janciownik Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Witam, troche mi sie nudzi, wiec mala zgadywanka dla zainteresowanych: Cos padlo mi w silniku w yamaha TT600. Jezdzilem sobie troche na torze, wszystko ok, zailczylem kilka gleb - z czego jedna tak ze zablokowalo manete i silnik pracowal na odcinie okolo 10-15 sekund w pozycji prawie do gory kolami zanim sie pozbieralem i podbieglem wylaczyc.Poztem jezdzilem i wszystko bylo ok, moto ostyglo, piwko, kielbaska , jade - ujechalem moze ze 2 kilometry - hamoje silnikiem, zrzucam biegi, zatrzymuje sie, luz, poprawiam gogle nagle cisza - nagle silnik bardzo gwaltownie zamilkl, tak jakby ktos swiatlo wylaczyl, nagle, gwaltownie- bez zadnego uderzenia, wlaniecia, gruchniecia itp... kopniak kreci sie bardzo lekko, malym paluszkiem, praktycznie brak oporu, na biegach bez sprzegla moto mozna pchac, a jak sie ruszy gwaltownie kopniakiem to cos sie luzno kreci w silniku. Co to moze byc ??Tlok jest WIESCO (czy jakos tak - nie wiem jak to sie pisze) w polowie stycznie, moze wczesniej rozbieram silnik, zobaczymy co i jak, a jak ktos zgadnie to dobrego browara przy najblizszym spotkaniu stawiam :notworthy:)) Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) Czolem! Ja bym proponowal wypalona dziure w tloku :notworthy:.Bo nie widze przyczyny dla ktorej ew. awaria sprzegla mialaby zatrzymac prace silnika. Pozdro Edytowane 20 Grudnia 2007 przez zbyhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Będę strzelał: odprężnik się zaciął i podparł zawór :) :icon_evil: Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 poprawiam gogle nagle cisza - nagle silnik bardzo gwaltownie zamilkl, tak jakby ktos swiatlo wylaczyl, nagle, gwaltownie- bez zadnego uderzenia, wlaniecia, Nie trzeba było czepiać się tych gogli :icon_rolleyes: , bo tak jak pisał zbyhu wywaliło dziurę w tłoku, :icon_mrgreen: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Stawiam na tłok z dziurką Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 hmm no dobra ale od czego ta dziurka ? a slychac jakomkolwiek kompresje ? moze to korba sie urwala ? na poczatek odkrec swiece i kopnij pare razy paczac czy ucieka kompresja z cylindra Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 A może sie lekko zawór powiesił? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 sorry Nitomen ale mógłbyś nawet z grzeczności pisać po Polsku? Jak jakieś słowa są dla Ciebie za trudne to pisz inne :flesje: Co do tt to imo jakaś pierdoła ;] może Ci wywaliło uszczelkę lub gwint na świecy lub świeca sie odkręciła :lalag: Zdejmij zbiornik i pooglądaj kopiąc. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 wypalony zawor? urwany tlok z korba wbity w glowice? :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekJ Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Też typuję urwaną korbę...Do góry nogami na odcinie, znaczy brakło na czas jakiś smarowania. Wiem, tam jest sucha miska, ale i tam może przy takiej wywrotce zabraknąć oliwy do smarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 a ja obstawiam na urwany zawór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Też typuję urwaną korbę...Do góry nogami na odcinie, znaczy brakło na czas jakiś smarowania. Wiem, tam jest sucha miska, ale i tam może przy takiej wywrotce zabraknąć oliwy do smarowania. niby tak ale czy jesli urwala by sie korba to silnik by krecil?? i podczas kiedy stanal przeciez nic nie bylo slychac zadnego walenia itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 brak paliwa Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 brak paliwa A jak wiąże się to z kopniak kreci sie bardzo lekko, malym paluszkiem, praktycznie brak oporu, na biegach bez sprzegla moto mozna pchac, a jak sie ruszy gwaltownie kopniakiem to cos sie luzno kreci w silniku.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 żartowałem z tym paliwem.Stawiam na zapieczone pierścienie tłokowe. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi