Stifler Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Rozumiem :clap: ..... dla pieszych, dzieci i innych rowniez :clap: :buttrock: :evil: :crossy: Tak kolego... Sądziedzi wiedzą, że jak ja wyjeżdzam to trzeba w domu siedzieć :icon_evil: Jak mi wybudują jakiś teren do jeźdzenia to nie będe wariował na ulicy ale do tego czasu nie ma gdzie poćwiczyć... a szkoda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemekpal Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Żeby jechać bez przyśpieszania trzeba by się asekurować hamulcem bo bez tego jest lekko niebezpiecznie a ja stałem na tylnych podnóżkach więc nie miałem hampla pod nogą.. Z resztą to byla tylko spontaniczna akcja ... Stifler ja żartowałem :cool:Elegancko Ci ta guma wyszła, naprawdę..Taka umiejętność przydałaby się i mi ale silnik w moim moto do gum stworzony nie jest. I dlatego nawet nie zamierzam próbować :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joooker ZXR Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Pytanie do ludzie którzy próbowali postawic na gume GSXR 600 mniej więcej rocznik 1996-1999 na gaźnikachwczoraj probowałem doś długo postawić go z gazu kurna nie idzie mi wkręcam na obroty ok 8-9 tys odpuszczam na ułamek sekundy manetke i daje w palnik i nic dupa moto daje buta ale na gume nie idzie, już się zastanawiam czy coś z silnikiem nie mam czyżby za mała moc miał, czy moze coś źle robie bo kurna na rózne sposoby już próbowałem, a może mam za małą zembatkę z tyłu i za duzą z przodu hgw :/ .. Jak będziesz odejmował gaz docisnij kierownice a jak będziesz odkręcał to ciągnij ja , albo stan na podnóżkach pasażera i popróbuj ta sama metodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklass Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) Hej tez stawiam pierwsze kroki jesli chodzi o jazde na gumie, moto mam ciezkie bo gsxr 750 z 90 roku (olejak). Propos pozycji to wlasnie chcialem sie zapytac jak najlepiej sie uczyc? na siedząco? Czesto na filmach widze ze jedna noga podnozce pasazera a prawa na swoim podnozku na heblu. Czesto tez widac normalnie na stojąco na swoich podnozkach. Ja probowalem narazie tylko na siedząco. Pozdrawiam i prosze o rade Edytowane 13 Lipca 2007 przez miklass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Hej tez stawiam pierwsze kroki jesli chodzi o jazde na gumie, moto mam ciezkie bo gsxr 750 z 90 roku (olejak). Propos pozycji to wlasnie chcialem sie zapytac jak najlepiej sie uczyc? na siedząco? Czesto na filmach widze ze jedna noga podnozce pasazera a prawa na swoim podnozku na heblu. Czesto tez widac normalnie na stojąco na swoich podnozkach. Ja probowalem narazie tylko na siedząco. Pozdrawiam i prosze o rade Według mnie najlepiej uczyć się na siedząco bo na początku jedziesz z kołem o wiele niżej i trudniej jest się nakryć motorem.. Jak jedziesz na stojąco to można czasem pójść od razu dość wysoko i spanikować.. Jednak początki są zawsze trudne.. Trzeba brać pod uwage fakt, że nawet najlepsi popełniają błędy a takie błędy drogo nas mogą kosztować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
codrusldn Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 jest kilka postow , gdzie chlopaki maja problemy z postawieniem z gazu 600tek.mala rada, przestancie sie meczyc a w szczegolnosci uczyc stawiania z gazu. tez to przerabialem calkiem niedawno. coprawda postawie moja cbr z gazu (najpierw do 7tys, odejmuje i ciagne do 10, idzie do gory) ale co sie kurka czlowiek nameczy to juz jego. 600tke jak sie nie ma wprawy w gumie ciezko z gazu stawiac i cos dalej jechac.sprobowalem ze sprzegla i jest duzo latwiej a przy tym wolniejsze gumy wychodza, wiec dla poczatkujacych bezpieczniejsze.dalem sobie spokoj ze zrywaniem cbr-y z gazu bo tylko sie meczylem, a ze sprzegla idzie duzo lepiej i latwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 jest kilka postow , gdzie chlopaki maja problemy z postawieniem z gazu 600tek.mala rada, przestancie sie meczyc a w szczegolnosci uczyc stawiania z gazu. tez to przerabialem calkiem niedawno. coprawda postawie moja cbr z gazu (najpierw do 7tys, odejmuje i ciagne do 10, idzie do gory) ale co sie kurka czlowiek nameczy to juz jego. 600tke jak sie nie ma wprawy w gumie ciezko z gazu stawiac i cos dalej jechac.sprobowalem ze sprzegla i jest duzo latwiej a przy tym wolniejsze gumy wychodza, wiec dla poczatkujacych bezpieczniejsze.dalem sobie spokoj ze zrywaniem cbr-y z gazu bo tylko sie meczylem, a ze sprzegla idzie duzo lepiej i latwiej. Może i ze sprzęgła łatwiej postawić na koło i jechać dalej ale na początek można sobie zrobić krzywde.. Z gazu nie ma takiego mocnego szarpnięcia a motocykl płynnie i w miare wyczuwalnie podnosi się do góry, natomiast ze sprzeglem przód podnosi się gwałtownie i szybko.. Wiadomo, że jak ktos nauczy się ze sprzęgła to będzie mu o wiele łatwiej ale na samym początku polecałbym podnoszenie z gazu. Ja podnosiłem z gazu moje Suzuki Bandit 600 a wszyscy mi mówili, że sie nie da.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 zmieńcie sobie zębatke zdawczą o -1 i niebędzie problemów :banghead: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Wlodi to wrzuci na you tube jak robisz 3metrowe stoopie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 http://pl.youtube.com/watch?v=YQHnNLGCDJ0 Pochwale sie moim (naszym filmikiem) ciezko sie jezdzi na gumie na 70tce, bo dopiero zaczynam lapac o co chodzi :flesje: Domyslam sie, ze muza sie moze nie spodobac co bardziej wrazliwym Forumowiczom :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 fajny klimat, a muza sama w sobie faktycznie chu***a ale bardzo dobrze pasuje do filmiku no i do tego ekstra montaz pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 A VFR 750 ktoś próbował z Was stawiać? Mi sie kilka razy udało z gazu troche ale kawałek i nie ukrywam , ze lekkiego cykora mam a używać sprzętgła narazie tez mi sie nie widzi , sprzęt waży swoje a ma tylko 100 koni ... :icon_mrgreen: Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) sprzęt waży swoje a ma tylko 100 koni ... :crossy: temat z kopalni :D nooo i prawda, ze zartujesz , ze MA TYLKO ? PS. Kwiatek - Street "Stunters" w krotkich rekawkach i adidasach :smile: Edytowane 18 Grudnia 2007 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 sprzęt waży swoje a ma tylko 100 koni ... :icon_mrgreen:Ja nie chcący :icon_mrgreen: przejechałem sie raz brata GPZ 1100(ok 138KM) co na 2 biegu za bardzo (lub szypko) chciałem sie bujnąć no z 30m przejechalem z kołem ok 50cm nad ziemia. A jeżdzić na kole najlepiej jest nauczyć się na crossie bo łatwo jest utrzymać go z tego wzgledu ze jest lekki i ma dobre przełożenie:http://pl.youtube.com/watch?v=I5bgRpeDZOUna tym filmiku widać że koleś nie ma problemu. Praktyka zawsze (lub tylko ona) coś daje. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 http://pl.youtube.com/watch?v=YQHnNLGCDJ0 Pochwale sie moim (naszym filmikiem) ciezko sie jezdzi na gumie na 70tce, bo dopiero zaczynam lapac o co chodzi :icon_mrgreen: Domyslam sie, ze muza sie moze nie spodobac co bardziej wrazliwym Forumowiczom :icon_mrgreen:no widac spory postep:) dobrze idzie. Ja niestety mam cos z mozgiem i nie panuje nad tylnym hamulcem na kole i odkad wy**balem to przestalem zapinac biegi dalej niz 2... Na jakich biegach robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi