edzio Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 na chwile obecną niema nic lepszego jak za te pieniądze ja kupiłem go 4 dni temu gość uczciwy przyszło wszystko zgodnie z poleceniem i kask zajebisty,może tylko schubert byłby może lepszy ale to już około 400 euro-http://www.allegro.pl/item221389944_nolan_n102_classic_c05_wyprzedaz_od_www_4bikes_pl.html Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witt Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 http://www.kaski.prv.pl Ja mialem kupic SV55S ale niestety nie pasuje na moj leb;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackSmith Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Polecam kupić AGV AIRTECH. Genialny kask za rozsądne pieniądze w tych granicach Ma wszystkie antifogi itd. Do tego jest bardzo wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin233 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Poczytałem trochę forum i doszedłem do wniosku że kaskiem średniej klasy w cenie około 500zł będzie NOLAN N62 ale bardzo podoba mi się CABERG V2 407 Przede wszystkim ta blenda w środku(mam nadzieje że można zdemontować albo jest chowana) Chciałbym wiedzieć co o tym myślicie. Mile widziane linki do podobnych kasków w podobnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zanim kupiłem swojego CABERGA RYHNO oglądałem też model V2 407. Jak dla mnie bardzo słabe wykonanie, blenda wyglądała ja wycięta nożyczkami, zatrzaski wewnątrz są ze słabego plastiku.Ogólnie o niebo lepiej prezentuje się nolan. Ale w tej cenie pomyśl jeszcze o HJC-całkiem niezłe rondle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Caberg robi kaski kiepskiej jakosci. Edytowane 5 Stycznia 2009 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 A ogladałeś KBC TARMAC?? osobiscie nie mialem ale kilku posiadaczy twierdzi ze bardzo fajny kask a przede wszystkim ze o wiele lepszy od nolana 62. mialem n61 i jesli 62 jest podobny to z całego serca odradzam. jazda w tym kasku to męczarnia straszna. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabi Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 (edytowane) Caberg robi kaski kiepskiej jakosci. Dobrze mowi. Sam kupilem 2 latka temu Carberg Flame bodajze tak to sie zwalo za 400pare zlotych. Cięzko opisac to co mi sie z tym kaskiem dzialo ale jednym slowem kiepsciutkie wykonanie(tam popekalo tam powylazilo itd itp).Jedyne co mi sie nadal w tym kasku podoba to malowanie. Te defekty generalnie nie maja wplywu na bezpieczenstwo ale jak kiedys będę szukał nast. kasku to napewno NIE będzie to Caberg Edytowane 5 Stycznia 2009 przez fabi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Dobrze mowi. Sam kupilem 2 latka temu Carberg Flame (...) bla, bla... nie wiesz nawet co kupiłeś (po prawdzie to chyba caberg 105, flame to wzór malowania...), wziąłeś najtańszy i dziwisz się, że się sypie..? praktycznie każdy producent ma w ofercie kaski tanie i droższe: różnić się muszą, choćby materiałami i wykończeniem. za co zapłacisz, to masz dla równowagi krytykantom powiem, że w swoim cabergu justissimo gt po sezonie nie zauważyłem żadnego zużycia ob ovo: tematów i postów o kaskach mamy na forum setki, proponuję jeszcze ciut poczytać. jest więcej propozycji, lepiej uzasadnionych jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Mój caberg rhyno też po 6tyś km przejechanych w nim nie nosi żadnych śladów zużycia. Przed kupnem modelu justissimo powstrzymał mnie tylko mój portfel, a przed V2 407 jego jakość. Niby 30 euro różnicy (kupowałem we włoszech) a jakość nieporównywalna (na niekorzyść V2) Mam podobne zdanie jak jeszua-kiedyś kupiłem bardzo niski model UVEXa i była to niesamowita kiła, a przecież ludzie chwalą tego producenta. Więc lepiej dorzuć pare złotych i kup coś lepszego, żebyś nie musiał w przyszłym sezonie szukać nowego kasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerryisback Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Caberg robi kaski kiepskiej jakosci. tez sie nie zgodze. Moj Justissimo po sezonie ma sie swietnie. W wiekszosci przypadkow potwierdza sie powiedzenie ze "tanie mieso psy jedza". kupisz kupe to kupe masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin233 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Dzięki za odpowiedzi. Ciężko się na coś zdecydować gdy sie ma mały budżet : :rolleyes: Wiele osób dany kask chwali ale wiele ma odmienne zdanie i tak przy każdym modelu, no chyba że definitywnie same negatywne opinie to niezaprzeczalnie dany model to szajs(w tym przedziale cenowym). W rezultacie zrezygnowałem z Caberga bo dochodze do wniosku ze sa to kaski dobre ale trzeba kupić te modele z troche wyższej półki. Normalnie był by ten nolan n62, ale przyjrzałem się hjc cs r1 (podoba mi sie malowanie samuraj). W przeciwieństwie do nolana nie trzeba dokupywać pinloka bo ten standardowy antyfog wystarcza, poza tym kask jest w miarę cichy, wygodny i dobrze wykonany w stosunku cena do jakości. Myśle ze się nie zawiodę poza tym znalazłem go w przecenie za 399zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Na pewno się nie zawiedziesz. Moim zdaniem, jak za te pieniądze HJC daje bardzo dobrą jakość. Kumpela już 2 sezon śmiga (i to całkiem sporo) i kask wygląda bardzo dobrze. Twierdzi również, że jest wygodny i nie za głośny (ale to już odczucia subiektywne). A jeśli możesz przymierzyć i będzie ci pasował, to za tą kasę chyba lepiej nie znajdziesz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 tez sie nie zgodze. Moj Justissimo po sezonie ma sie swietnie. W wiekszosci przypadkow potwierdza sie powiedzenie ze "tanie mieso psy jedza". kupisz kupe to kupe masz. ale ten model nie kosztuje 400 zl :cool: Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Ja kupuję CABERG V2 407 ze względu na przeciwsłoneczną blendę. Jeździłem już w tym kasku i mi odpowiada. Nie mam porównania z innymi dlatego biorę co dl mnie jest sprawdzone. Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi