WLD_Wlodi Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 A na czym ta jego "pewność" polega? Przecież to kundel.Gdzie ty tu widzisz kundla? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Gdzie ty tu widzisz kundla? Zderzaki są od innego samochodu, a to świadczy o przejściach. Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Bo taka jest różnica pomiędzy ogłoszeniami klasyków w kraju i na zachodzie, tam auto odbudowane jest na nowych częściach i nie sypie się przez 5 lat, lecz cena to 25 tysi jurków i wyżej u nas w kraju leci się plakiem trzymający się kupy jako tako samochód oryginalny na częściach jeszcze z taśmy montażowej ale się sypnie mocno w ciągu 3 lat co wynika z wieku, nie z wyeksploatowania (uszczelniacze, oringi, uszczelki, elektryka itepe). Remonty w ASO to słaby pomysł, nie daje perspektywy na jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giemul Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 MaDaFaKa , ciężko się z tobą dyskutuje . Wiesz co ? Weź może i przyjedz sobie pooglądać moje auto , bo pojęcia nie masz o czym piszesz . Zobaczysz uszczelki , przewody itd i potem będziemy dyskutować , tylko czy będziesz w stanie odszczekać swoje teorie ? To właśnie jest różnica pomiędzy twoim wspaniałym TICO a moim ciulatym Mercedesem . Są samochody nie wymagające plakowania , potrafisz takie coś przyswoić ? Ja się tak zastanawiam , co ty chcesz wnieść w ten konkretny temat swoim pisaniem ? Ewidentnie bladego pojęcia nie masz o starych Mercach , porównujesz tu je do najtańszego badziewia jakie można sobie wymyślić ( TICO ) . To jeździj sobie tym cudem z tektury , ale proszę , nie wypowiadaj się o Mercach , bo to co piszesz to sorry , ale to są brednie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 MaDaFaKa , ciężko się z tobą dyskutuje . Wiesz co ? Weź może i przyjedz sobie pooglądać moje auto , bo pojęcia nie masz o czym piszesz . Zobaczysz uszczelki , przewody itd i potem będziemy dyskutować , tylko czy będziesz w stanie odszczekać swoje teorie ? To właśnie jest różnica pomiędzy twoim wspaniałym TICO a moim ciulatym Mercedesem . Są samochody nie wymagające plakowania , potrafisz takie coś przyswoić ? Ja się tak zastanawiam , co ty chcesz wnieść w ten konkretny temat swoim pisaniem ? Ewidentnie bladego pojęcia nie masz o starych Mercach , porównujesz tu je do najtańszego badziewia jakie można sobie wymyślić ( TICO ) . To jeździj sobie tym cudem z tektury , ale proszę , nie wypowiadaj się o Mercach , bo to co piszesz to sorry , ale to są brednie . POpierdoliwszy Ci się wszystko dokumentnie, czy ja coś pisałem o TICO? Nie przypominam sobie. Piszę jako posiadacz w107, w140, w124 i MB są znanymi dla mnie konstrukcjami na wskroś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 O Tico pisal Michoa.Swoja droga Giemul nie rozumiem w jaki sposob 25 letni samochod moze miec w dobrym stanie blachy i przewody gumowe, plastiki i zawory w instalacji ogrzewania / AC jesli wziac pod uwage ze wszystkie te materialy sie starzeja ?Taki samochod odbudowany na nowych czesciach bedzie dalej w dobrym stanie, ale nie ruszany oryginal raczej musi miec klopoty, nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) W124 to legenda trwałości i wytrzymałości, a wszystkie poniżej 5 tys to raczej auta które zostały już zdrutowane przez Januszy. Mam jedno w rodzinie, które ciągnie lawety 10 lat i jedyne co wymagało wymiany to sworznie i wydech.Jestem na etapie odbudowy W140 i wiem co ile kosztuje. Auto przed remontem było w naprawde dobrym stanie.Przyznam że cała odbudowa przerosła moje finansowe założenia, które wynosiły mniej więcej 10-15 tys zł. A tutaj gabinecik Grand Edition: Edytowane 16 Listopada 2015 przez WLD_Wlodi Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Było środek czarny zostawić. Zderzaka poliftowego szukam. Edytowane 16 Listopada 2015 przez M a D a F a K a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giemul Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) rzeczywiście podupcyłem trochę osoby , SORRY ! Ale mi koleś ciśnienie podniósł tym porównaniem do Tico Swoja droga Giemul nie rozumiem w jaki sposob 25 letni samochod moze miec w dobrym stanie blachy i przewody gumowe, plastiki i zawory w instalacji ogrzewania zapraszam do mnie chłopaki na piwo i oglądanie , serio . Nawet wszystkie gumeczki w koreczkach w nadkolach i od spodu są jak nowe , mięciutkie nie spękane !! ! Uszczeleczki w drzwiach też . I te gumowe i te filcowe ! Instalacji tam praktycznie nie ma, ale to co jest też w super stanie , bo problemy to się zaczęły z tym w nowszych rocznikach . Panowie , kurde balans , ja się nie spuszczam nad stanem tego auta tak bez pokrycia w faktach . Nie jestem dzieciakiem a aut miałem tyle że głowa boli i naprawdę ciężko mnie zadziwić . Ale to jest taki egzemplarz że ... no nie wiem , ... nie wiem co napisać ? ... przepiękny jest no . Postarzało się jedynie drewno , a raczej lakier na nim , tyle . Jest kilka odprysków na lakierze od kamyków i trochę rys , ale jednak to te 170 000 zrobiło , więc coś musi być , co nie ? Zapraszam na oglądanie , jak ktoś nie wierzy . Nie trzeba kupować , mam czas na pogawędki o tym samochodzie . Powtarzam , zdecydowana większość 124 to dojechane auta są , ale zdarzają się cuda i ja takie coś mam . A co do odbudowywania parchów na oryginalnych częściach , to macie rację , koszt kosmos . Jeden temat zapodam i wszystko . W moim 300D ( 93 ) mam wyjechany lekko dyferencjał , bo auto ma nalot ponad 7 stówek . No to biję do ASO . Oczywiście jest to do kupienia . Cena ? Jedyne 13 000 zł . A to sam dyferek ino . Odbudowa zdechlaka na nowych częściach to bezsens zwyczajnie . Edytowane 16 Listopada 2015 przez giemul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Jak się sprzeda za cenę z ogłoszenia to znaczy że tyle był wart, jak nie to nie. Nad czym tu się spuszczać?Swoją drogą zszedłeś już z ceny o 2 tysie względem pierwszego ogłoszenia więc coś musi być na rzeczy. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Kurde to ja nie wiem. Znajomy targa auta z Niemcowni i z Holandii i twierdzi że w124 z 3litrowym motorem ten 109km to spokojnie można kupić za 1500 euro w oryginalnym stanie. Nie żaden trup. Swego czasu nawet miał kilka takich staruszków na placu ale teraz widzę że 99% aut to bryki max 5 lat. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Ale mi koleś ciśnienie podniósł tym porównaniem do Tico ale mam nadzieje że nie nabrudziłeś ? Ja się tak zastanawiam , co ty chcesz wnieść w ten konkretny temat swoim pisaniem ? Ewidentnie bladego pojęcia nie masz o starych Mercach , porównujesz tu je do najtańszego badziewia jakie można sobie wymyślić ( TICO ) . To jeździj sobie tym cudem z tektury , ale proszę , nie wypowiadaj się o Mercach , bo to co piszesz to sorry , ale to są brednie . podasz konkretne argumenty za 190 2.0D czy będziesz pieperzył 3 po 3 bo masz takiego i musisz ludziom oczy zamydlić marką żeby go wypchnąć ? ja ci podałem argumenty - części do tego są drogie , nie jedzie to , trudne do zaparkowania , miejsca dla pasażerów z tyłu jak w oplu tigrze co jest w tym aucie magicznego ? ja konkretnie w 190 2.0D widzę 2 plusy -kierowca wygodnie siedzi i ma hak i utarga lawetę , a ty widzisz coś jeszcze ? nie interesuje mnie inny mercedes pytam o ten konkretnie model z tym silnikiem......... narazie to jesteś typowy fanatyk jakbym fana calibry pytał dlaczego ona ? bo tak i h*j..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 ja konkretnie w 190 2.0D widzę 2 plusy -kierowca wygodnie siedzi i ma hak i utarga lawetę , a ty widzisz coś jeszcze ? nie interesuje mnie inny mercedes pytam o ten konkretnie model z tym silnikiem......... Jakieś ponad 20 lat temu miałem okazje pojeździć w miarę świeżym 190 2,0D i podzielam zdanie Michoy źle sie tym jeździło, siedzenie jak na taborecie ,muł ,przyspieszenia zero , jedynie wygląda, jak na tamte czasy robił wrażenie .Mialem wtedy golfa 1 1,5 w benzynie i o niebo lepiej mi sie jeździło . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 podasz konkretne argumenty za 190 2.0D czy będziesz pieperzył 3 po 3 bo masz takiego i musisz ludziom oczy zamydlić marką żeby go wypchnąć ? . On ma 250kę. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giemul Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) On ma 250kę. już nie ma :sad: . Kupił go pierwszy koleś jaki go oglądał . Koleś doskonale wiedział co jedzie kupować . Już żałuję :sad: Takich aut już nie ma Na otarcie łez została mi trzyseta , ale to jest takie normalne auciczko . Ta 250 to był miód . Michy m sorry kolego , ale te twoje argumenty to chyba na fejsie poczytałeś . Kup ładnego takiego Mercka , powoź się nim trochę , a potem będziemy argumentować . Edytowane 16 Listopada 2015 przez giemul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi