Limo Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 16 zaworów zawsze będzie bardziej żarłoczne a w xjocie jest 8 i stąd niskie spalanie. Żeby poprawić własności jezdne można założyć tylny amor od cebry tylko trzeba trochę pokombinować ze średnicami śrub mocujących. Żeby poprawić hamowanie wystarczą stalowe przewody i oryginalne klocki yamahy, a nie najtańsze gówno które większość kupuje a potem narzeka że xjota nie hamuje :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esz Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 I już prawie bym się zdecydował, natomiast przy okazji oglądałem Suzuki RF900... w sumie nie zwróciłem większej uwagi, ale teraz tak jakoś... Zaburzy się zapewne chęć niskiego spalania, ale może warto? Co powiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 I już prawie bym się zdecydował, natomiast przy okazji oglądałem Suzuki RF900... w sumie nie zwróciłem większej uwagi, ale teraz tak jakoś... Zaburzy się zapewne chęć niskiego spalania, ale może warto? Co powiecie? Taki trochę "egzotyczny" u nas. Moja rada - jak masz możliwość szukania czegoś innego to nie kupuj RFki. Miałem to przez 2 sezony. Pali sporo jak na swoją pojemność (na trasie poniżej 7l nie zszedłem, 10l w mieście to standard, przy pałowaniu pod czerwone pole to i 17l potrafił spalić). Mało części używanych i w kosmicznych cenach. Sporo części do dostania tylko w ASO (ale nie zawsze - Suzuki w Łodzi nie było w stanie sprowadzić mi iglic do gaźników). Mój miał spory apetyt na olej. Żeby nie było - zalety też są: dobra ochrona przed wiatrem, dość komfortowy, silnik elastyczny (idzie od samego dołu), dynamiczny. No i stylistyka - RFka bazowała na wyglądzie Ferrari Testarossa i nie da się jej pomylić z żadnym innym motocyklem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esz Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 O spalaniu to różnie czytałem, jedni że średnio 6 bierze, a tu nagle 17 aż... ale jak problem z częściami, to chyba przy popularnej XJ ostanę. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Tych dwóch modeli nie da się nawet porównać. Wszystko jest inne. Chyba musisz jeszcze przemyśleć czego tak naprawdę oczekujesz ;) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esz Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Ja dobrze wiem, czego oczekuję. Tylko ciężko jest spełnić marzenie w rzeczywistości. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 W Twoim budżecie rozważ jeszcze GSXF i NTV (akurat forumowicz z Poznania sprzedaje taką). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esz Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Jajeczko powiadasz... i w sumie bez wątpliwości szukałbym czegoś ciut większego od XJ600, tylko ta moja waga mnie powstrzymuje. "Czy aby na pewno tam radę?..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Jajeczko powiadasz... i w sumie bez wątpliwości szukałbym czegoś ciut większego od XJ600, tylko ta moja waga mnie powstrzymuje. "Czy aby na pewno tam radę?..." Dasz radę bo masz odpowiedni wzrost i bez problemu obiema stopami dotkniesz ziemi. O wiele większy problem by miała osoba o wzroście np. 160cm i wadze 80kg bo co mu z tej masy i siły jak nie jest w stanie się podeprzeć :) Budżet już zwiększyłeś czy nadal coś do 4000zł? Bo jak tak to o ładnym jajku zapomnij, w takich pieniądzach to prędzej znajdziesz GSX-F imbryk (czy tam czajnik, różnie to nazywają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esz Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Jakby było naprawdę warto, to może i bym jeszcze chwilkę poczekał i coś do tej czwórki dorzucił... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esz Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 No cóż... jednak zmieniła się sytuacja finansowa i muszę zaniżyć budżet. Więc Jajka i podobne niestety odpadają... Z tańszych propozycji znalazłem jeszcze (oprócz tańszych XJ600) Kawasaki GPX750R, sporo tego. A podobne do tych jajkowatych parametrowo; co na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 gpx to w tym momencie sprzęt dla fanów gatunku, którzy chcą konkretnie ten motocykl i już. XJ600 przejął w dużej mierze role komunistycznych dwusuwów na polskich wsiach/miasteczkach - tani, prosty w budowie, łatwo o używane części, każdy umie to serwisować, nie za mocny, nie za szybki. Ludzie jeżdża tym 2-3 sezony potem wiedzą czego oczekiwać od następnego sprzęta, czy uderzać w turystykę czy w sport, czy w "podróżnicze ęduro" którym strach na krawężnik wjechać :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Esz - mając do dyspozycji 4 tysie nawet nie myśl o wynalazkach, tylko bierz XJ 600 Diversion. Moto proste, tanie i dające dużo przyjemności z jazdy! Brat przerobił takie 2 - jednego rozbił, a drugiego zamienił na XJ 900 Diversion. Dla porównania miałem wtedy CB 500 i w porównaniu do XJ-ty bardziej podobała mi się charakterystyka Yamahy... To jednak 4 w rzędzie...Fajny i bardzo nie doceniany motocykl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esz Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 GPX to wynalazek? :D Żeby jednak nie rzucać pieniędzy na wiatr, się i do niego przymierzę. Jak nie zachwyci mnie, to biorę XJ. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Za 4 tysie chcesz znaleźć zdrowego klasyka? Pobożne życzenia... Bierz XJ-tę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi