krycek Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) Ja twierdzę że argumenty autora mają sporo racji. Moim zdaniem niebezpieczna jest przede wszystkim różnica prędkości (i na plus i na minus) z pojazdami obok. Natomiast samo wyprzedzanie powinno być jak najszybsze dla pojedynczego auta, ale dla kolumny to inna bajka. Oczywiście - moc pojazdu i jego zdolność do ucieczki w sytuacji podbramkowej też jest ważna, ale można mieć i jedno i drugie. Pytanie kontrolne: dlaczego więcej wypadków zdarza się na sportach, a dużo mniej na czoperach? Przecież chyba nie przez kolor pojazdu, długość brody lub wielkość brzucha kierującego. Moim zdaniem - każdy kto argumentuje, że im szybciej tym bezpieczniej jest głupcem, który (o ile jeździ jak mówi) zrobić sobie może kuku to raz, a dwa - nie potrafi powiedzieć wprost tylko że niby tak bezpieczniej. To coś jak z głośnymi wydechami - też sie je podobno ma bo bezpieczniej - sratatata - Lans - o to chodzi. Wszyscy jednak wiemy że motocykle są niebezpieczne, ale też o to w tym chodzi. Edytowane 7 Września 2009 przez krycek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Pytanie kontrolne: dlaczego więcej wypadków zdarza się na sportach, a dużo mniej na czoperach? Przecież chyba nie przez kolor pojazdu, długość brody lub wielkość brzucha kierującego. A ja sadze ze to wlasnie przez brode. Ktos kto dosiada choppera, cieszy sie inaczej z jazdy niz na scigaczu. Ps. Wyprorokowalem przyszlosc tego tematu :D Ps2. Szkoda ze w Oczyszczalni nie mozna pisac :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Pytanie kontrolne: dlaczego więcej wypadków zdarza się na sportach, a dużo mniej na czoperach? Przecież chyba nie przez kolor pojazdu, długość brody lub wielkość brzucha kierującego. Bo większość sportów biorących udział w wypadkach ma seryjne wydechy i sprtowo turystyczne gumy. I JEŹDZI ZA WOLNO, bo jakby jeździli szybciej byliby mniej niebezpieczni, bo przebywaliby w strefie niebezpieczeństwa znacznie krócej. :bigrazz: Poza tym większość jeździ w dresach i kupuje na pierwsze moto litra. Normalnie dawcy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Bo większość sportów biorących udział w wypadkach ma seryjne wydechy i sprtowo turystyczne gumy Masz jakies statystyki to potwierdzajace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Masz jakies statystyki to potwierdzajace? Wyczytałem w "Tinie" :bigrazz: I ogólnie chyba temat wyczerpany :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 to co - moze jakies konkluzje? :biggrin: Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 to co - moze jakies konkluzje? :biggrin: hahahah :icon_biggrin: aż sie na głos zaśmiałem :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 To już nie można wyprzedzać, i jeździć między samochodami.... :icon_question: Smutno mi... Jak poprosisz to powiem babci żeby Cię przytuliła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Zawsze, ale to ZAWSZE jak wyprzedzam na moto kilka puszek jednoczesnie to jade przy lewej krawedzi jezdni. Po pierwszej sytuacji, w której w czasie kiedy wyprzedzałem, obudził się jakiś kierujący i też postanowił wyprzedzać, nie patrząc czy już ktoś inny tego manewru nie rozpoczął i do dzwona dużo nie zabrakło, przyjąłem taką właśnie taktykę. Taktyka skuteczna (moim zdaniem) pod warunkiem, że nie ma dróg poprzecznych nawet podporządkowanych. Jadac przy lewej krawedzi szansa zobaczenia Cie w lusterku (jesli kierowca oczywiscie w nie patrzy) jest mniejsza, a wtedy prawdopodobienstwo wyjechania puszki na Twoj pas wieksze. Z drugiej zas strony bedac dalej od pojazdu masz wiecej czasu na podjecie jakiejs decyzji. Ponoc jest taka zasada, ze jak nie widzisz twarzy kierowcy puszki w jego lusterku to wtedy on tez Cie nie widzi Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Ponoc jest taka zasada, ze jak nie widzisz twarzy kierowcy puszki w jego lusterku to wtedy on tez Cie nie widzi Pzdr STOP! Widzę że temat jest rozwojowy, więc proszę moderatorów aby poczekali ze śmietnikiem :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 A może by tak wyprzedzać z prawej?, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 A może by tak wyprzedzać z prawej?, co? Ale nie można tak po najmniejszej lini opory wiecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Ja mam frajdę z wyprzedania po drugiej stronie wysepki... :bigrazz: Ale to już jest kolejny level Yuby, zawsze musisz wyrywać do przodu. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Ja mam frajdę z wyprzedania po drugiej stronie wysepki... :bigrazz: Yuby, przypomnij ile kosztuje powtórne zdawanie egzaminu na PJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Niech to zostanie naszą tajemnicą. :bigrazz: Ale tajemniczy, tygrysie :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi