bart_b Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 nie chce mi sie czytac calego watku ale calkiem spoko kaskiem jest AGV LONGWAY a od tego roku pojawil sie w calkiem niezlych malowaniach. nie jest to zadna rewelacja ale do zapie**alania nie kupuje sie szczeki bo to kask do turystyki. link:http://www.agv.it/prodotto.asp?Id_Prodotto=5 mam ten kask w rodzinie i opinie calkiem pozytywne. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulawy Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Pisałem wcześniej, ze miał być w cenie do 800 zł, ale pwiedziano mi, że na kasku raczej nie powinno się oszczędzać no i poza tym jeśli kupuje się shoia to podobno na lata więc dołożyłem i zamówiłem sobie multiteca mam nadzieje, że będę z niego zadowolony. Przymierzałem go i okazało sie, że jak na szczękę jest bardzo lekki pozdrawiam jak juz kupisz i posmigasz w nim dluzej to daj znac jak sie sprawujepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Może powtórzę wątek ,ale powiedzcie mi jak sie sprawuje Nolan N101 ???? Jest duża promocja w Niemcowni ,można go wyrwać za 99 ojro ;) ,czy warto sie w niego pakować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cali78 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Może powtórzę wątek ,ale powiedzcie mi jak sie sprawuje Nolan N101 ???? Jest duża promocja w Niemcowni ,można go wyrwać za 99 ojro :) ,czy warto sie w niego pakować ? daj namiary na sklep gdzie można kupić ten kask za te kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Na ebayu niemieckim,facet ma jeszcze 8 sztuk ,rozmiary to L i S ,rózne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cali78 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2006 Na ebayu niemieckim,facet ma jeszcze 8 sztuk ,rozmiary to L i S ,rózne kolory. daj link do aukcji bo nie moge znależ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceramic Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 jak juz kupisz i posmigasz w nim dluzej to daj znac jak sie sprawujepozdrawiamNapewno podziele sie swoimi spostrzeżeniami, ale to dopiero wiosną pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2006 Cali78 ,proszę ;) http://cgi.ebay.de/Nolan-Concept-Klapphelm...1QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Świeżakiem nie jestem, mam jednak tylko jeden kask, inny dałem koledze, ponieważ już go nie używałem.Mam Airoha Mathias, który jest szczękowcem, jak zacząłem go używać, to na kaski integralne już nie chciałem patrzeć :wink: Ten kas wystarcza mi w zupełności. Gdy jest bardzo gorąco, otwieram szczękę i mam otwarty kask, w każdej chwili mogę podnieść szczękę by się napić, pogadać, zapalić itp. A że jest głośniejszy niż integral, to nie szkodzi, da się z tym żyć. PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 AGV longway - z tym że model z 2005 roku uzywa moja druga Połowa... ja moge tylko powiedzieć tyle, że już z 5 razy musiałem dokręcać śrubki od szczęki (precyzuje: szczęki kasku, nie połowy!) bo odkręcały i sama sie zamykała...Hałas taki sam jak caberg-a jusstisimowięc wg mnie nie jest to rewelacja...pzdr Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 Mam Airoha SE500, czyli model wcześniejszy niż SV55 i jakość wykonania jest dobra, hałas zbytnio nie przeszkadza, więc jeśli SV55 jest podobno dużo cichszy to nic innego jak tylko go polecić :icon_mrgreen: Ja u siebie psiknąłem tylko mechanizm szczęki i działa jak w nówce :clap: Ogólnie w cenie do 600zł to Airoh jest dla mnie nr 1 :lalag: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 12 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2006 AGV longway - z tym że model z 2005 roku uzywa moja druga Połowa... ja moge tylko powiedzieć tyle, że już z 5 razy musiałem dokręcać śrubki od szczęki (precyzuje: szczęki kasku, nie połowy!) bo odkręcały i sama sie zamykała...Hałas taki sam jak caberg-a jusstisimowięc wg mnie nie jest to rewelacja...pzdr Staszek masz 100% racji ale biorac pod uwage caly temat relatywnie to jest to dobra propozycja. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LYsY Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Może powtórzę wątek ,ale powiedzcie mi jak sie sprawuje Nolan N101 ???? Jest duża promocja w Niemcowni ,można go wyrwać za 99 ojro :buttrock: ,czy warto sie w niego pakować ? Na temat Nolana pisał Zbycho w wątku http://forum.motocyklistow.pl/index.php?s=...ndpost&p=604373 A ja mam dwa pytania:1. Jestem okularnikiem. Czy opuszczona blenda w SV55 nie będzie przypadkiem przyciskać się do okularów podczas szybszej jazdy?2. Czy waszym zdaniem Probiker X2, integralny, ale przecież bardzo tani kask (150 zł) będzie cichszy od SV55? pozdrLYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Łysy, przymierzałem jakiegoś szczękowca z blendom (nie pamiętam jakiego) i u mnie okulary uniemożliwiają w ogóle jej wysunięcie, więc zanim się zdecydujesz to najpierw przymierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 ŁySy nie zawracaj sobie głowy Probikerem X2 .Moją żona miała ,,raczej go nie polecam.Jest głośny ,nie wygodny ,paruje jak cholera .To oczywscie odczucia mojej drugieł połowy,choć po wygladzie mnie też nie przekonał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi