Skocz do zawartości

Opony po raz setny...

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec potrzebuje opon do mojej RF900...Jest tego tyle ze zupelnie nie wiem co wybrac :banghead:

Od opon oczekuje pewnego trzymania w zakretach jak i tego by wytrzymaly przynajmniej 6-8tys km.

Na tor nie zagladam tak ze potrzebne mi sa oponki do latania po wsiach:)

Co byscie mi poradzili??

Z gory dzieki :buttrock:

:crossy:

Yo!

Ja fruwam malo sportowo, ale nie totalnie lamersko na Pirelli Diablo - tanie w miare gumy, trwale, w moim odczuciu trzymaja dobrze.

Tyl wytrzymal mi 15tys.km, przod 20tys.km. Maja bardzo przyjemnie wyprofilowany bieznik, dzieki czemu nawet pod koniec zycia opona ma ciagle polokragly ksztalt - nie zjezdza sie na kwadrat.

Pzdr

a ja powiem tak, smigam teraz z tylu na SHINKO tak dobrze przeczytaliscie SHINKO 005 i powiem tyle lepszej opony jeszcze nie mialem :biggrin: choc profil ma do dupy to trzyma zajebiscie na kazdej nawiezchni (oprocz szutru i piasku :icon_razz: ) poprzednio mailem Pireli Diablo i non stop uslizki na wyjsciu z zakretu i dobrym odkreceniu :) teraz przy takim samym manewrze jest piekna swieca :icon_twisted:

toowdie napisał:

Ew. Pilot Sport, polecić też mogę Pirelli Corsa

A ile Ci wytrzymały te Diablo Corsy? Miałeś je na Bandicie? Widziałem ze cena za te gumy na allegro nie jest bardzo wysoka i zacząłem się nad nimi zastanawiać.

Ja jezdze na torowo-szosowych Bridgestone BT-002 R i musze powiedziec ze przepiekny feedback zarowno na suchym jak i mokrym.

Moze sie zuzywaja ciut szybciej niz turystyczne, ale tyl dopiero teraz po 10kkm wymienilem, a przod jeszcze moze i drugie tyle przejedzie (malo hamuje przodem - zazwyczaj silnikiem).

Wczoraj wymienilem tyl na to samo i teraz mam jedno pytanko - czy da rade czyms usunac ta wierzchnia ku... sliska wartwe ktora producent pokrywa nowe opony zeby sie guma nie utleniala? Bo o ile srodek juz od razdy mi zszedl, to boje sie klasc w tym momencie.

BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce

Zaloz Metzeler'a osobiscie polecam Z6 a jak chcesz jeszcze lepsze trzymanie to M3 z tym ze skonczy Ci sie powiedzmy po 8 000 km podczas gdy Z6 wytrzymac powinien 20 000 km.

Edytowane przez ks-rider

Whiplash666 napisał:

a ja powiem tak, smigam teraz z tylu na SHINKO tak dobrze przeczytaliscie SHINKO 005 i powiem tyle lepszej opony jeszcze nie mialem :biggrin: choc profil ma do dupy to trzyma zajebiscie na kazdej nawiezchni (oprocz szutru i piasku :icon_razz: ) poprzednio mailem Pireli Diablo i non stop uslizki na wyjsciu z zakretu i dobrym odkreceniu :) teraz przy takim samym manewrze jest piekna swieca :icon_twisted:

ja również mam SHINKO i polecam...

ks-rider napisał:

Zaloz Metzeler'a osobiscie polecam Z6 a jak chcesz jeszcze lepsze trzymanie to M3 z tym ze skonczy Ci sie powiedzmy po 8 000 km podczas gdy Z6 wytrzymac powinien 20 000 km.

20 000 km :icon_eek: :icon_question:

Ja zjeździłem już dwie tylne Z6 i obydwie wytrzymały ok. 9 - 10 000 km (dodam, że M1 wytrzymała połowę tego), żadnego palenia, ewentualnie pod sam koniec, przed samym zdjęciem.

ivan161 napisał:

Na tor nie zagladam tak ze potrzebne mi sa oponki do latania po wsiach:)

Co byscie mi poradzili??

Z gory dzieki :buttrock:

ernestZL napisał:

tylko Z6 jest poprostu brzydka jak kupa :)

Jak widzisz klimaty będą akurat. Wkomponuje się ta oponka pięknie. Ja też taką mam choć latam w większości po Wawie.

Poza tym o gustach się nie dyskutuje. piękno to pojęcie względne :biggrin:

ernestZL napisał:

tylko Z6 jest poprostu brzydka jak kupa :)

To Ty kupujesz opony wzgledem pieknosci ? ? ? :notworthy: :notworthy: :notworthy:

chyle czolo przed miszczem :icon_mrgreen:

Podaj moze jakie sa piekne, moze sie skusze :icon_mrgreen:

P.S. Sa ludzie ktorzy potrafia FJR 1300 nakrecic nie 20 000 km :biggrin:

Edytowane przez ks-rider