Skocz do zawartości

Masz japońskiego klasyka?

ucio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do znawców japońskiej klasyki: Co to za motocykl widoczny jest na zdjęciu z linka?

Dużo go nie widać, w dodatku pewnie zmodyfikowany, ale może ktoś się orientuje... Jakaś Yamaha...

Z ciekawości pytam, bo mam to zdjęcie na dysku od dłuższego czasu i nigdy nie wiem co na nim jest :bigrazz:

http://ifotos.pl/img/419853546_wqqana.jpg

• 2 tygodnie później...

Panowie nie wiecie gdzie mogę dostać regulator napięcia do xs 400 (osobno regulator i mostek prostowniczy) ? Zastosowałem chwilowo regulator z malucha i dziad obcina napięcie ale na niskich obrotach jest za niskie i muszę szukać oryginału lub jakiegoś zamiennika :icon_rolleyes:

dzwoniłem do kilku dealerów yamahy i wszędzie to samo - mają części powyżej 86 roku a do starszych tylko nieliczne...

nr katalogowy: 2L08191050

Edytowane przez Saltus

• 2 lata później...

Tak. Albo i nie. Książki na ten temat nie ma, to jest kwestia estetyki i temu podobnych. Na pewno kwalifikuje się jako weteran. Wg. mnie żeby był "klasyk" to albo go musieli dużo wyprodukować, albo ma mieć kształty wyraźne (np moja Hondzia nie była robiona w dużych ilościach ale ma klasyczny kształt UJM).

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

Pewnie że tak, zaliczają się do "nieudanej klasyki". :biggrin: Za kilka lat ludzie będą się zabijać o taki sprzęt. Tak samo jak o 2-cylindrową Kawasaki 750.

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

mysle ze moj gixer zasluguje na miano klasyka , klasyka gatunku pod kazdym wzgledem chyba ;)

Zachowane w oryginale (Twój ładny widać) , za granica ludzie dają spore sumy za te motocykle , na pewno już są kultowe . Mnie tam sie podobają od zawsze , cała seria gsx-r olejaka .

Edytowane przez Guti