mateuszm Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Kupiłem sobie ostatnio magnesową torbę na zbiornik i niestety potwierdziły się moje obawy- torba rysuje lakier. Przejechałem zaledwie 300 km a już widać kilka niewielkich rys na zbiorniku. Macie jakies sposoby przeciwdziałania temu problemowi?Z góry dzięki za pomoc :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 chyba jedynym rozsądnym jest polecana przez precli i na forum chyba również cienka przezroczysta folia samoprzylepna. jeśli okleić bak dopasowując cięcia do naturalnych krzywizn nie powinna być bardzo widoczna (czytaj: bardzo szpecić żelaza nie będzie)jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 chyba jedynym rozsądnym jest polecana przez precli i na forum chyba również cienka przezroczysta folia samoprzylepna. jeśli okleić bak dopasowując cięcia do naturalnych krzywizn nie powinna być bardzo widoczna (czytaj: bardzo szpecić żelaza nie będzie)jszTo właśnie chciałem polecić - folia przeźroczysta. Jak zrobisz wycinankę i ładnie spasujesz, to będzie dobrze. Sam tak zrobiłem na błotniku przed założeniem sakw. Sposób prosty i tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Macie na myśli taką cienką folię "śniadaniową" czy z tych grubszych? Gdzie takie coś kupić?Myślałem także o podłożeniu szmatki, ale jednak mogłoby się to nie trzymać zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 z tych nieco grubszych, spożywcza nie będzie się trzymać i jest za cienka. gdzie kupić? sklepy papiernicze, markety, w ostateczności popytać w agencjach reklamowychjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Tak jak pisza poprzednicy: folia samoprzylepna - pytaj w sklapach papierniczych bo w marketach raczej ich nie ma (wiem bo sam kupowałem).Jedna ważna rzecz (niby oczywista ale dużo osób o tym zapomnia): wszelkie docinania krzywiżna, klinów itp. rób razemz papierem pod folią samoprzylepną (chyba to się ploter nazywa) i jak już będziesz wiedział, że jest ok to przyklejaj. Dużo osób robi wszelkie prztymiarki bez owego plotera i zanim coś dobrze zrobią to się nakur...ują, nabluźnia i zamrnuja parę dobrych metrów folii. Edytowane 19 Grudnia 2006 przez YARECK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Mozna tez stad - http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....oducts_id=12080 Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Mozna tez stad - http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....oducts_id=12080E, bez jaj. Za 20 zł to w byle zakładzie wycinającym naklejki z plotera (agencje reklamowe itp.) można kupić 2 metry bieżące takiej folii (pytać o folię transferową). Starczą na baaaardzo długo. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Faktycznie te magnesy rysuja bak i na dodatek nie trzymaja tak jak powinny...jesli chodzi o moj sposob to wycialem kawalek przescieradla i nalozylem na bak... i klopot z glowy... nie ma co wymyslac najlatwiejszy sposob jest najlepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitta Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Macie na myśli taką cienką folię "śniadaniową" czy z tych grubszych? Gdzie takie coś kupić?Myślałem także o podłożeniu szmatki, ale jednak mogłoby się to nie trzymać zbiornika. W Castoramie kupisz grubszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Wynalazek o nazwie Bagster, może Bakster ... wtajemniczenie wiedzą o co chodzi ...Skórzane ubranko na bak z zaczepami na tankbag. Niestety jest to dosyć droga zabawka i nadaje się tylko do konkretnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Wynalazek o nazwie Bagster, może Bakster ... wtajemniczenie wiedzą o co chodzi ...Skórzane ubranko na bak z zaczepami na tankbag. Niestety jest to dosyć droga zabawka i nadaje się tylko do konkretnego modelu. bagsterno, prawie. pokrowiec na konkretny model, torby są już uniwersalne - pokrowce mają ujednolicone zaczepywady: drogie, czyli albo kilka setek, albo polowanie np na ebayu przez dłuższy czas. po drugie (to już wg znajomych + obserwacji) torby są ciężkie, mają dziwny kształt co oznacza problemy z zapakowaniem np atlasu drogowego i podobno bez pokrowców przeciwdeszczowych potwornie przemakają. a same pokrowce nawet pomimo dedykowania nie przylegają idealnie do krzywizn zbiornika. jakby tego mało zbierają pod spodem kurz i niszczą lakier. i jak na moje oko wyglądają jakby uszyte z badziewnego skajujsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Mateuszm, a jakiej firmy jest ten tankbag? Zebym wiedzial od czego trzymac sie z daleka bo tez zastanawiam sie nad kupnem. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Wynalazek o nazwie Bagster, może Bakster ... wtajemniczenie wiedzą o co chodzi ...Skórzane ubranko na bak z zaczepami na tankbag. Niestety jest to dosyć droga zabawka i nadaje się tylko do konkretnego modelu. A motór wyglada w tym jak Marcelus z Pulp fiction, albo inny sado-maso. Mnie sie to okropnie nie podoba.A tankbag - jak sama nazwa wskazuje wożę na tylnym siedzeniu :crossy: i mi zbiornika nie rysuje Edytowane 19 Grudnia 2006 przez MarianKa Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) A tankbag - jak sama nazwa wskazuje wożę na tylnym siedzeniu :crossy:Che? Jak na to wpadles miszczu? ;) Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Lime82 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi