Kris_big Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) markom, jak juz kupisz i zrobisz synchro w swoim moto to napisz znalazlem jeszcze cos takiego, co prawda aukcja zakonczona, ale mozna jeszcze otworzychttp://www.moto.allegro.pl/item142505320_w...esjonalny_.htmla poznizej strona producentahttp://www.vergaser-synchrontester.de/index.htmlco prawda cena wyzsza niz tych z moto-akcesoria, ale to jest wydatek jednorazowy na kilka sezonow, wiec lepiej kupic cos co na prawde bedzie dobrze dzialac Edytowane 15 Grudnia 2006 przez Kris_big Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Nie mam pojęcia o tym zestawie. Jeden miernik podciśnienia to koszt około 14-15 zł w sklepach z automatyką przemysłową. Do tego musisz doliczyć przewody i złaczki.Pozdrawiam Seba Myśle że nie głupie by było samemu coś takiego zmontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibik Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Nie mam pojęcia o tym zestawie. Jeden miernik podciśnienia to koszt około 14-15 zł w sklepach z automatyką przemysłową. Do tego musisz doliczyć przewody i złaczki.Pozdrawiam Seba Te zegary po 15 zł nie za bardzo się nadają na waku ponieważ mają zbyt duży błąd pomiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Te zegary po 15 zł nie za bardzo się nadają na waku ponieważ mają zbyt duży błąd pomiaru a czym się różnią te kupione w np sklepie z automatyką itp od tych np z larrsona ? wiadomo jak w każdej dziedzinie sa rzeczy porządne i tandetne ......jak sie kupi porządny wakuometr i sie samemu zmontuje to będzie porządny odczyt .........bo inaczej to by wynikało, że wszystkie urządzenia gdzie są wakuometry mają złe odczyty bo to nie sa „dobre motocyklowe z larssona wakuometry !” głupota :lalag: ...........a po za tym w tych motocyklowych to jakie są wakuometry ? przecież firmy produkujące wakuometry do motocykli je tylko montują a poszczególne części sa np z hurtowni z automatyką itp i jeden pies tylko są albo dobre jedne i 2 albo szajsowate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 koles z wawy (chyba) ogłasza sie w Giełdzie Motocyklowej- robi on wakuometry. Czytałem już wiele dobrych opini o tym człowieku i jego sprzecie. Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibik Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) a czym się różnią te kupione w np sklepie z automatyką itp od tych np z larrsona ? wiadomo jak w każdej dziedzinie sa rzeczy porządne i tandetne ......jak sie kupi porządny wakuometr i sie samemu zmontuje to będzie porządny odczyt .........bo inaczej to by wynikało, że wszystkie urządzenia gdzie są wakuometry mają złe odczyty bo to nie sa „dobre motocyklowe z larssona wakuometry !” głupota :rolleyes: ...........a po za tym w tych motocyklowych to jakie są wakuometry ? przecież firmy produkujące wakuometry do motocykli je tylko montują a poszczególne części sa np z hurtowni z automatyką itp i jeden pies tylko są albo dobre jedne i 2 albo szajsowate Akurat robiłem sobie wakuometry i te manometry po 15 zł różnią się od tych n.p. po 50-70 zł że mają większy błąd pomiaru.Różnica sięga nawet 2%.W hurtowni z automatyką niekoniecznie ci to powiedzą trzeba dopytać się specjalistów od manometrów.Poza tym są jeszcze różnice jakie to mają być czy do cieczy czy do gazów itd.Za 15 zł manometry mają błąd pomiaru w granicach 2,6-3%.Lepsze mają ok 1,2-1,6%.Wybór należy do was oczywiście Edytowane 16 Grudnia 2006 przez zibik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) przecież tego nie neguje tylko nie można wpaść w paranoje, ze jak coś sie samemu zrobi i trochę taniej to już jest złe w larssonie przepłacamy zo to że są ładnie oprawione i już gotowe ale zawsze można zaoszczędzić robiąc samemu ale jak już pisałem jak sie kupi porządny to będzie porządny odczyt mimo że własnej roboty ............w larssonie kosztują 500-600zł 4 waku.. to nawet jak się kupi odpowiednie, dobre powiedzmy za te 50-70zł + reszta to i tak ile taniej wyjdzie a pomiar będzie równie dokładny może 1-y cytat zle wybrałem i małe nie porozumienie bo zgadzam się z tobą, że jest tandeta i są porządne ale można zrobić porządny samemu i o wiele taniej pozdrawiam Edytowane 16 Grudnia 2006 przez loko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibik Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Z Larssona waku nie wiem jakie są ale można zrobić sobie dużo taniej własnym sumptem.Tylko naprawdę trzeba pokombinować.A ja jak mówiłem o zegarach to miałem na myśli MANOMETRY a nie WAKUOMETRY z Larssona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twizzter Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 A ja napiszę do KFM, produkują manometry więc powinni mi doradzić. Można tam kupić nawet odpowiednie złączki do połączeń. Czy wakuometr powinien spełniać jeszcze jakieś wymagania oprócz tych? - pomiar ciśnienia gazu- "tłumiący wibracje" (w fabrycznych wakuometrach słyszałem o jakichś tłumikach drgań )- pomiar podciśnienia od 0 do -1 bar- dokladność 1% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibik Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Ja do KFM też dzwoniłem ,ale takich klientów jak my to raczej traktują niezbyt ciekawie i uprzejmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 koles z wawy (chyba) ogłasza sie w Giełdzie Motocyklowej- robi on wakuometry. Czytałem już wiele dobrych opini o tym człowieku i jego sprzecie. Potwierdzam ! Używałem jego sprzęt około 3 lata w warunkach warsztatowych, więc jak można się domysleć bardzo często. Nie było zastrzezeń. Teraz mam od niego nowy (w promocyjnej cenie :notworthy:, bardziej estetyczny zestaw. Chętnym podam namiary na PW. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zobaczcie sobie ten wynalazekhttp://allegro.pl/item149714029_wakuometr_..._gaznikow_.htmlApropo wakuometru,jak zniwelowac skaczace wskazowki na zegarach bo jak wiadomo same zegary to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Paweł ,ja jestem chętny .napisz na PW namiary ,dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Jutro wyślę wszystkim chętnym, namiary mam w warsztacie ;). Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 jak możesz to też mi wyślij Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi