major000 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Wahacz(używany) tak jak kolega wyżej napisał nie kosztuj dużo więc nie ma sensu robić rzeźby w twoim. Jak bedziesz kupował to pamiętaj aby dokładnie sprawdzić 3 miejsca w nowym wahaczu, gniazda łożysk igiełkowych, gniazdo PDS, i co najważniejsze jak wygląda pod ślizgiem bo jeśli ktoś nie wymieniał ślizgu na czas to wahacz jest pod nim przetarty co grozi pękanięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Mi natomiast P.Woryna mówił że motul 800 do mojego RX 125 jest za dobry i szkoda kasy :P:P no i racja :D http://allegro.pl/olej-midland-2t-syntetyczny-i2494068224.html ja tego midlanda miałem po 9 zł za butelkę ale musiałem wziąć 12 sztuk , kupowałem w hurtowni w Łodzi , musisz znaleźć przedstawiciela midlanda w twojej okolicy i jechać zagadać........mnie babka mówiła że przy 36 sztukach by było znowu taniej ale nie miałem tyle kasy.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 no i racja :D http://allegro.pl/ol...2494068224.html ja tego midlanda miałem po 9 zł za butelkę ale musiałem wziąć 12 sztuk , kupowałem w hurtowni w Łodzi , musisz znaleźć przedstawiciela midlanda w twojej okolicy i jechać zagadać........mnie babka mówiła że przy 36 sztukach by było znowu taniej ale nie miałem tyle kasy....Po dyszce to wartało,bo po 17 zeta za pół litra to juz nie, bo ja castrola z beki miałem po 30 pare litrówkę. I był 100% pewny, nie żadna podróba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qak666 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Witam jakiej marki lejecie olej do swoich kaTów w 4T?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 motorex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Witam jakiej marki lejecie olej do swoich kaTów w 4T??Nalejesz fuchsa, castrola, motula czy cokolwiek innego i będzie dobrze. Ważne zeby spełniał normy jakościowe i był wymieniany na czas jak zaleca serwisówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Co to może być że moto na wolnych obrotach jak mu przygazuje do odcinki to drży na kierwonicy czuć drgania.Jak wrzuce bieg i wcisne sprzęgło to nie drży albo drży mniej.Chodzi o SX 250,nie wiem czy wczesniej to miałem ponieważ mało nim jezdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 może kosz wybity wpada w rezonans? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) może kosz wybity wpada w rezonans?Zaraz zobacze czy jest wybity ale jak ostanio zaglądałem to nie byl. EDIT: To nie to:/Zdawało mi sie też że na biegu przestaje,jest dokładnie tak samo.Inne pomysły?wszystkie śrubki od silnika dokręcone na maxa.Czy w SX 250 jest coś takiego jak rozrząd,wiem że jak w Rotaxie 123 zle go złożyłem to strasznie drżał,jeszce jedna opcja dyfuzr w jednym miejscu dotyka do ramy może być to? Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez nowytzrdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Co to może być że moto na wolnych obrotach jak mu przygazuje do odcinki to drży na kierwonicy czuć drgania.Jak wrzuce bieg i wcisne sprzęgło to nie drży albo drży mniej.Chodzi o SX 250,nie wiem czy wczesniej to miałem ponieważ mało nim jezdziłem.Padająca korba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Padająca korba?hmm.Sprawdzałem okolo 15 mth temu zero luzów.Jutro jeszcze raz zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 u mnie na wolnych obrotach terkocze przesłonka zaworu wydechowego, zdejmij dyfuzor i zobacz czy nie ma luzu 'góra-dół',a robiles coś w ogóle w silniku w tym sxie? pamietaj ze on będzie wymagał remontu czesciej niz exc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bully Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Mam tak samo, i to od razu po remoncie tez to bylo. wg mnie to kosz sprzegłowy, bo korba nowa. do tego przy obr. gdy otwiera się zawór wydechowy on terkocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 kolega nie pisze o terkotaniu tylko że cały motor mu drga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Nie zapominajcie że dwusuw nawet nowy wydziela wibrację, im większa pojemność tym większe wibracje. Pozatym każda luźna śruba czy cały element potęgują to zjawisko. Szczególnie trzeba dbać o wydech, nie może dotykać do ramy, musi być sztywno zamocowany na uchwytach i w cylindrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi