Gość wooosiu Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) WolnyNick mógłby faktycznie ktoś chlapacz przedni gumowy wykonać. Byłby prawie niezniszczalny a i cena by nie zabiła Masacrator witaj w ekipie. Jeżeli masz zamiar podróżować nie baw się w kufry Givi. Nomada Pro polecam. Jak chcesz dam linka.WolnyNick mógłby faktycznie ktoś chlapacz przedni gumowy wykonać. Byłby prawie niezniszczalny a i cena by nie zabiła Masacrator witaj w ekipie. Jeżeli masz zamiar podróżować nie baw się w kufry Givi. Nomada Pro polecam.Kufry asymetryczne w trzech rozmiarach. I sa naqprawde duże i alu. Stelaż z kwasiaka .Tylko nie są Tanie komplet z 5500zł Jak chcesz dam linka. Spoko Alnitak będzie "pan zadowolony" Kolejny Paweł który będzie pomykał na ZE! Gratulacje imienniku! Jaki kolor wybrałeś? Ja w swojej kufry mam fabryczne i są masakrycznie małe!Wooosiu podziękować za linki. Chyba się skuszę na te HEED...Pozdrawiam,PawełNo właśnie Masacrator jaki kolorek twojej Teresy ? Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez wooosiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Accountant72 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Witam!Panowie cieszę się, że wątek który jakoś "uruchomiłem" zaczyna żyć!!!Co do kufrów to fajną ofertę ma "pancernik" www.kufryalu.pl Podajcie jeszcze proszę jakie przebiegi macie nawinięte na swoich Teresach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masacrator Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Dziękuje bardzo za odpowiedzi i podpowiedzi. Moja Tenerka będzie w kolorze race blue, czyli srebrna z niebieskimi wstawkami. Kufry Givi jeżdżą ze mną od wielu lat, miałem je na każdym moto. Nie podobają mi się kufry aluminiowe, wolę duże plastiki. Ostatnie parę lat prześmigałem na dużym DL-u (Suzuki Vstrom DL 1000), ale postanowiłem kupić moto z elektronicznym zawieszeniem, a to pewnie z wiekiem przychodzi :) . Bardzo chętnie podłączę się do jakiegoś wypadu, do tej pory byłem na motocyklu na Bałkanach, Rumunia, Maroko, Alpy. Chętnie pojechałbym do Turcji :) Jeszcze raz pozdrawiam i do zobaczenia na drodze.Paweł givi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calmadonii Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Dziękuje bardzo za odpowiedzi i podpowiedzi. Moja Tenerka będzie w kolorze race blue, czyli srebrna z niebieskimi wstawkami. Kufry Givi jeżdżą ze mną od wielu lat, miałem je na każdym moto. Nie podobają mi się kufry aluminiowe, wolę duże plastiki. Ostatnie parę lat prześmigałem na dużym DL-u (Suzuki Vstrom DL 1000), ale postanowiłem kupić moto z elektronicznym zawieszeniem, a to pewnie z wiekiem przychodzi :) . Bardzo chętnie podłączę się do jakiegoś wypadu, do tej pory byłem na motocyklu na Bałkanach, Rumunia, Maroko, Alpy. Chętnie pojechałbym do Turcji :) Jeszcze raz pozdrawiam i do zobaczenia na drodze.Paweł givi mój ulubiony kolor jesli chodzi o nowe :) gratulacje juz wielkie. Na dl tez latalem ale 650, swietne moto pozdrowionkaPAweł Cytuj https://www.facebook.com/xtz1200adventurepolandteam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wooosiu Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Masakrator to gratuluję ci bo tyle wypadów miałeś i żadnej "gleby" chylę czoła i szacun. Większość podróżujących po pierwszej "glebie"zmienia kufry. Jak pasuje Ci Givi to Trekera wal na boki i Maxie jako Topcase. Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez wooosiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf Dragon Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Czyja niebieska ZE stoi w Motorlandzie we Wro ? Chyba na decyzję Centrali w sprawie biegów czeka. Ja czekam na decyzję w sprawie siedzenia kierowcy... SIedzenie przekrzywia się w lewo i wypadają gumy amortyzujące ( takie małe - jest ich 6 szt. ) Może za bardzo się wierciłem w dłuższych traskach :) Zobaczymy co mądre głowy z YMP zdecydują.A może przytyłeś ? Marcin jaki masz Vin może ty masz pierwszego ZE jaki wyszedł z Fabryki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wooosiu Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Sebastian to kiedy jedziesz i kiedy wracasz to coś poplanuje my żeby Jiczyn zrobić, a może i Ty Wilu dołączył byś się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf Dragon Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wooosiu Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Seba w Nomadzie pro jest więcej opcji i dodatków . W razie uszkodzenia możliwość taniej naprawy do wymiany kufra . Cena podobna jak w Pancerni ku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzi78 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Dziękuje bardzo za odpowiedzi i podpowiedzi. Moja Tenerka będzie w kolorze race blue, czyli srebrna z niebieskimi wstawkami. Kufry Givi jeżdżą ze mną od wielu lat, miałem je na każdym moto. Nie podobają mi się kufry aluminiowe, wolę duże plastiki. Ostatnie parę lat prześmigałem na dużym DL-u (Suzuki Vstrom DL 1000), ale postanowiłem kupić moto z elektronicznym zawieszeniem, a to pewnie z wiekiem przychodzi :) . Bardzo chętnie podłączę się do jakiegoś wypadu, do tej pory byłem na motocyklu na Bałkanach, Rumunia, Maroko, Alpy. Chętnie pojechałbym do Turcji :) Jeszcze raz pozdrawiam i do zobaczenia na drodze.Paweł givi Wydaje mi się że kufry Givi z tej serii są znakomite, sam zdecydowałem się na top case 55 litrów i jestem super zadowolony. W porównianiu do polskich produkcji możesz je zawsze zdjąć bezproblemowo nic się nie rozpada itp.Co do kufrów bocznych ja sie zdecyduje raczej na opcję mniej hardcorową ( w końcu potrzebne są mi raczej 2 razy do roku ) sakwy Dakar od sw-motecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wooosiu Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Uzi78 tez jest opcja sakwy, ale tak jak piszesz dwa razy tyko ci potrzeba w roku. Dlatego każdy musi się zastanowić przed wyborem do czego potrzebuje i jak często .Ja mam zamiar dużo jeździć wiec potrzeba mi solidnych kufrów i pojemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masacrator Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Masakrator to gratuluję ci bo tyle wypadów miałeś i żadnej "gleby" chylę czoła i szacun. Większość podróżujących po pierwszej "glebie"zmienia kufry. Jak pasuje Ci Givi to Trekera wal na boki i Maxie jako Topcase.No faktycznie bez gleby, raz tylko w Maroku zrobiłem fikoła, ale to na piachu :) i wtedy kufry pomogły. Fajny patent z tymi sakwami, tego nie przemyślałem, jeździ ktoś z tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wooosiu Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) 1400 zł za sakwy kpl do Tenery i do tego można jakąś Torbę AQWA 50l na siedzenie i da się jeździć. Znam paru co jeździ z dwoma kuframi a zamiast Topa mają torby. Alnitak coś się ruszyło w sprawie mojej ZE w ASO. Dostałem SMS ze gotowa do odbioru i 109 zł do zapłaty . W poniedziałek dowiem się co i jak było. Pewnie znowu moja wina skoro kasę płacę?Za często zmieniam biegi.!!!Wilu ciekawy jestem co u ciebie ???. Daj info jak coś. Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez wooosiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MW wilu Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Ja zgłosiłem reklamację kanapy i czekam na decyzję do 2 tygodni. Dla mnie to wada fabryczna i na pewno nie zapłacę za naprawę. Zobaczymy jak działa gwarancja Yamahy. Co do wspólnego latania to jestem na tak. Kwestia terminu i można się ustawiać na Pepiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floydoo Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 wooosiu, skad wzieles cene 5500pln z kufry nomady, bralem u holana juz dwa komplety nomada pro 2 i wychodzily po 3000plnhttp://holan.pl/pl/stelaze-i-systemy-z-kuframi/2134-system-pro-z-kuframi-nomada-pro-2x31l-do-st1200-czarny-stelaz.html#/materia-stal/kolor_stelaa-czarny_mat/kolor_kufrw-naturalny_alu/pojemno_kufrw-2x45l Glowna zaleta to 97cm calkowitej szerokosci moto z kuframi, no i paciaki i parkingowki niestraszne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi