kristekk Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Jak w temacie. Jakie buty polecacie na lato, żeby stopy się nie pociły? Patrzyłem na Probiker'y, ale te "szmaciaki" jakoś nie napawają mnie zaufaniem. Nie chcę wydać zbyt dużej sumy, bo jak na razie to motocykl pochłania całe oszczędności. Co do opcji "szukaj" (bo pewnie ktos mi o niej napisze) to albo tematy są o butach za kwotę 700zł, albo są linki do aukcji, których dawno nie ma. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 ja jeżdżę cały czas w tych samych, daytona road star gtx: trudno, jak jest gorąco to i mnie takoż. ale jakoś nie widzę za bardzo możliwości zmiany - niejeden raz wyjeżdżałem przy doskonałej pogodzie, a wracałem w/ przez burze, ulewy i grad. co wtedy? czasami kilkaset km od domu?membrana w pewnym stopniu łagodzi skutki gorąca, w każdym razie lepiej niż ta w kombinezonie :/inna sprawa, że jeśli o mnie chodzi to nie kręcę się moto po mieście: wtedy pewnie poszukałbym czegoś przewiewnego, byle z wysoka cholewąIMHO szkoda kasy na 2 pary butów, jeśli i tak motocykl pochłania oszczędności: lepiej kupić jedne a dobrejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristekk Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 No ja głównie poruszam się po mieście i ewentualnie w trasy 100 lub 300km. Zdarza mi się śmigać moto na uczelnie i nie widzę się jakoś siedzącego w takich porządnych motocyklowych butach ileś godzin. Nie wiem jak znaleźć kompromis pomiędzy bezpieczeństwem a komfortem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Bo go nieznajdziesz! Tak jak napisal Jeszua. Lepiej kupic jedna a porzedna rzecz niz dwie g***iane. Polecam Ci rowniez Daytone - najwyzsza jakosc. :icon_rolleyes: Edytowane 24 Maja 2007 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Jest kompromis Sidi Vertigo Corsa Air , są też zwykłe vertigo w wersji Air. lub z tańszych Probiker Race Air Wszystkie te modele mają perforowaną skórę, nie jeździłem w nich, ale myślę, że to może być jakiś kompromis Edytowane 24 Maja 2007 przez Miklas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 ...daytona jest ok, zamiast road star gtx (gtx czyli z membraną, są tańsze wersje bez membrany) można zakupić np. journey gtx - sa niższe, więc na lato lepsze, wystarczająco wysokie jednak, aby nie przeciekały w deszczu... Cena między 500 a 650 - zależy czy membrana czy bez.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiej Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) Ja tu jestem nowy.. ale nie jestem motocyklistą od dzisiaj. Właśnie jeżeli chodzi o buty to może ktoś ma propozycje na upalne dni na dojazdy do pracy i jakies śmiganie po mieście tj zakupy itp z szybkościami miejskimi. Mam jakies wysokie buty i w trasy sie nadają. Dojazd na zlot czy na wyjazd da sie przeżyć i tak zabieram jakies trampki na zmiane. Ale jazda po mieście spacer czy w ogóle przejście w upal w nich kawałek to mordęga. :icon_razz: pozdrawiam Edytowane 24 Maja 2007 przez Matiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristekk Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Fajne te Probiker Race Air, ale to wysokie i raczej niewygodne buty do chodzenia. Myślałem o takich niskich typu:http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....products_id=398http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....products_id=113http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....products_id=110Ale nie wiem, czy takie obuwie spełni rolę ochrony stóp. Mówicie żeby kupić jedne a lepsze, ale takie Race Air nie nadają się na uczelnie, żeby potem trochę w nich przejść i siedzieć. To pozostanie mi śmiganie do szkoły w adidaskach za kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 któreś z tym powinny spełnić zadanie pomykania po mieście, tak na mój gust. wybrałbym chyba takie, które będą miały jakieś solidniejsze wzmocnienia cholewkii tak każde z nich będą lepsze niż adidaski :notworthy:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 probikery na ta podoge daja rade..przy drobnym szlifie tez daly rade.. mogl bym je nawet polecic gdyby nie fakt ze po pol roku uzytkowania rozkleily sie przy podeszwie , a raczej material sie rozerwal i wyglada jak rozklejone... mozna to jakos zreperowac ale... na deszcz buty sie nie nadaja.... w trasie przy predkosciach od 140 czuc ze wieje po stopie.... ale czego chciec od butow za 80 pln... to "adidaski" w promocji sa drozsze :clap: acha..buty wygladaja tragicznie przy ubranych spodniach skorzanych - to jak ubrac trampki do garnituru.. jesli chodzi o wizulany aspekt to nadaja sie tylko do texow ewentualnie jeansow (ale nie takich zwyklych :bigrazz: ).... mysle ze to dobra alternatywa dla butow wysokich drogich itd...ale tylko na jednorazowe wypady o ktorych mowa wyzej..do systematycznej jazdy zdecydowanie odradzam takie cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristekk Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Widzę, że nie obejdzie się bez kupienia dwóch par. Jedne do śmigania a drugie na typowe dojazdy - szkoła, trening, kumpel. Jak Wy jeździcie ubrani, jeśli jedziecie powiedzmy 10km po mieście a potem Macie sie obejść kilka godzin bez motocykla? Strasznie wszyscy na forum krytykują jazdę w dżinach, czy to aż tak wielkie "przestępstwo"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osito Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Jak Wy jeździcie ubrani, jeśli jedziecie powiedzmy 10km po mieście a potem Macie sie obejść kilka godzin bez motocykla? Strasznie wszyscy na forum krytykują jazdę w dżinach, czy to aż tak wielkie "przestępstwo"? Trochę już o tym było... :clap: Przestępstwo to nie jest, ale w mojej opinii przekracza lekko granicę pomiędzy ryzykiem a ryzykanctwem. Ale to już sam sobie musisz ocenić. A w ogóle to dżiny są OK, byle motocyklowe, czyli Motto - przynajmniej ja tak sobie radzę. Do tego siatkowa kurtka Utiki i... kilka gajerów w szafie w pracy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 witam,podepne sie pod temat, przerobilem ostatnio perforowane buty rebelhorna model lap, ale nie spełnily moich oczekiwań (nadal bylo mi w nich cieplo) wiec je sprzedalem i nadal borykam sie z kupnem nowych butow. Wpadly mi gdzies na allegro w oko butyALPINESTARS AIR PLUS GORE-TEX XCRi co Wy na to? Czy ktoś w nich jeździł, jakieś opinie może ? Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Gore na lato, raczej nie. Kup wojskowe plastikowe wkładki do butów: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=wojskowe+wk%C5%82adki+do+but%C3%B3w&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-v2-uni-1-3-0807 i skarpety z wełny lub ze sporą domieszką wełny merinosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 no procz tych air plusow zastanawiam sie jeszcze nad:Alpinestars S-MX 6 Wentylowane (perforowane) no ale jakos zrazony jestem co do tej perforacji po tych rebelhornach, bo jesli dalej ma mi sie grzac stopa, to juz wole kupic air plusy, ktore maja jakas tam niby membrane, a chociaz w jakims niespodziewanym deszczu przetrzymaja 10min dluzej ;) Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi