Jump to content

Do właścicieli rusków !!

Pipcyk
 Share

Recommended Posts

ha ha ha

bardzo śmieszne

:lol: :lol: :lol:

może uda mi sie puscic dnieperka. wtedy nie omieszkam skorzystać z dobrej rady

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pozdrowionka

ps. swoją drogą to fajne zdjątko Panie Yaco :lol:

ps II. kurna napił bym sie z wami piwa chlopaki i pogadał na żywca ;) :) :D

heh;

kupiłem ostatni ŚM; qfa trzeba być debilem by w klapkach siadać na jakiekolwiek moto, nawet jeśli to tylko pozowanie do zdjęcia. Ubiór też zapieprzył jakiemuś rybakowi, szkoda że kapelusika z muszkami nie przywdział.

Gość pisze tak jak wygląda. ;)

A wygląda, jakby go mama nie kochała.

heh;

kupiłem ostatni ŚM; qfa trzeba być debilem by w klapkach siadać na jakiekolwiek moto, nawet jeśli to tylko pozowanie do zdjęcia. Ubiór też zapieprzył jakiemuś rybakowi, szkoda że kapelusika z muszkami nie przywdział.

.

Nie przesadzaj przynajmniej jest się z czego pośmiać - jak przyniosłem ŚM do szkoły to większość klasy polewało się z niego. Jeden tylko nie załapał i pytał z czego się tak śmiejemy na co mój kolega - teraz to z ciebie ;)

kiedyś namieszali w ŚM w artykule o MW. Nie wiem czy ten sam autor, ale widać, że gość miał jedno MW w życiu (zresztą to nawet nie było MW na prezentowanych w gazecie zdjęciach) i walił pewniki, że MW musi mieć to i to i jeszcze tamto.

A najbardziej rozwalił mnie tym, że MW musi mieć rozpieracze w kołach.

Miałem tego naprawdę sporo i w żadnym oryginalnym nie było rozpierczy.

Ruscy domorośli majsterkowicze wpieprzali rozpieracze bo nie wytrzymywały im szprychy w Dnieprach, będąc zrobione z drutu do robienia gwoździ. Rozpieracze oprócz tego że potwornie niszczyły bębny hamulcowe absolutnie nic nie dawały, ale pajac walnął taka głupotę w ogólnopolskiej motocyklowej gazecie.

• 8 months later...
  • 2 weeks later...

Kilka razy wypowiadałem się na forum o szmatławcu ŚM.

Kilku oszołomów robi kasę mając w dupie bikerów i ich sprzęty.

Każdy ma prawo do własnego zdania a ostrzeżenia na forum nigdy nie za wiele jeżeli uratuje to chociaż jeden silnik.

Nie chciałbym być upierdliwy ale mam apel do forumowiczów :

piszcie o zauważonych błędach w prasie motocyklowej jak najwięcej a wasze motorki będą Wam wdzięczne.

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

• 6 months later...
  • 1 month later...

nie piszą wiele bo tak naprawdę nie ma wiele do roboty , regulacja w praktyce ogranicza się do regulowania przerwy na styku przerywacza - ot wszystko.

reszte załatwia się ręcznie.

• 5 weeks later...

Witam

Rozwalil mi sie ostatnio przerywacz i mam takie pytanie.

Slyszeliscie moze o bezstykowym zaplonie w rusach? POdobno jest modul od malucha i przerabia sie kolo zamachowe. Ile to kosztuje i czy sie oplaca?

pozdro

Namiary mam i znalazlem ten post. Mam tez ceny. Chodzilo mi glownie o odczucia urzytkownikow. Czy warto kupic. Jak to sie sprawdza i czy poprwaia parametry silnika. Tego nie znazlem a zadnym temacie, wiec nie czepiaj sie galar.