ManiekB Opublikowano 18 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2003 Czy strzelanie z tłumnika ma jakis wpływ na zuzycie silnika a jesli tak to na co szczególnie Pozdrowienia :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepcio Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 Pewnie ze ma szczególnie na zawory wydechowe (mówię o celowym strzelaniu).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 ja tam nic niezauważyłem :notworthy: :lol: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 widziałem kiedyś wnetrze silnika od ZXR400 po dłuzszym "męczeniu". Przegrzany zawór zablokował sie w prowadnicy, miał kolizje z tłokiem. Zawór po kolizji urwał sie tuż za prowadnicą i wpadł do cylindra powodując ze ten wraz z głowicą wyglądać zaczął jak po ostrzale ze śrutówki.do wymiany zakwalifikowano:głowicę kompletną i tłok. droga forma zabawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały18 Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 temacik poruszany juz kilka jak nie nascie razy, ja strzelanie odczułem i tobardzo :? od strzałów pękło mi kawałek swiecy i uszkodziło głowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 Poza tym kopa dostaje caly uklad tlokowo korbowy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwek Opublikowano 19 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2003 ja tam nic niezauważyłem :notworthy: :lol: To mam nadzieję nie kupić od ciebie moto :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawrzyn15 Opublikowano 24 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2004 chcialem stworzyc taki temat ale po skorzystaniu z opcji "szukaj" widze ze nie ma sensu:D chcialem prosic kogos doswiadczonego zeby opisal technika strzelania z tlumika...tzn jak to sie robi...i odrazu co to psuje i ile trzeba wydac pozniej na naprawe? czy kazdym motorem mozna oddac tlumikowa salwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 24 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2004 Nie każdym moto się da. Jeżeli nie ma elektrycznego rozrusznika, to nie strzelisz. A może?Technika - odkręcasz gaz, wyłączasz silnik trzymając odkręconą manetkę, włączasz zapłon. I jebs. Różne silniki wymagają różnego otwarcia manetki gazu. Np. w Duce muszę tak do połowy odkręcić. Strzelanie jest fajne, ale okazjonalnie- tak jak np w Łęczycy gdy walilismy z tłumików hurtowo :) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 24 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2004 Nie każdym moto się da. Jeżeli nie ma elektrycznego rozrusznika, to nie strzelisz. no co Ty opowiadasz ,widziałem nie jedną ete pacyfikująca miasto wydechaminajproście sie strzela w czasie jazdy wyłanczasz na ok sek zapłon i włanczasz ponownie najlepije to wykonywać na średnich obrotach i próbowac za kazdym razem je zmieniać aż zacznie strzelać :mrgreen: jak juz coś wyda tam z siebie to spróbuj to samo wykonywac ale w czasie wyłącznie zapłodu odkęcić i gwałtownie zamknać manetke i właczyć zapłon ,jak wyczaisz kiedy i jak najlepiej strzela mozesz zaczac to póbować na postoju :) ,najlepiej jak piesi przechodza przez pasy :twisted: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2004 Ja strzelałem nawet Kaszlakiem (Maluchem) , heheheh, to była jazda, tylko w starszych modelach może siu to skończyć rozeraniem wydechu jak tulipan :mrgreen: . Oczywiście podpisuję się pod tym co koledzy napisali i w moto tego nie robię. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 24 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2004 W sumie racja - walnąłem za dużo wina chyba, tym bardziej, że potem pisałem dobrze... Żesz :roll: pzdrAha, no ale na postoju, jak się w nieodpowiednim momencie nie puści wyłącznika zapłonu to d*pa blada. Bez elektrycznego rozrusznika nie strzeli, bo jak? Z kopa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassoo Opublikowano 24 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2004 A czy to prawda, że moduł też dostaje po dupie od tej przedniej zabawy? Pozdr. Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUSH Opublikowano 24 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2004 Dominik albo nie rozumiem zasady strzelania z tlumika albo Ty uwziales sie na ten rozrusznik :) Jezeli strzelasz na postoju to wydaje mi sie, ze najistotniejsze jest wylaczenie zaplonu i wlaczenie w odpowiednim momencie w stosunku do polozenia tloka. To czy moto wyposazone jest w rozrusznik nie jest wazne(?), wazne natomiast jest zeby byl wlacznik zaplonu :) Slyszalem natomiast, ze nie na kazdym wydechu mozna strzelac - np. na wolnym nie - prawda to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 24 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2004 Bush kurcze sam już się pogubiłem... Wydawało mi się, że na postoju w perzypadku nie wyczucia odpowiedniego momentu wyłączenia/włączenia zapłonu można sobie pomóc rozrusznikiem żeby strzelić. OK, muszę to po prostu przetestować, jak mi Dukę złożą. Przynajmniej jest powód, żeby postrzelać sobie z wydechów :lol: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi