Skocz do zawartości

Yamaha XV1900 - Co Wy na to?

Mariusz535
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jeździałm na takim, co prawda jako pasażer i jestem wręcz zachwycona. Braliśmy go na jazdy próbne z salony.

Bardzo duży komfort jazdy. Wygodna tylna kanapa. Przez moment zamieniliśmy się ze znajomymi, którzy mają XVS650 custom, to tam z kolei kanapa bardzo niewygodna. Ładnie prowadzi się. Z pewnością jest to motocykł, jaki mam zamiar kupić. Lepszego nie znam. Harley w ogóle nie rozpatruję.

Może dla jazdy po mieście nie jest zbyt dobry, bo jest dość duży i ciężko się nim poruszać między samochodami, ale na trasę jest idealny.

• 9 miesięcy temu...

UWAŻAM ,ŻE MOTOCYKL JEST IDEALNY NA DALEKIE PODRÓŻE CHOCIAŻ JEŻDŻĘ PO MIEŚCIE I NIE SPRAWIA MI PROBLEMU MOŻE DLATEGO ŻE MAM 189 CM WZROSTU.W TYM ROKU BYŁEM NA CHORWACJI ,WŁOCHY ,SŁOWENJA,SŁOWACJA,WĘGRY;MOTOCYKL SPISYWAŁ SIĘ IDEALNIE POLECAM

• 2 miesiące temu...

Kiedy kupowałem 1300 ,chciałem też coś większego mam na myśli 1900 jazda próbna dała mi wiele do myślenia.Podstawą zaletą 1300 sterowność , 1900 sztywniejszy ,dlatego że jak byłem w Bieszczadach na serpentynach moim zdaniem jazda 1900 poj . była trudna .Dlatego zdecydowałem się na zakup 1300 , co do ceny to nie była żadna przeszkoda aby kupić 1900poj.

Kiedy kupowałem 1300 ,chciałem też coś większego mam na myśli 1900 jazda próbna dała mi wiele do myślenia.Podstawą zaletą 1300 sterowność , 1900 sztywniejszy ,dlatego że jak byłem w Bieszczadach na serpentynach moim zdaniem jazda 1900 poj . była trudna .Dlatego zdecydowałem się na zakup 1300 , co do ceny to nie była żadna przeszkoda aby kupić 1900poj.

sztywny ????? co masz na myśli ?? dłuższy to owszem, a piec 1900 ccm to zaleta nie wada, ale każdy powinien rozważyć siły na zamiary, co do serpentyn jak to nazwałeś to tu kłania się technika w pokonywaniu zakrętów. ;) :)

Serwis Motocyklowy & Custom

MOD BIKE CHOPPERS

www.modbikechoppers.pl

tel. 500-369-396 mroowa

Pewnie nie ma drastycznie większego zużycia paliwa między 1300 a 1900. Chodziło mi o to że większy silnik to nie tylko zaleta jak pisał kolega mroowa, bo wiąże się to też z małymi wadami ;).

Co do spalania, to zajrzyj sobie na link który mam pod każdym moim tekstem zużycie paliwa pyrkawki. Tam jest spalanie mojego motocykla. Jeżdżę dość ekonomicznie, i raczej nie pali mi zbyt dużo. Ale niektórzy koledzy z silnikami 1900 jeżdżą ostrzej, to i spalanie mają większe.

Edytowane przez lr1