Pablo2x Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Pablo, tylko weź pod uwage iloma sprzętami Ty śmigałeś ?? Rozmawialiśmy nawet o tym przy piwku - motorynka, simsony, MZ, jakiś GPZ, jakaś słabsza 600 i dopiero potem naprawdę mocne maszyny (nie wiem czy nie pokręciłem kolejności itp :-). Nie wiem czy na R6 po simsonie byś sobie tak dobrze radził :-). Zgadza sie ale pewnie jak bym mial kase i mozliwosci to szybciej kupil bym mocnego sprzeta - dlatego pisze ze go rozumiem bo sam bylam taki napalony jak bylem młodszy -ale nie sadze zeby było latwo opanowac R6 czy srada po simsonie - choc jest to mozliwe :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 O jeździe bez PJ też było już sporo pisane. To jak jedzenie słodyczy przed obiadem. W sumie nic nie szkodzą - tak się wydaje - a w praktyce szkodzą(o czym wiedzą wtajemniczeni). Dlatego rozsądny czowiek pomimo POKUSY nie zje słodyczy przed zjedzeniem pożywienia z błonnikiem (ziemniaki, kasza, surówka...). Ten sam rozsądny NIE POWINIEN jeździć motocyklem bez prawa jazdy. To naturalne. Naraża się na niebezpieczeństwo dobrowolnie. To trochę taki bezmyślny...odruch i oznaka niedojrzałości, bo przecież to właśnie dojrzały człowiek potrafi świadonie decydować i zdaje sobie sprawę z tego co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Climat Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Po pierwsze Arturze: przeproś Sarenkę za obelgi, bo jest kobietą.. Jak mam być szczery to nie widzę powodu.Co z tego że jest kobietą w tym wypadku??Skoro jeżdzi 6 lat bez prawka to choćby była Marsjaninem (ką :clap: ) to i tak będzie debilem. Przecież to logiczne i żadnych wyjaśnień nie trzeba tutaj składać. To że kurse i bla bla bla to nie zmienia faktu. Poza tym jej stwierdzenie typu "dobre rady 16to latka z kilkoma smileami" dosyć jasno drwi z Artura i nie okazuje tutaj poważnego podejścia dla tematu.Nie kapuję...Wszyscy walczą o równouprawnienie dla kobiet a jak co to już nie można swobodnie się zrewanżować... Albo trzymamy poziom WSZYSCY albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka24 Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Po pierwsze Arturze: przeproś Sarenkę za obelgi, bo jest kobietą.. Jak mam być szczery to nie widzę powodu.Co z tego że jest kobietą w tym wypadku??Skoro jeżdzi 6 lat bez prawka to choćby była Marsjaninem (ką :clap: ) to i tak będzie debilem. Przecież to logiczne i żadnych wyjaśnień nie trzeba tutaj składać. To że kurse i bla bla bla to nie zmienia faktu. Poza tym jej stwierdzenie typu "dobre rady 16to latka z kilkoma smileami" dosyć jasno drwi z Artura i nie okazuje tutaj poważnego podejścia dla tematu.Nie kapuję...Wszyscy walczą o równouprawnienie dla kobiet a jak co to już nie można swobodnie się zrewanżować... Albo trzymamy poziom WSZYSCY albo nie. jak dla mnie to nie musisz widziec powodu bo jak widac na w/w poscie nie odstajesz od kolegi debila do kwadratu...robisz bagno z tego forum...nie czytasz postów tylko sobie wybierasz to co ci akurat pasuje...nie jeździłam na motorze przez te 6 lat i nigdzie nie powiedzialam ze pochwalam jazde bez prawka, każdy popełnia w życiu błędy i sam pewnie też święty nie jesteś. A to, że po kursie to bardzo zmienia fakt bo jakby nie było zapoznałam się tam z przepisami i z wszystkim innym z czym powinnam była się zapoznać...dzięki temu nigdy nie miałam nawet kolizji a tym bardziej żadnego mandatu.P.S. Jak pewnie zauważyłeś niewielu ludzi wykazało poważne podejście do tak niepoważnego tematu, a w dziale humor powstał juz nawet osobny temat nawiązujący do wyczynów twojego kolegi od wyzwisk...nota bene poziomu u Ciebie też jakoś nie widać...albo trzymay poziom WSZYSCY albo nie ?!? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Climat Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 P.S. Jak pewnie zauważyłeś niewielu ludzi wykazało poważne podejście do tak niepoważnego tematu, a w dziale humor powstał juz nawet osobny temat nawiązujący do wyczynów twojego kolegi od wyzwisk...nota bene poziomu u Ciebie też jakoś nie widać...albo trzymay poziom WSZYSCY albo nie ?!? :? Prawda że mało ludzi poważnie podeszło do tego tematu.Co do osobnych postów na jego temat to nie wnikam.A prepraszam co widzisz nie tak w moim poziomie podejścia do sprawy??Jest taki sam dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka24 Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Skoro jeżdzi 6 lat bez prawka to choćby była Marsjaninem (ką ) to i tak będzie debilem np to ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Climat Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Skoro jeżdzi 6 lat bez prawka to choćby była Marsjaninem (ką ) to i tak będzie debilem np to ! Jeżeli uważasz że w tym stwierdzeniu jest coś niepoważnego to najmocniej przepraszam że się odezwałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka24 Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Skończmy po prostu ten temat bo za niedługo przeniosą go na dział "humor" a skoro to ma być "poważny temat" to skończmy go na tym co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Jak mam być szczery to nie widzę powodu.Co z tego że jest kobietą w tym wypadku??To dla ciebie mało :?: 8O No to trudno.... Nie widzę możliwości dalszej dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Nie chce mi się czytać tych pierdół, więc napiszę co o tym myśle; To nie jest wina 16 latków że dosiadają stukonnych maszyn, są młodzi, marzą o szybkiej jeździe.To wina ich rodziców, którzy są chyba niespełna rozumu, że zgadzają sie na to. Mój syn przejdzie poprzez wszystkie etapy motocyklowe od 50 poprzez 125, 250, 500 i wzwyż. To dlatego, że wiem co to jest jeżdzić na tak mocnym motocyklu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Climat Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 To dla ciebie mało :?: 80 No to trudno.... Nie widzę możliwości dalszej dyskusji. Mało. Gentelmanem można być w stosunku do osoby która również utrzymuje pewien poziom.A sam fakt że kobieta bo kobieta jest dla mnie zabawny.Owszem, zasady dobrego wychowania mam na uwadzę ale w sytuacjach oczywistych nie mam zamiaru ukrywać tego co myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgadzam się w 100% z Climatem - gosc mądrze gada A do michała to nie zaliczaj mnie do 16 latkow bo ja jestem rocznik 87 to rocznikowo 17 mam i za rok prawko a jak sie ma 16 to rzeczywiscie bal bym sie w tamtym roku jeszcze wsiasc na 600cc nawet szczerze bym o tym nie myslal - wiem ze to tylko 12 miesiecy ale nawet by mi to nie przeszlo przez glowe A i jeszcze mowisz ze twoj syn bedzie szedł pojemnosciami pokoleji - spoko napewno mu to nie zaszkodzi. Ja jak bede mial syna to tez mam plan ze od malego go oswoić z motocyklami i zrobić z niego pilkarza :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 jest źledzieciaki rozpuszczone jak dziadowski biczwalnięci starzy spełniają wszelkie zachcianki podopiecznychale tekst z kredytem na srad-a dla małolata rozpieprzył mnie totalnie Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 to trzeba bylo doczytac do konca downie a nie pierdzielic glupoty bo napisane jest dokladnie ze ten kredyt to tylko chwilowy bo nie bede czekal jeszcze kolejny miesiac bo jak nie mam motocykla to mnie h... strzela z nudow. Tak to jest jak ktos czyta poczatek a nie czyta konca - małolata - dobre sobie jestes starszy odemnie o 4 lata i mowisz o mnie małolat co to jest 4 lata ? moze to roznica miedzy gowniarzem małolatem a poważnym dorosłym człowiekiem za jakiego sie pewnie uważasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Artur rzeczywiście to zmienia całkowicie postać rzeczy...sorki że tak cie potraktowaliśmy, jak nędznego 16sto latka a ty masz całe 16,5 czyli prawie 17!!!No faktycznie, gamonie z nas... teraz to już nawet buse możesz kupić bo od ubiegłego roku tak wydoroślałeś, zmądrzałeś itd... że taki sradzik to dla ciebie pikuś! :oops: "...mam tsy latka, tsy i pół, sięgam..." :clap: :lol: hehe :) Dobre, naprawde ta dyskusja jest dlamnie w tym momencie przezabawna... Na początku starałem sie być obiektywny i rozsądny, potem byłem już troche zbulwersowany a teraz mam to głęboko ...poważaniu... i jest dlamnie arcy śmieszna. Arturze mówisz że jesteś taki dojrzały itd ale nie piszesz jak dojrzały i rozsadny człowiek.Co z tego że nie piszesz że jesteś tak dobry jak Rossi czy choćby Szkopek skoro w głebi duszy chyba tak myślisz bo przynajmniej tak sie zachwoujesz!Pierwszy wyjazd na nowym moto i test mały, 2 i pół paki... luzik wielu z nas rozwija takie prędkości prawie co wypad za miasto ale ty jesteś "dziewicą" która nie wie co ją czeka gdy przyjdzie co do czego. Podjarałeś sie i poczułeś co to dobry odjazd i speed ale mówie cito jest banalnie proste... może nie dla wszystkich ale dla każdego z odrobiną odwagi to pestka.A ciekawe jakby wyglądało twoje awaryjne hamowanie z tej prędkości i jeszcze gdy musiałbyś ominąc niespodziewaną przeszkode!? Ja nie wróże że wyszedłbyś z tego cało, mało tego- jestem niemal pewien że w najlepszym wypadku ze Srada można by robić żyletki a z tobą mogłoby być różnie(może byłbyś mięsem armatnim a może miałbyś fart i wylizałbyś sie...)!I jjeszcze jedna sprawa o której ciągle zapominasz- pomijając fakt braku dostatecznych umiejętności żeby bezpiecznie śmigać tym potworem nie masz tego nędznego swistka papieru PRAWEM JAZDY zwanego a to jednak dużo zmienia!Wiem bo znam to z autopsji i gwarantuje ci że jeżdżac bedziesz wypatrywał niebieskich a jak tylko choć troche sie tobą zainteresują zaczniesz panikować i nie sądze że chęteni sie zatrzyamsz na wezwanie.Przez głowe może przebiec ci myśl żeby sie nie zatrzymać(a co!? innych nie doganiają to i mnie sie uda...) z tym że ty masz duże obciążenie pychiczne bo co będzie jak jednak złapią, mandat, sąd, odroczka możliwości dostania prawka i ta panika powoduje(jak to w życiu) że przeginasz i popełniasz błedy a ten motorek nie wybacza błedów i twoja ucieczka może zakończyć sie tragicznie!I zaufaj mi że nie pisze tego żeby ci psuc humor czy drwić z ciebie tylko pisze życzliwie bo znam to jak mówiłem z autopsji a i znam przypadki młodych uciekinierów którzy kończyli na drzewach i innych przeszkodach często zabierając ze sobą(na tamten świat) osoby niczemu nie winne... :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi