granat Opublikowano 11 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Szukaj w agromach, albo innych tego typu sklepach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Panowie gdzie kupię podkładkę gumową do reflektora do urala Owiń połączenie szkła i odblasku ze 2-3 razy czarną taśmą izolacyjną (z tworzywa, lekko ją naciągając) i nie szukaj gumy, która szybko sparcieje, a poza tym jest trudna do zdobycia. Ja taki domowy sposób stosuję w swoich sprzętach i zdaje egzamin na 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Rafciojawa - Loctite blue. I dobierz nowe sruby z dobrymi lbami stozkowymi, sprawdz stozki w docisku w ktore wchodza lby srub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafciojawa Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Rafciojawa - Loctite blue. I dobierz nowe sruby z dobrymi lbami stozkowymi, sprawdz stozki w docisku w ktore wchodza lby srub. znaczy tak ,dobrać to nie mam z kąd ,ale chce zamówić orginalne,no może prawie oryginały ,dokręcając te śruby zwróce uwage na ich prawidówy docisk i "zagnieżdżenie" a :crossy: klej mam taki jak napisałeś! ale jeszcze sie nie zniechęciłem do k-650,pozdrawiam wszystkich Edytowane 12 Stycznia 2009 przez rafciojawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mam pytanie w wachaczu z prawej strony tam gdzie mocowany jest dyfer pod nakrętkę ośki przychodzi podkładka ? Pytam bo w ramieniu wachacza jest jakby podtoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Ja zawsze stosowalem tam podkladke plaska i na to sprezynowa. Moze przesada, ale nie lubie miec odkreconej oski kola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 witam tak na szybcika kto wie. pod jaki rozmiar zimmerringa wytacza sie w tylnej podporze wału k750 lub m 72 otwór jaki zimmerring tam pasuje jak kto zna dokładny rozmiar to prosze o pomoc. z góry dzinki. ( nie mam koła zamachowego i nie mam jak wymoierzyc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Ostatno przerabiałem temat w emie. Wymiar to: 50/65/8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauser Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Ostatno przerabiałem temat w emie. Wymiar to: 50/65/8 Chyba 70x55x8 a w uralu 70x 50x8 ale głowy niedam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Chyba 70x55x8 a w uralu 70x 50x8 ale głowy niedam Powodzenia z takim zymmeringiem, ciekawo czy starczy Tobie materiału rozaczajac pod taki wymiar. Ja maiłem podpore na filcu i pasował własnie taki wymiar. Ps. podajac wymar uszczelnacza zaczyna sie od średnicy wew., zew. i grubosć. Nie żebym czepiał się. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Powodzenia z takim zymmeringiem, ciekawo czy starczy Tobie materiału rozaczajac pod taki wymiar. Ja maiłem podpore na filcu i pasował własnie taki wymiar. Ps. podajac wymar uszczelnacza zaczyna sie od średnicy wew., zew. i grubosć. Nie żebym czepiał się. :wink: Wielkie mi tam zresztą tak samo jak w łożyskach ale i tak wszyscy wiedzą o co biega tylko wewnęczna średnica bywa w tych cudach techniki różna np ural ma 50 a bywały też 55 Pytanie mam zamiar pochromować falbany i jest problem bo bez rozkucia nitów nic z tego nie będzie po prostu chrom nie dojdzie. Więc jeżeli rozkuję ,a potem po chromowaniu złożę na utwardzanych śrubach następnie bzyknę spawarką nakrętki i na koniec przetoczę bęben bazując się do ośki to jak myślicie wytrzyma czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Wielkie mi tam zresztą tak samo jak w łożyskach ale i tak wszyscy wiedzą o co biega tylko wewnęczna średnica bywa w tych cudach techniki różna np ural ma 50 a bywały też 55 Z pewnością znajdzie sie taki co nie będzie wiedział :wink: Napisałem jak wygląda sprawa w emce. No chyba że jest to kaśka z silnikiem urala to wtedy co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) Oj dzieci. nie kłócić się. Różne podpory miała emka i strucel(choć są zamienne). Stąd różnice w symerkach.\ HUSIĄTKO - Nie uda się. A poza tym chrom na bębnach się będzie odbarwiał od temperatury. Już nie mówiąc o tum ze to trochę cepelią trąci. Do podpóreczek polecam symereczki fluorkowe choć ich cenusia jest kilkakrotnie wyższa niż zwyczajniuśkich. Coś nie tak ? :biggrin: Edytowane 19 Stycznia 2009 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIUS Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Oj dzieci. nie kłócić się. Różne podpory miała emka i strucel(choć są zamienne). Stąd różnice w symerkach.\ HUSIĄTKO - Nie uda się. A poza tym chrom na bębnach się będzie odbarwiał od temperatury. Już nie mówiąc o tum ze to trochę cepelią trąci. Do podpóreczek polecam symereczki fluorkowe choć ich cenusia jest kilkakrotnie wyższa niż zwyczajniuśkich. Coś nie tak ? :biggrin: Dlaczego się ma nie udać ?? Skąd wiesz że będzie się odbarwiać ????? przecież temp. na bębnach jest mniejsza niż na kolankach wydechu a te przy dobże ustawionym zapłonie i dobże dobranego składu mieszanki nie mają prawa się odbarwić. Co do cepeli to teraz moda nastała , zresztą mam robić zielonego buraka jakich wiele ,bo większość tak robi ? Nie ,to jest mój cudak i robię po swojemu. I przestań wreszcie krakać co będzie to będzie Nastaw się na pozytywne myślenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi