Darek... Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zastanawiam się czy koła po zmianie opon powinno się wyważac statycznie czy dynamicznie. Na przodzie miałem założonego fabrycznego Dunlopa i koło było wyważone statycznie - z ciężarkiem po środku felgi. Dlatego nie wiem czy wyważenie dynamiczne ma sens skoro producent robi statycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzester Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 jeżeli opona jest nowa, nie powybijana i nie wyząbkowana to bez różnicy w jaki sposób będzie wyważona Cytuj -Skolioza Team- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) ... :icon_twisted: statyczne wyważanie ma sens do opony do rozmiaru 90 , powyżej powinno wyważać się dynamicznie ... taką opinię wyczytałem na jakimś forum anglojęzycznym podobno jest to związane z dokładnością wyważania , sposób wyważania zależy także od prędkości wirowej koła ( niestety nie pamiętam jakie było to forum) ... osobiście sam mam wyważone dynamicznie i generalnie jest bez uwag.. :buttrock: Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez BMWolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Na wyścigach wyważają statycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 i latają po 300 i są zadowoleni i nic sie nie dzieje. latałem na wywarzanych tak i tak i nie widzę różnicy, ważniejsze to fach w reku tego co to robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Ja wyważam statycznie, tak jak na MotoGP :D Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Q*wa, jak to jest ze ja w ogole nie wywazam i moge jezdzic po 2 paki bez problemow, dziwne... Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 W tym akurat dużo racji, ja latałem wiele razy nawet 260km/h na niewyważonym tyle i nic się działo. W tamtym sezonie do kawy też też założyłem bez wyważania na przód i do v-maxa (205) było ok. Ale teraz dla spokoju kupuję wyw. statyczną i będę sam wyważał. Przy okazji zrobię test, wyważę koło, przejeżdżę 1000km i zobaczę czy dalej będzie wyważone, jeśli nie to będzie znaczyło że wyważanie można sobie o kant dupy rozbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek... Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Po 1000km napewno rozkład mas na oponie się zmieni.Wystarczy mocniej przychamowac tyłem lub delikatnie laka przy ruszaniu przypalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Q*wa, jak to jest ze ja w ogole nie wywazam i moge jezdzic po 2 paki bez problemow, dziwne... Całkiem normalnie jest tylko ty jesteś pierdolnięty Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 W tym akurat dużo racji, ja latałem wiele razy nawet 260km/h na niewyważonym tyle i nic się działo. W tamtym sezonie do kawy też też założyłem bez wyważania na przód i do v-maxa (205) było ok. Ale teraz dla spokoju kupuję wyw. statyczną i będę sam wyważał. Przy okazji zrobię test, wyważę koło, przejeżdżę 1000km i zobaczę czy dalej będzie wyważone, jeśli nie to będzie znaczyło że wyważanie można sobie o kant dupy rozbić.To po co wywalac kase na wywazarke ;) Całkiem normalnie jest tylko ty jesteś pierdolniętyTwoja stara... Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Administrator Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Oj, przeginacie obaj u góry... Piotrze, nie sądzisz, że nawet tępienie nieuctwa wymaga kultury? To co napisałeś jest poniżej wszelkiej krytyki...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) A wiesz co jest najlepsze Dominik? że już raz dostałem punkty za zgłoszenie posta Piotra, oczywiście od niego. Druga sprawa że ostatnio dostałem % i nie raczył mi na pw odpisać za co, a punkty dostałem znienacka bo postów nie pisałem tydzień wstecz. Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez qpa Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 To po co wywalac kase na wywazarke ;) W imię nauki. A tak na serio to tania jest więc co mi tam szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Jesli ktos nie jest pewien po co wywaza sie kola, to musi zrobic doswiadczenie.Znalezc trzeba kolege z dobrze zrobionym Junakiem i sprobowac pojechac nim ponad stowe.Wowczas dokladnie czuc po co to sie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi