IntruzKamil Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Witam czy da sie zregenerować rowek n a klin na wale?? gdzie i kto to robi jakie koszty itp?? Kurde zapomniałem dodac ze chodzi o urala ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Mamy XXI wiek i wszystko da sie zrobic, pytanie tylko o koszta naprawy...ROznego rodzaju zaklady i specjalistow mozesz poszukac w odpowiednim watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Zregeneruje ci to dobry zakład regenerujący wały. Z tym, ze w przypadku wału urala to nieopłacalne. Jeśli stożek kola zamachowego to zamachu który pewnie też oberwał nie ma sensu. To nie wyjdzie. Jeśli od koła rozrządu to pikuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruzKamil Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 witam, dziekuje za odpowiedz. wiec rezygnujez regeneracji a namiary na taki wał moze ktoś z was ma?? bo z neta to moze byc różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potap Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Witam, potrzebuje rysunek techniczny satelit do dniepra z napędem na kosz. Muszę dorobić jedną satelitę, tą wyższą, ale o mniejszej średnicy, lecz w moim mieście nie ma gdzie, a nie chciałbym wysyłać satelity do jakiegoś zakładu, skoro można zrobić to z rysunku. Może ktoś posiada i poratuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 panowie panowie mam pytanie bo dowiedzialem sie ze w IŻ 49 powinna byc krutka swieca zapłonowa tzn ta z malą ilościa zwojów jest to dla mnie dziwne poniwaz wychodzi na to ze jest ona schowana głeboko w głowicy. !!! Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Z tego co sie orientuje tam byly montowane "normalnej dlugosci" swiece tzw. krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potap Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Witam, chciałbym zapytać czy talerz i wałek atakujący dyfra nie różni się niczym poza rodzajem montażu w napędowcu, a w solówce? Chcę podjąć się wspawania w talerz od solówki mocowania z MW. Jest to już trzeci talerz w ciągu trzech miesięcy, więc szukam jakieś alternatywy. Więc można próbować czy są to inne talerze? A może ktoś już to robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Z tego co pamietam to tylko wlasnie sposob mocowania jest inny. Ale nie sadze ze da sie to dobrze zespawac (jak bedzie sie dobrze spawac to znaczy ze material badziewny). A co sie dzieje z talerzami? Moze kupujesz wlasnie zrobione z "marchwi"? Kup cos dobrego, albo daj dorobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potap Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 kupuję te z allegro, po 360zł, wyglądają w miarę porządnie. Obłamują mi się końcówki zębów z zewnętrznej strony i teraz stuka coś i trzeszczy jakby przeskakiwało na zębach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Moduł zęba jest inny dla tepedowca i dla solówki. Stawiam na to ze masz już zamieszane i temu sie sypią. Chyba, ze nie zawracasz sobie głowy dystansowaniem.Nie chce mi sie grzebać które na allegro są po 360zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek804 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Witam! Mam pytanie, bo sypie mi się zapłon w K-650 (założyłem elektroniczny prameti + cewka malucha) i chciałbym wrócić do oryginału, i stosował ktoś z was takie coś? http://moto.allegro.pl/modul-zaplonowy-do-ural-junak-mz-jawa-wsk-i1809441010.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potap Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 co masz na myśli mówiąc dystansowanie? Zawsze kupuję komplet wałek atakujący + talerz, zbytnio nie rozumiem na czym polega dystansowanie, może w tym leży problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Dystansowanie- ustalenie luzu międzyzębnego i śladu współpracy zębów Poczytaj w starszych książkach o mechanice pojazdowej tam jest to wytłumaczone bdb. Coś na ten temat jest tu:Klik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 co masz na myśli mówiąc dystansowanie? Zawsze kupuję komplet wałek atakujący + talerz, zbytnio nie rozumiem na czym polega dystansowanie, może w tym leży problem?Jak nie wiesz vna czym polega dystansowanie, to lepiej kup cały zmontowany dyfer, bo sam dalej będziesz tylko łamał zęby. Nawet dla praktyka z wiedzą teoretyczną dystansowanie dyfra to nie jest łatwa sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi