Wojt@s Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Akurat sytuacja wygląda tak że motocykl został sprowadzony do hajnówki, kupił go następnie pan X, umowa z ruskim, a ja już spisuje z Polakiem czyli z panem X, ja nie mam zamiaru nic kręcić tylko szukam wyjścia z sytuacji, gdyż cena jest przystępna. Więc nie ja jestem paserem. Jakieś pomysły dalej? napewno Ukraińca się nie dorwie już, jedynie właścicielem jest pan X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Akurat sytuacja wygląda tak że motocykl został sprowadzony do hajnówki, kupił go następnie pan X, umowa z ruskim, a ja już spisuje z Polakiem czyli z panem X, ja nie mam zamiaru nic kręcić tylko szukam wyjścia z sytuacji, gdyż cena jest przystępna. Więc nie ja jestem paserem. Jakieś pomysły dalej? napewno Ukraińca się nie dorwie już, jedynie właścicielem jest pan X.Akurat w kwesti formalnej, czy jesteś czy nie paserem, to się grubo mylisz. Nie ma znaczenia czy kupiłeś w dobrej wierze czy z premedytacją, jak by co i tak będziesz odpowiadać. Z przedstawionej sytuacji nie ma żadnego czystego wyjścia. Możesz co najwyżej załatwiać "lewe" papiery. No chyba, że pan X wyjedzie jeszcze raz na Ukrainę i zgłosi na granicy towar do oclenia. Ewentualnie przez zasiedzenie lub jako zabytek, ale to już twój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Przecież na umowie pisze jak wół : sprzedający oświadcza że pojazd jest wolny od wad prawnych. Zobaczymy, sprzedający mówi że może oclić, ale widzę że temat śmierdzi, no cóż trza szukać dalej:) Dzięki HD1940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Przecież na umowie pisze jak wół : sprzedający oświadcza że pojazd jest wolny od wad prawnych. Zobaczymy, sprzedający mówi że może oclić, ale widzę że temat śmierdzi, no cóż trza szukać dalej:) Dzięki HD1940 Kiedyś funkcjonowało powiedzenie: "Na płocie z nieheblowanych desek napisano dupa. Chciałem pogłaskać a wbiła się dżazga. Czy to na pewno była dupa?" Jak będziesz wierzył we wszystko co napisano to zostaniesz rzecznikiem prasowym. Wierz mi ale z prawnego punktu widzenia ta sprawa śmierdzi. A jeśli sprzedający twierdzi, że można oclić to niech to zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 W sumie da się to zrobić, ale potrzeba troszkę samozaparcia.......Sam będę może niedługo próbował zrobić coś takiego (i możliwe, że mi się uda). W razie jakby mi się udało to opiszę co i jak..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) motocykl został sprowadzony do Hajnówki, kupił go następnie pan X, umowa z ruskim, a Jeżeli myśle o tym kolesiu co piszesz to powiem tak. Znajomu kupił od niego emke i była taka sama sytuacja z papierami jak u Ciebie. Na dzień dzisiejszy eme stoi na białych blachach. Z tego co wiem to nie było z tym większego problemu. Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez GaCek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Mam pewien dylemat, kończe elektrykę w moim rusłanie i co ze stacyjką, mam nową starego typu ale raczej podziękuje. Co myślicie o stacyjce od Ursusa albo od MZ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronon Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 no i wrocilem!!!!co do stacyjki ja mam z MZ i jestem zadowolony a oryg. polecial po tygodniu !!naprawde polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Mozna kupic na bajzlu orginalne stacyjki do kasi nówki za stosunkowo nie wielka kase-ok. 70-100zł wiec pewnie i tak kazdy lajkonik włozy od stara bo tansza!Luuudzie przeciez juz wiele razy powtarzałem ze jak ktos nie ma kasy niech kupi japonie a nie ruska, lepienie bałwana z kupy nie ma sensu, jak masz rusa to wkładasz orginalne czesci albo nie masz rusa tylko kupe lepiej lub gorzej wystrugana:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 I dla tego mam werchowine ;PA gratat czym jeżdzisz? ^^Orginalne stacyjki są dla zboków . Sam sie zaliczam ale nie polecam . Emzetowaska świetna i jawa też superek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 http://allegro.pl/item339147528_cylinder_w...wal_i_tlok.html to dopiero wynalazek :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zajefajny, jakby w rusku takie zrobił to na pewno by lepiej chodził:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zajefajny, jakby w rusku takie zrobił to na pewno by lepiej chodził:-)Były takie konstrukcie fabryczne . Ale odrzutników nadal potrzebowały ;Phttp://www.allegro.pl/item342035709_opona_...l_iz_junak.htmlSzaleństwo .http://www.allegro.pl/item342658384_m72_k7...zy_silnika.htmlA to taki dziwny pomysł z ta cenę ale cóż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Granat mam 2 sztuki nowych stacyjek od kachy:) więc nie mów głupotek:P powiem tyle, nie wszystko oryginalne było bardzo dobre jakościowe, ja wypieprzyłem regler mechaniczny, mam elektronika ukrytego w puszce, stacyjka od kachy działa na zasadzie przepływu prądu przez blaszki, które są dociskane sprężyną, wszystko nadomiar na wierzchu itp. Ze stacyjkami już troszke powalczłem, w czerwonej kaśce nie miałem niby problemu ale po co losować?? jak robić to raz a pożonnie;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 http://moto.allegro.pl/item346279759_zabytek_gazela.html - Yyyyyyyyyyyy - to chyba jakis chopper miał być........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi