Fiery Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Pojawiły się dwa nowe stacjonarne fotoradary na trasie Warszawa-Lublin, na odcinku między Kołbielą i Zakrętem: Wola DuckaGóraszka Obydwa stoją na prawym poboczu (jadąc do Warszawy), obydwa przy niebezpiecznych miejscach (skrzyżowanie, przystanek, przejście dla pieszych) i są skierowane w stronę Lublina. Pozdr Edytowane 7 Grudnia 2007 przez Fiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiery Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Poprawka: w Góraszce jest ogień krzyżowy - dwa fotoradary po przekątnej skrzyżowania.Pozdr Edytowane 12 Grudnia 2007 przez Fiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuKu Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Witam!!Jeśli jeździcie w kasku i cykają od tyłu foty to w czym problem możecie powiedzieć że ty nie jechałeś i nie udowodnią Ci tego, że ty jechałeś. Wiem co gadam i co im dadzą foty od tyłu musi być widoczna twarz przestępcy bo po posturze nie mogą się domyślać. Co nie?? Mój wujek kiedyś jechał motorem i mu cykli gdzieś fote i się wyparł, że to nie on jechał bo twarzy nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatsu Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Fotoradary powinny być i tyle. Może to jest niepopularna opinia ale nie boję się mówić co myślę.Temat moim zdaniem nie powinien mieć miejsca. Nie tylko w Polsce coś takiego się pojawia. Na Zachodzie to normalne. Zazdrościmy im kultury jazdy ale jakoś ona musi zostać wyrobiona (niestety przez kary).Wyatt Zgadzam sie i popieram. Niektóre może i stoją w miejscach nie całkiem logicznych, ale wiekszość przed ślepymi zakrętami, gdzie nie widać tych z nad przeciwka, lub przed przejściami dla pieszych, gdzie nie raz widzę jak palanty wyprzedzają gdy zwalnia auto chcące przepuścić pieszych. Sam jeżdżę dużo i często się spieszę, ale niestety nie mamy dróg do tego by gnać po nich bezpiecznie. Możemy wybierać pomiędzy senatoriami w piasku który wyciąga, rżnięciem cwaniaka naprzeciw zderzaka od kamaza na ten przykład, lub świadomością że drogi w Polsce nie sa high way'ami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Co nie?? Mój wujek kiedyś jechał motorem i mu cykli gdzieś fote i się wyparł, że to nie on jechał bo twarzy nie widać Nie! A mojego wujka porwali kosmici.ps: nie wypowiadaj się w tematach o których nie masz zielonego pojęcia. Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Witam!!Jeśli jeździcie w kasku i cykają od tyłu foty to w czym problem możecie powiedzieć że ty nie jechałeś i nie udowodnią Ci tego, że ty jechałeś. Wiem co gadam i co im dadzą foty od tyłu musi być widoczna twarz przestępcy bo po posturze nie mogą się domyślać. Co nie?? Mój wujek kiedyś jechał motorem i mu cykli gdzieś fote i się wyparł, że to nie on jechał bo twarzy nie widać. Tak możesz się wyprzeć, ale nie bezkarnie. Poczytaj trochę to się dowiesz o konsekwencjach wyparcia. I nie mówię tu o dwóch zdrowaśkach, które ci x proboszcz zarzuci do odpokutowania za kłamstwa :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4sta15 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Tak możesz się wyprzeć, ale nie bezkarnie. Poczytaj trochę to się dowiesz o konsekwencjach wyparcia. I nie mówię tu o dwóch zdrowaśkach, które ci x proboszcz zarzuci do odpokutowania za kłamstwa :biggrin: W tym wypadku minimum cztery + dobry uczynek :biggrin: Sorry za ;) , ale nie mogłam sie powstrzymać :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrSpławik Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 W moim sprzęcie " jakioś tak zawsze dziwnie " zapięcie na motocykl " opada " na tablice rejestracyjną co czyni ją nieczytelną. Raz na drodze z Wawy do Krakowa zatrzymali mnie z kamerą w Volvo. Podpadłem za wyprzedzanie w terenie zabudowanym pod górke na podwójnej ciągłej przy 120 km/h. Dopiero jak sprawdzali dokumenty to zostałem poproszony o umieszczenie blokady tak, żeby nie zasłaniała numer bo z samochodu nie widac go dokładnie. I tyle a taryfa ulgowa bo ... motocyklista i nie uciekał. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 No i mamy noworoczny prezent :banghead: W Knurowie postawiono nowy fotoradar na ul. Michalskiego (dzielnica Krywałd) na wysokości szkoły nr.3.Cyklop ma ustawione oko w kierunku Szczygłowic.Obyśmy nigdy nie obudzili jego czujności :crossy: pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Jeżeli ktoś będzie w Jaśle lub okolicach to uważajcie na czarnego Golfa III - jeździ nim straż miejska i wystawia fotoradar ukryty w duzym pojemniku na śmieci. Podobnie jest z jasielską policją - też rozstawiają fotoradar ale ich teren działania to cały powiat a często trasa: Jasło-Nowy Żmigród-Barwinek (przejście graniczne), lub Jasło-Krosno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 Z fotoradarami w wioskach gdzie moga byc ludzie się zgadzam ( na trasie jadąc) , wszystkie inne fotoradary traktuję jak usprawiedliwienie drogowców i ministra transportu iż stan dróg jest tragiczny w polsce :icon_eek: - może nieskładnie alem drunk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 http://photofile.ru/photo/fishki_net/3241056/69368069.jpg Przyznacie że policja przegina z tymi sankcjami :wink: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacha333 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam.Ostatnio coraz częściej na trasie Włodawa - Lublin misiaczki rozstawiają swój sprzęt do fotografowania w Urszulinie. Stawiają go za samochodem osobowym, także mało go widać. Pozdro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Nie ma na forum jakiegoś prawnika który powiedziałby jak to jest na prawdę gdy jest zdjęcie a twarzy nie widać? Przecież w rodzinie może z jednego np auta korzystać mąż, żona, dzieci, dziadki, gospodynie itd a ja przecież nie mam obowiązku prowadzić rejestru kto kiedy i gdzie, zwłaszcza jak fotka przychodzi po miesiącu albo dłużej. Pokażą mi twarz-no problem-to jestem ja albo dziadek, ale jak twarzy nie ma? Przecież nie mogę się przyznać do czegoś o czym nie mam pojęcia. Zeznam z prawdą ale musi być dowód (twarz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vigaCMHQ Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Witam!!Jeśli jeździcie w kasku i cykają od tyłu foty to w czym problem możecie powiedzieć że ty nie jechałeś i nie udowodnią Ci tego, że ty jechałeś. Wiem co gadam i co im dadzą foty od tyłu musi być widoczna twarz przestępcy bo po posturze nie mogą się domyślać. Co nie?? Mój wujek kiedyś jechał motorem i mu cykli gdzieś fote i się wyparł, że to nie on jechał bo twarzy nie widać. Zgodnie z Kodeksem postępowania w sprawach o wykroczenia rozdział 17 - cytuję:"...Właściciel pojazdu, który przekroczył dozwoloną prędkość, otrzymuje wezwanie do jednostki Policji w celu potwierdzenia tożsamości kierującego i uiszczenia mandatu. W przypadku gdy samochód prowadził ktoś inny właściciel zobowiązany jest wskazać kierującego....." W praktyce wyglądsa to tak:1. Wezwanko na policję,2. Pan wam proponuje np 500 PLN mandatu - wy na to, że prowadził kolega.3. Pan policmajster prosi o jego dane.....4. Wy na to, że pożyczaliście kilku kolegom i nie pamiętacie teraz komu i dlaczego /tak też można/5. FINAŁ SPRAWY: Policja kieruje wniosek do Sądu Grodzkiego gdzie dostajecie w/w 500 PLN + koszty sądowe. Opisany przykład jest potwierdzony kilkoma wyrokami sądowymi o których wiem na pewno... GRA NIE WARTA ŚWIECZKI. pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi