Administrator Dominik Szymański Opublikowano 27 Czerwca 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Kup sobie kurtkę typu Air Flo. Mam taką Z Hein Gericke. Zupełnie inna jazda - ochraniacze dają pewność siebie, a siatkowa konstrukcja zapewnia pełną wentylację, inaczej mówiąc - jeżdzi się jak w t-shircie :DSpam - mam taką na sprzedaż :buttrock: Jakbyś był zanteresowany - zapraszam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trazymach Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Znalazłem dwie kurtki przeznzaczeone stricte na najgorętsze dni lata. Jedna to Wintex AIR, a tu jest jej opis: http://www.skutery.net/akcesoria-produkt.asp?id=135 Druga to Alpinestars Airflowhttp://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M135336 Czy ktoś ma, którąś z tych kurtek, albo może polecić jakąś inną na pogodę +25 stopni C? Po tym co przeżyłem w tym sezonie, już odechciało mi się pływać we własnej kurtce. Retbike jest dobry, ale na zimniejsze dni. Bardzo bym prosił o jakieś porady, co do doboru odpowiedniego odzienia na lato. TrazymachTDM 850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Ta druga to jakas taka malo "letnia" jak dla mnie :icon_mrgreen: ... Jak cos ma byc przewiewne to nie moze byc wyposazone w podpinke. Patrzac na fotki nie widac tez specjalnie duzo miejsc wentylacji... Musisz tylko zdawac sobie sprawe, ze Wintex Air to kurtka typowo na upaly - a nie na cale lato. Jak bedzie mniej niz 20 stopni to po prostu bedzie Ci w niej zimno. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Na upały dobra jest kurtka siateczkowa z protektorami taka jak ta:http://www.louis.de/_101e726609d621397d057...artnr_gr=208900 :icon_mrgreen: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter Opublikowano 14 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2006 Kup kurtke z wypinaną membraną. Jak jest upał jezdzisz w samej kurtce z otwartymi wentylatorami. Na zimniejsze dni wpinasz membrane a w taką pogode jak teraz podpinke.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 15 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2006 jak na upay to tylko alpinestar sm-x airflow :banghead: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trazymach Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Powiedzcie tylko czy gdzieś w Poznaniu dostanę kurtki firmy Alpinestars? TrazymachTDM 850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 17 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 tak intermotors in poznan tel 061 8460587 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 18 Października 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Potwierdzam - Alpinestars AirFlow jest fantastyczna. Dodatkowo ma podpinkę, od biedy idzie jeździć nawet w chłodniejsze dni. Poza tym dobrze leży na ciele. Ważna rzecz - dziwnie wypada rozmiarówka, polecam więc przymierzenie przed zakupem, a nie kupno w ciemno. Ja np noszę M, ale jak przymierzyłem M to czułem, że jest mi za mała. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Witam, Wybrałem ten dział specjalnie, bo nie chcę nic kupić i nie wiem gdzie, tylko chcę siędowiedzieć, w czym śmigacie w ciepłe dni - chodzi mi o spodnie. Ja mam sponie modeki i przy tem powyżej 15 stopni po jeździe całe nogi mam spocone, natomiast jazda w jeansach jest mniej bezpieczna. Co sądzicie o przerobieniu jeansów w taki sposób, zeby szło do nich zainstalować ochraniacze ze spodni modeki? - chodzi mi o dorobienie takich wewnętrznych kieszeni na ochraniacze. Czy w ogole zda to egzamin? czy nie warto się w to bawić? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...70441&hl=jeansy tutaj masz jeansy motocyklowe, co do przerobienia normalnych to sam się zastanawiam, mam stare przetarte wranglery i zaprzyjaźnioną krawcową. Jak znajdę tanio ochraniacze to coś wykombinuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Co sądzicie o przerobieniu jeansów w taki sposób, zeby szło do nich zainstalować ochraniacze ze spodni modeki? - chodzi mi o dorobienie takich wewnętrznych kieszeni na ochraniacze. Czy w ogole zda to egzamin? czy nie warto się w to bawić?Chyba lepiej kupić gotowe jeansy motocyklowe (z protektorami w newralgicznych miejscach).A o skórzanych portkach na lato nie myślałeś? Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki900 Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Witam serdecznie.Do tej pory ganiałem w spodniach skórzanych latem tragedia.Więc w bardzo ciepłe dni zakładałem jeansy:(na początku tegorocznego sezonu kupiłem spodnie modeki model melville art nr 085620 i stwierdzam że są świetne. Są to trzywarstwowe spodenki: materiał zewnętrzny oddychająca membrana i podpinka ocieplająca.Posiadają 4 suwaki wentylacyjne.Jedyną ich wadą jest cena 730zł Polecam te spodenki każdemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Witam serdecznie.Do tej pory ganiałem w spodniach skórzanych latem tragedia.Więc w bardzo ciepłe dni zakładałem jeansy:(na początku tegorocznego sezonu kupiłem spodnie modeki model melville art nr 085620 i stwierdzam że są świetne. Są to trzywarstwowe spodenki: materiał zewnętrzny oddychająca membrana i podpinka ocieplająca.Posiadają 4 suwaki wentylacyjne.Jedyną ich wadą jest cena 730zł Polecam te spodenki każdemu. A ja na upały mam spodnie Mottowear z (wyjmowanymi) twardymi protektorami na kolana i kevlarowymi wzmocnieniami na biodrach i d..., wspomniane w podanym linku. Cena o ile pamiętam coś koło 300 zł (w zeszłym roku). Zawsze mają stoiska na motobazarach, można pogadać i kupić. Gatki uważam za rewelacyjne.Tak przy okazji skóra nie jest wcale taka zła na upały, o ile nie jest obcisła i ma dobrą podszewkę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 ja natomiast nie polecam spodni tekstylnych retbike- podszewka jest z jakiegos badziewia zrobiona ktora po prostu przykleja sie do skóry, mogi i dupa tak sie poca ze nie da sie wytrzymac- kupilem te spodnie bo myslalem ze w skórzanych spodniach jest goraco - myliłem sie.... Raptem kilka dni cieplych a ja już mam dosyc... W skórkach moze i bylo goraco ale tak mi sie pocilo cialo jak w tym czyms. Ogólnie nie jestem zadowolony i uważam zakup tych spodni za bardzo zly wybór (z kurtki juz jestem jednak zadowlony) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi