wachu666 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam, dzis jezdzilismy caly dzien motorami z kumplem moim i pod koniec dnia jeszcze dolaczyl do nas moj kuzyn i czekamy na niego i cos sie dluzy a on przyjechal po 20 minutach i mowi ze go policja zatrzymala: wyprzedzal korek standardowo z obydwu stron samochody staly; bylo to w Mosinie u niego i stanal pod samymi swiatlami przed korkiem i nagle z przeciwnej strony policja zajechala mu droge i każą mu zjechac i dali mu mandat za PRZEKROCZENIE LINII P-4 (podwojna ciagla). Suma mandatu: 200 zlotych + 5 punktow karnych!!! Tak nas powitali niebiescy w nowym sezonie! Chamstwo i skandal jak dla mnie. :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 jaja se robisz odnosnie 1 kwietnia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wachu666 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Haahaha :evil: wlasnie to zadne jaja, policja chyba jajcarsko podeszla do sprawy 1. kwietnia. Z tym, ze ja mialem szczescie bo mnie nie zlapali, pomimo, ze jechalem przez Mosine w korku 30 minut ta sama droga i mijalem straz miejska. Ale kuzynowi, ktory jest biednym - jak wszyscy w Polsce - studentem nie jest do smiechu. To jest czysta kpina, zero zagrozenia, kulturalnie sobie stal, a Ci mu nagle zajezdzaja droge z przeciwka! I jeszcze 5 punktow karnych!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonq Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 jak to nie prima aprilis to o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 przytyrało ich niezle; pewnie se jaja robili tylko ze Twoj kumpel nie zrozumial i wzial podpisal mandat, albo chlopaki z radiowozu to jakies wieksze gn*dy;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 może dawał tym pasem do skrętu w lewo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 jechalem przez Mosine w korku 30 minut no to chyba naprawdę na 1 kwietnia :biggrin: . przez pół godziny przez mosine to mozna przejść na czworakach ew się przeczołgać z jednego końca na drugi generalnie z tym wyprzedzaniem w korku jest luka w przepisach bo jedne mówią że wolno a inne że nie i teraz bądź tu mądry . pewnie chcieli coś od niego wyciągnąć a nie wiedział jak gadać do dali mu mandat i tyle . polska rzeczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnida Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 albo chlopaki z radiowozu to jakies wieksze gn*dy;pNo no no proszę mnie się tu z porównaniami nie rozpędzać ;) Cytuj A nas wiedzie siedem demonów, co nami się karmią: Na przedzie pycha podąża z tańczącą latarnią, Chciwość wczepiła się w siodło i grzebie po sakwach, Broi pod zbroją lubieżność, pokusa niełatwa. Bandzioch domaga się płynów i straw do przesytu, Wabi rozkoszne lenistwo do łóż z aksamitu, Gniew zrywa ze snu i groźbą na oślep wywija, A zazdrość nie wie, co sen i po cichu zabija... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonq Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 nie rozumiem po co te dywagacje, zlamal prawo o ruchu drogowym i dostal mandat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Podstawowe pytanie - korek stał czy jechał? Jak jechał, to nie ma to tamto. Jak stał, to się mógł spoko wyłgać. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alterego Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Na mojej stronce zamieściłem kiedyś rozmowę z policjantami z patrolu motocyklowego drogówki. Oto fragment rozmowy na ten temat: Wojkop: No to porozmawiajmy o konkretnej sytuacji; jazda na motocyklu pomiędzy kolumnami samochodów stojących w korku, czy pod sygnalizacją świetlną - wolno tak, czy nie? Artur: Jeśli jest to omijanie stojących samochodów i nie przekraczasz przy tym linii ciągłej - to wolno... Krzysztof: ...inaczej to już wygląda gdy pojazdy są w ruchu... Jak kogoś interesuje cały wywiad - zapraszam tu:http://www.rockers.webd.pl/readarticle.php?article_id=24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Niech się lepiej wezmą za rozładowywanie korków, a nie wlepianie mandatów. Poza tym w te 500 zł i 5 punktów nie chce mi się wierzyć, nawet gdyby pojazdy wlokły się ślimaczym tempem, a nie stały. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 podobna sytuacje mialem wczoraj.jechalem kupic buty na motocykl i przed swiatlami stalo sporo aut jak to w wiekszym miescie,korki sa.polecialem miedzy autkami i stanelem z przodu ale taki traf ze 3 auta za mna policja stala.i co !? i kogutami se pomrugali.ale zielone i jade.ujechalem z kilometr a tu inny radjowuz mnie zatrzymuje.i pytaja dlaczego nie zatrzymalem sie jak tamci mrogali.powiedzialem a z kad ja mogłem wiedziec ze do mnie se myrgaja.powiedzieli czemu cwaniacze i czy tablice z wydzialu komunikacji to taką pogieta dostałem.?.ale mniejsza z tym po prostu chcieli sie przyczepic do motocyklisty.jacys nerwowi byli.pouczenia tylko dostalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 generalnie z tym wyprzedzaniem w korku jest luka w przepisach bo jedne mówią że wolno a inne że nie i teraz bądź tu mądry . pewnie chcieli coś od niego wyciągnąć a nie wiedział jak gadać do dali mu mandat i tyle . polska rzeczywistośćw przepisach to chodzi dokładnie o to, że możesz jeśli: - pojazdy się nie poruszają- nie przekraczasz linii ciągłej więc teoretycznie mieli prawo się przyczepić... a, że to idiotyzm to zupełnie inna kwestiapozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 podobna sytuacje mialem wczoraj...... i czy tablice z wydzialu komunikacji to taką pogieta dostałem.?.ale mniejsza z tym po prostu chcieli sie przyczepic do motocyklisty.jacys nerwowi byli.pouczenia tylko dostalem.No tak. wredni ci policjanci, znowu sie biednego motycklisty czepili co mu wiater tablicę podgiął... A wy się potem dziwicie że policja tak a nie inaczej do motocyklisów podchodzi. Bajdełej - jaki jest cel podginania tablicy, bo zapomniałem?..... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi