PaleSatan Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Sa to juz czterotakty, niestety troszeczke ciezsze... A to podane wczesniej piecsetki to nie sa juz 4T :lapad: Do tych motocykli "na pierwszy raz" to mozna dolaczyc Honde ntv 650 2 cylindry ale v-kaJa zaczynalem od xj 600 i ciezka ani zle wywazona mi sie nie wydawala. Moze dlatego ze wiecej jezdzilem niz pchalem moto po parkingu :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witajbyl kiedy watek "moto dla kobietki" czy jakos tak, rozwinal sie na kilka stron z tego co pamietam Black Pearl wybrala gs500f, zerknij do archiwum. Jak sam szukalem, to rozmawialem z Madee, tez zaczynala od Suzy SV, ale osobiscie nie polecam Ci tego moto na poczatek (bez obrazy) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 kup sobie R1 przeciez masz juz doswiadczenie to po co ci jakas tam 600tka :D Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infanati Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 kup sobie R1 przeciez masz juz doswiadczenie to po co ci jakas tam 600tka :Dno to od razu sobie kupię boss hossa, albo tomahawka, po co mi jakieś maleństwa :D :P :PJezzuuu ludzie ja się tu serio pytam, ale widzę, że się nie da :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wr0na Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 no to od razu sobie kupię boss hossa, albo tomahawka, po co mi jakieś maleństwa :P :D :PJezzuuu ludzie ja się tu serio pytam, ale widzę, że się nie da :Dserio odpowiedzi juz sie pojawily...teraz beda R1, intrudery 1800 i rockety III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infanati Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 oki no to teraz pozostaje mi wypróbować jakimś cudem te motórki i podjąć decyzję :Daczkolwiek przydałąby się porada pod względem technicznym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 A to podane wczesniej piecsetki to nie sa juz 4T :notworthy: Ups :cool: Chodzilo mi, ze gpz ma dwa cylindry a xj 600 ma juz cztery o ile sie nie myle... Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Domyslam sie ze o to chodzilo ale fajnie by to wygladalo jak np. taki gs byl 2T. Ciekawie jakby to brzmialo? Taka wieksza jawa :buttrock:A xj600 jak najbardziej ma 4 cylindry :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam! Jak dobrze zrozumiałem koleżanka była tylko plecaczkiem, a doświdczenie posiada typowo motocyklowe od strony prowadzenia motocykla. Brawo !!! ! Ludzie! Zastanówcie się zanim założycie temat: "Co na pierwsze "moto". Jeżeli ktoś daje Wam jakieś propozycje, a Wy je negujecie to znaczy , że już wybraliście. I jakieś paplanie, to tylko takie GG czytaj Gadu Gadu na tym forum. Bo jak mogę nie wiedzieć jakim motocyklem chcę jeździć jeżeli moja dusza wyrywa się do jazdy. Ja kocham teren, ale i szybką jazdę. i takie motocykle też wybrałem. Najpierw była GPZ 900 R, ale pomiędzy zawsze były motocykle w teren, ponieważ uważam, że każdy początkujący motocyklista powinien posmakować jazdy w terenie. Dlaczego? Po pierwsze gleba do przeżycią ( dlaczego nie muszę mówić).Po drugie Świetny sposób na naukę wyczucia równowagi ( ja dodatkowo chodzę po krawężnikach chodnika).Po trzecie jeżeli czujemy, że nasz motocykl nie spełnia już naszych oczekiwań ( czyli potrafimy nim robić różne ewolucje) to jest czas na zmianę. Ale rozumiem, że u Polaków jest jeszcze "po czwarte". To ślepa ambicja kupowania czegoś czego sami jeszcze nie rozumiemy i nie potrafimy wykożystać. To się nazywa "Moc" czyli potęga koni mechanicznych i moment obrotowy. Bo jazda motocyklem powinna być przyjemnością, a nie ciągłą walką z pojazdem, że strachem i z samym sobą (czytaj ambicją). A co do pierwszego motocykla to proponuje taki jaki sobie wymarzyliśmy. A po roku użytkowania proszę tutaj na tym forum napisać " Czy to był dobry wybór pierwszego motocykla". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abu Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 podłaczę sie pod temat, bo nie będę zakładał nastepnego o moto na 1. 2oo.Wymysliłem sobie CBF 600SA, miałem okazję polatać troszkę (troszkę tzn. 20km czyli nic, tak jak pół litra na 2 :wink: ) na Hornecie i zdecydowanie za agresywne jest to moto dla mnie - mało się na winklu nie wyje***łem, bo za duzo odkręciłem. CBF250, bo na takiej najwiecej jeżdziłem (kurs) jest odrobinke za słaba. Zawsze jeździłem z instruktorem (chciałem, żeby ktoś siedział mi na plecach i opie***lał jak cos było nie tak) i z plecakiem jest padaka więc 500 to minimum. Katamaranem nalatałem grubo ponad 100Kkm chociaż do jazdy na 2oo ma się to jak piernik do wiatraka (we wiatraku trzeba zemleć ziarno na mąkę, żeby wypiec pierniki :biggrin: ), ale rózne sytuacje na drodze miałem i wiem jak je przewidywać - latałem też puszką "na sterydach". Nie oczekuje, że ktoś mi powie, że CBF600 będzie dobra na pierwsze moto, bo znajdzie sie ktoś taki. CBF500 też da radę, ale R4 bardziej mi się podoba i "podobno" R4 delikatniej oddaje moc niż twin i duzo przyjaźniej niz singiel nie mówiąc o dzikim V2 - może ktos to sprostować? Jak to jest z ta CBF600 - czytałem jakies opisy i dla doświadczonych riderów moto jest nudne - nudne dla doswiadczonego tzn. ambitne, ale nie za trudne dla początkujacego. Szukam jakiegoś złotego środka - 2oo na dłużej (jestem stały w uczuciach :cool: )Czyli jak mam pojecie o ruchu drogowym plus wsparcie w postaci ABS to dam rade. Teraz jeśli możecie wyprostujcie mój tok myslenia i proszę bez proponowania GSa :D :crossy: pozdr Cytuj wspomóż biednego -> http://warszawa.menelgame.pl/change_please/5580475/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Infanati ale do czego ma byc konkrtenie ten motocykl? Piszesz ze jezdzilas na roznych sprzetach i na kazdym ci sie podobalo. To ma byc naked, chopper, niby sport, enduro?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) watek o ktorym mowilem wczesniejhttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=64212&hl=pzdr Edytowane 26 Czerwca 2007 przez dyziowg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 najbardziej kocham debilne posty 14-latków piszących o 50 cm :] może się panowie przesiądziecie na hulanjogę :icon_question:. ktoś polecił bandita 600, posiadam takiego, przymierza sie do niego moja żonka i niestety rozkoszy tu nie ma. Mimo trochę ponad 170 cm wzrostu sięga do ziemi palcami, a nie całą stopą. Po za tym motocykl jest ciężki. Sama waga nie była by może tak straszna, gdyby można było postawić mocno dwie stopy na ziemi. Po przejechaniu 1200 km na bandicie, sam wiem, że pewnie gdyby nie znaczna siła i to, że jestem dość wysoki to 2 razy bym go już położył. słyszałem, czytałem że kawasaki er-5 jest bardzo chętnie wybieranym przez kobiety motocyklem. jest całkiem szybki, a przede wszystkim ma nisko siodło i jest zwrotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-Kamikaze Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) także potwierdzam : GS 500E , ER5, CB500 - zawsze lepiej jak chłodzony cieczą :icon_mrgreen: ale przy konkretnym buum to chłodnica to już dodatkowy kłopot do naprawy :icon_question: a takie moto wcale aż takie słabe nie są tak naprawdę jak ktoś polata trochę na zbiorniku i potrafi znaleźć równowagę na takim moto w każdej pozycji i przy małych prędkościach to wtedy może powiedzieć że czuje moto w 100% - wtedy moto nas nie zaskoczy w dziwnych sytuacjach bo będziemy potrafili z nich wyjść (no chyba że już naprawdę się nie da) wg mnie starczy Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Pablo-Kamikaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_SB_ Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 Myślę, że kobitka byłaby bardzo zadowolona z Zephyra - jesli 550 za mały to 750. Niski środek ciężkości, nisko siedzisko, jeździ się prawie jak na rowerze a osiągi ma przyzwoite. No i przede wszystkim jest bardzo ładny. Chociaż to kwestia gustu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi