Leon84 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 W serwisóce do mojej XJ piszę żeby lac olej 10W30/40 SAE Motor Oil. ( czyli silnikowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojo41 Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 (edytowane) U mnie w Magnie tak samo, fork olil albo motor oil :notworthy: Edytowane 10 Marca 2008 przez jojo41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Dedykowany olej do amorow jest zawsze lepszy od silnikowego, glownie z powodu mniejszych wlasciwosci pieniacych.Poza tym olej ten ostro dostaje po kosciach - warto wymienic co 2 lata.Tym co dlugo nie wymieniali radze spuscic troche z lag i obejrzec w szklanym naczynku :) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 U mnie po roku wyglada juz nie ciekawie. Tyle ze ja zalewam amortyzolem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 u mnie po pol roku, dobry olej splywa w postaci... gestego syfu :biggrin: warto sobie kupic olej i piwko i usiasc w zaciszu garazu i to wymienic raz na sezon - poprawa nieziemska :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexrafi Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Wlej olej silnikowy rozcieńczony z benzyną tak jak kiedyś się robiło jak olejów do amorów nie było ZOBACZYSZ CO BĘDZIE ZIMĄ :biggrin: :) OCZYWIŚCIE TO CO PISZE WYŻEJ TO ŻART!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Olej do silników to do silników, a nie do amortyzatorów, do amorków TYLKO dobrej jakości olej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dav!doV Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 odswierzam temat. Panowie mechanicy wiedza ile oleju wchodzi do jednej lagi w CB500 ? Googlam i nie moge wygooglac :) dziekuje z gory :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 odswierzam temat. Panowie mechanicy wiedza ile oleju wchodzi do jednej lagi w CB500 ? Googlam i nie moge wygooglac :) dziekuje z gory :) w zależności od rocznika Twojego moto od 309ml do 320 ml rozdział 6 haynesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pełnympiecem Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Witam czy mogę wymieszać olej Repsol 5w z Valvoline 15w, ponieważ 5 w jest za rzadki a 15 w jest za gęsty. 10 w również jest za rzadki. Czy wejdzie w jakąś reakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Skad takie wnioski??’ wlac mozesz wszystko.. nawet kawe i herbate ale zeby zawias spelnial swoje zadanie iptymalnie zalaj tym i tyle jak zaleca producant Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pełnympiecem Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 5w ma 22cst40°C 10w ma 32cst40°C 15w ma 99cst40°C A mi potrzeba 46cst40°C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Nie zważą się jeśli o to pytasz. 1 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 5w ma 22cst40°C 10w ma 32cst40°C 15w ma 99cst40°C A mi potrzeba 46cst40°CNie za dużo dla tego 15W podajesz?Bo z tego co pamiętam to 15W ma koło 60cst, a 20W około 80cst. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 W dniu 10.03.2008 o 13:46, Luca napisał: Gdzie kupić taki olej do amortyzatora? Wszędzie gdzie pytałem kręcą głową, że nie ma. Legatomotocykle nie wiem gdzies Ty pytal ze kreca glawa.. Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pełnympiecem Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 5 godzin temu, Bimbak napisał: Nie za dużo dla tego 15W podajesz? Bo z tego co pamiętam to 15W ma koło 60cst, a 20W około 80cst. http://xt660.riderparts.pl/produkt/valvoline-synpower-fork-oil-15w-1l-syntetyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi