ghollum Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Wiec ja tylko chciałbym sprostować że w CRm125 z momentem na niskich obrotach różowo tez nie jest :P Zgadza się, tylko że CRM125 w porównaniu do CR125 to mocarz nisko obrotowy :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgadza się, tylko że CRM125 w porównaniu do CR125 to mocarz nisko obrotowy :wink: . Hehe co prawda to prawda... niemniej jak ci zalezy na momencie z niskich obrotów szukaj 4T albo KMXa lub DT... one sa bardziej elastyczne, podobnie jest EXC 125 ;) ale to inna półka Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilo3 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 W sumie doszedlem do wniosku ze wole dozbierac cos kasy i pod koniec wakacji z 5+ kola bedzie wiec wtedy cos kupie i bede szukal chyba tej dr 350, lub klx 250 ale nie powiem podobaja mi sie tez kdx 125 czy takim moto sobbie zemna poradzi w jezdzie po ostrym terenie?nie braknie mocy w tym enduraku? z tego co czytalem to wymiany tloka itd powyzej 5 tys km a przy mojej jezdzie to bedzie co 2-3 sezony wiec tak zle by nie bylo:) i z tego co patrzylem to w tym przedziale mozna wyrwac ladnego kdx tylko ze tez rocznik 93 powyzej nie bylby za satrym na ten typ motorku, ktory i tak by sie sypal jak starsze 2 t corsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 W sumie doszedlem do wniosku ze wole dozbierac cos kasy i pod koniec wakacji z 5+ kola bedzie wiec wtedy cos kupie i bede szukal chyba tej dr 350, lub klx 250 ale nie powiem podobaja mi sie tez kdx 125 czy takim moto sobbie zemna poradzi w jezdzie................. W sumie doszedłeś chyba do dobrego wniosku :bigrazz: , raz że większa kasa to większy wybór, dwa pod koniec wakacji a zwłaszcza pod koniec sezonu jest większy wybór i niższe ceny. O brak mocy w KDX bym się nie martwił, zwłaszcza że jesteś początkujący, jeśli chodzi o stan starszych enduraków to jest tutaj prosta zależność: im sprzęt trwalszy (rzadziej trzeba wymieniać tłoki, korby itd.) tym trudniej go zajeździć :icon_mrgreen: , oczywiste no nie :icon_mrgreen: . W praktyce mniejsze jest ryzyko wdepnięcia w zarżniętego enduraka niż crossa, ale tutaj nie ma żadnej gwarancji bo naród u nas "zdolny" i da radę wszystkiemu :icon_mrgreen: . Poza tym przez to że crossa trzeba częściej rozbierać i wymieniać części większe jest ryzyko trafienia na "bonusy" w stylu zerwanych gwintów, wyrobionych gniazd łożysk, krzywej głowicy, czy innych patentów, tym bardziej jeśli właściciel dumnie twierdzi że własnoręcznie robił wszystkie naprawy, wtedy warto aby pokazał swój warsztat i narzędzia z czego można wiele się dowiedzieć :wink: . Czasami lepiej jest kupić nie rozbierany od nowości silnik i go wyremontować niż brać świeżo "wyremontowany" w stodole silnik ociekający silikonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Miałem KDXa więc moge coś o nim napisać. Bardzo mi sie nie podobało kanapowate zawieszenie szczególnie z tyłu, z przodu miałem USD ale rewelacji też nie było, za to jest bardzo cieżkie i przy każdym skoku przód bardzo nurkuje. Najsłabszy jego punkt to hamulce mimo tego że miałem nowe klocki, nowy płyn to i tak nie hamowały a tylko spowalniały. Silnik to raczej jego dobra strona, kilka części pasuje od starszych KX, jeżeli zadbasz o zawór wydechowy, bo nie raz sie zapiekają i na czas wymienisz tłok to pojeździsz długo bezawaryjnie. Teraz mam CRM 125 i jeżeli miałbym porównać KDXa do CRM to wybrałbym CRM, twardsze zawieszenie, dużo lepsze hamulce, i lepiej mi sie ją prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilo3 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Co do enduraków 2t rx/kdx/crm boje się jednego ze nie poradzą sobie zemną:) i szybko mi się mogą znudzić a jednak chciałbym na początek moto na 2-3 sezony ,aż nie skończę studiować , a mam kolo 180 cm i ważę kolo 80 kg. Zresztą ghollum wie jakie ciężkie warunki u nas występują bo mieszka koło 30 km od mojej miejscowości :)a to w końcu te same góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 To podskoncz do ghollum postaw mu kilka piw i napewno Ci coś doradzi :biggrin: Ale szczerze Ci powiem, dozbieraj kasy i kup 4T. 2T jest ok ale... to nie ta jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Co do enduraków 2t rx/kdx/crm boje się jednego ze nie poradzą sobie zemną:) i szybko mi się mogą znudzić a jednak chciałbym na początek moto na 2-3 sezony ,aż nie skończę studiować , a mam kolo 180 cm i ważę kolo 80 kg. Zresztą ghollum wie jakie ciężkie warunki u nas występują bo mieszka koło 30 km od mojej miejscowości :)a to w końcu te same góry. Poradzić sobie poradzą spokojna głowa :wink: , ale masz rację że w górach lepszym rozwiązaniem jest 4T zwłaszcza dla początkującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 To podskoncz do ghollum postaw mu kilka piw i napewno Ci coś doradzi :biggrin: Ale szczerze Ci powiem, dozbieraj kasy i kup 4T. 2T jest ok ale... to nie ta jazda. ... bo na 2t lepsza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaal111 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Witam Wszystkich choc wiem ze to nie powitania tu Rafal z trojmiasta.Tak jak w tytule tematu napisalem zwracam sie z prosba o pomoc badz porade w kwestii wyboru pierwszego enduro dla mnie. Prawde mowiac zaden ze mnie motocyklista choc za czasow nastoletnich mialem zapedy, ale na tym sie skonczylo.Motor ma sluzyc mi do weekendowych przejazdzek po okolicy, a mieszkam na wsi nad sama Wisla wiec jest gdzie jezdzic glownie bezdroza jakies boczne drogi laki itd.Przegladajac ogloszenia trafilem na Kawasaki Agi 175 z 1992 roku.Niestety nie moge wkleic linku Id ogloszenia Olx 137279505. Sprzedajacy ten motocykl ma ogloszenie na forum .To Australijska wersja podobno . Bardzo interesujacy motocykl podobno w bdb stanie za kwote ponizej 4 tys zl.Wydaje sie byc idealny do tego typu wypadow.Inny moj typ to legendarna Honda MTX125 .Egzemplarz, ktory znalazlem na olx pochodzi z 1983 roku.Id ogloszenia 156561677 .Motocykl jak na swoj wyglada bardzo przyzwoicie wrecz jak nowy na 32 latka. Cena 3400 zlRozmawialem z sprzedawcami obydwu motocykli I prawde mowiac mam dylemat ktory ewentualnie z nich wybrac.Prawde mowiac sercem jestem przy Kawasaki rozum zas podpowiada aby pojsc w cos bardziej popularnego jak Mtx.Bardzo prosilbym kolegow o duzo wiekszym doswiadczeniu o wszelkie sugestie badz opinie na temat motocyki nad ktorymi zastanawiam sie czy warto badz moze szukac czegos innego. Nie chce kupic cos w pospiechu aby tylko kupic. Wiem ze w kwocie 4 ts zl szalu nie bedzie ale zawsze da sie cos znalezc zwlaszcza ze nie zamierzam jezdzic tym codziennie.Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xGaBSonx Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam, jest to mój drugi temat na forum, pierwszy dotyczył RM 250.Odpuściłem sobie ta RMkę na pierwszy motocykl tak jak radziliście.Mianowicie nie wiem co wybrać na pierwszy motocykl do enduro - drogi polne, łąki.Proszę nie polecajcie mi DR, bo uważam, że te maszyny troche za ciężkie są i jakoś mi nie pasują.Wolałbym coś pokroju crosówek 125- lekkie zwinne.Chciałbym zmieścić się w 6000 pln.125 nie będzie za mała ? Doradźcie jakie najlepsze do tej ceny można kupić- nie chciał bym poniżej 1997 r. Wzrost - 185cm +- Waga - 76 kg16 lat ( w lipcu ) Doczynienia z moto ? Dotychczas skuter chiński całe 3,6 KM katowany po drogach polnych :D Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez xGaBSonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Jak się przejedziesz na zdrowej i odblokowanej DT 125 to gwarantuję, że jak wcześniej jeździłeś tylko skuterkiem 50 to zsiądziesz z pełnymi gaciami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xGaBSonx Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Nie wiem dlaczego, ale obawiam sie, że w DT szybko mi zabraknie mocy, a chciałbym aby moto bylo na co najmniej 2 lata, z drugiej strony jak mysle o 250 2t/ 400 4t to się obawiam że mną sponiewiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 W tym przypadku to tylko cos z 125 :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xGaBSonx Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 (edytowane) Cr, kx, rm będą spoko ? Bo mocy mają więcej bodajże niż dt W tym przypadku to tylko cos z 125 :crossy:A 250 4t nie były by też ok ? Jeśli tak to jakie modele mozna w tej cenie wyłapać ? 🤔 Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez xGaBSonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi