Skocz do zawartości

W czym latać w lecie/ kurtka i spodnie na upał - typu mesh

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

Kup sobie kurtkę typu Air Flo. Mam taką Z Hein Gericke. Zupełnie inna jazda - ochraniacze dają pewność siebie, a siatkowa konstrukcja zapewnia pełną wentylację, inaczej mówiąc - jeżdzi się jak w t-shircie :D

Spam - mam taką na sprzedaż :buttrock: Jakbyś był zanteresowany - zapraszam na PW.

• 3 miesiące temu...

Znalazłem dwie kurtki przeznzaczeone stricte na najgorętsze dni lata. Jedna to Wintex AIR, a tu jest jej opis: http://www.skutery.net/akcesoria-produkt.asp?id=135

Druga to Alpinestars Airflow

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M135336

Czy ktoś ma, którąś z tych kurtek, albo może polecić jakąś inną na pogodę +25 stopni C? Po tym co przeżyłem w tym sezonie, już odechciało mi się pływać we własnej kurtce. Retbike jest dobry, ale na zimniejsze dni. Bardzo bym prosił o jakieś porady, co do doboru odpowiedniego odzienia na lato.

Trazymach

TDM 850

Ta druga to jakas taka malo "letnia" jak dla mnie :icon_mrgreen: ... Jak cos ma byc przewiewne to nie moze byc wyposazone w podpinke. Patrzac na fotki nie widac tez specjalnie duzo miejsc wentylacji...

Musisz tylko zdawac sobie sprawe, ze Wintex Air to kurtka typowo na upaly - a nie na cale lato. Jak bedzie mniej niz 20 stopni to po prostu bedzie Ci w niej zimno.

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]

• Administrator

Potwierdzam - Alpinestars AirFlow jest fantastyczna. Dodatkowo ma podpinkę, od biedy idzie jeździć nawet w chłodniejsze dni.

Poza tym dobrze leży na ciele.

Ważna rzecz - dziwnie wypada rozmiarówka, polecam więc przymierzenie przed zakupem, a nie kupno w ciemno. Ja np noszę M, ale jak przymierzyłem M to czułem, że jest mi za mała.

pzdr

• 7 miesięcy temu...

Witam,

Wybrałem ten dział specjalnie, bo nie chcę nic kupić i nie wiem gdzie, tylko chcę siędowiedzieć, w czym śmigacie w ciepłe dni - chodzi mi o spodnie. Ja mam sponie modeki i przy tem powyżej 15 stopni po jeździe całe nogi mam spocone, natomiast jazda w jeansach jest mniej bezpieczna.

Co sądzicie o przerobieniu jeansów w taki sposób, zeby szło do nich zainstalować ochraniacze ze spodni modeki? - chodzi mi o dorobienie takich wewnętrznych kieszeni na ochraniacze.

Czy w ogole zda to egzamin? czy nie warto się w to bawić?

Pozdro

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...70441&hl=jeansy tutaj masz jeansy motocyklowe, co do przerobienia normalnych to sam się zastanawiam, mam stare przetarte wranglery i zaprzyjaźnioną krawcową. Jak znajdę tanio ochraniacze to coś wykombinuje.

Co sądzicie o przerobieniu jeansów w taki sposób, zeby szło do nich zainstalować ochraniacze ze spodni modeki? - chodzi mi o dorobienie takich wewnętrznych kieszeni na ochraniacze.

Czy w ogole zda to egzamin? czy nie warto się w to bawić?

Chyba lepiej kupić gotowe jeansy motocyklowe (z protektorami w newralgicznych miejscach).

A o skórzanych portkach na lato nie myślałeś?

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

Witam serdecznie.

Do tej pory ganiałem w spodniach skórzanych latem tragedia.

Więc w bardzo ciepłe dni zakładałem jeansy:(

na początku tegorocznego sezonu kupiłem spodnie modeki model melville art nr 085620 i stwierdzam że są świetne. Są to trzywarstwowe spodenki: materiał zewnętrzny oddychająca membrana i podpinka ocieplająca.

Posiadają 4 suwaki wentylacyjne.

Jedyną ich wadą jest cena 730zł

Polecam te spodenki każdemu.

Witam serdecznie.

Do tej pory ganiałem w spodniach skórzanych latem tragedia.

Więc w bardzo ciepłe dni zakładałem jeansy:(

na początku tegorocznego sezonu kupiłem spodnie modeki model melville art nr 085620 i stwierdzam że są świetne. Są to trzywarstwowe spodenki: materiał zewnętrzny oddychająca membrana i podpinka ocieplająca.

Posiadają 4 suwaki wentylacyjne.

Jedyną ich wadą jest cena 730zł

Polecam te spodenki każdemu.

A ja na upały mam spodnie Mottowear z (wyjmowanymi) twardymi protektorami na kolana i kevlarowymi wzmocnieniami na biodrach i d..., wspomniane w podanym linku. Cena o ile pamiętam coś koło 300 zł (w zeszłym roku). Zawsze mają stoiska na motobazarach, można pogadać i kupić. Gatki uważam za rewelacyjne.

Tak przy okazji skóra nie jest wcale taka zła na upały, o ile nie jest obcisła i ma dobrą podszewkę.

Pozdrawiam

ja natomiast nie polecam spodni tekstylnych retbike- podszewka jest z jakiegos badziewia zrobiona ktora po prostu przykleja sie do skóry, mogi i dupa tak sie poca ze nie da sie wytrzymac- kupilem te spodnie bo myslalem ze w skórzanych spodniach jest goraco - myliłem sie....

Raptem kilka dni cieplych a ja już mam dosyc... W skórkach moze i bylo goraco ale tak mi sie pocilo cialo jak w tym czyms. Ogólnie nie jestem zadowolony i uważam zakup tych spodni za bardzo zly wybór (z kurtki juz jestem jednak zadowlony)