tangy Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 WitamOd tego sezonu śmigam na Hornecie 600 z 2001 roku. Niestety kontuzja nadgarstka sprawiła ze zrobiłem ok 1 kkm :clap: nad czym strasznie ubolewam. Mam pytanie odnośni eklatki. Czy ktoś zakładał, robił, szukał itp. ?? Szukam ale nigdzie nie mogę znaleść. Tak samo poszukuje amortyzator skrętu. Czy ktoś ma jakieś namiary na firmę w której mógłbym coś takiego nabyć?? Witam, chciałem się dowiedzieć czy ktoś z Was jest w posiadaniu instrukcji obsługi do CB 600 (rok 2005). Ja poszukuje do Horneta 600 z 2001 roku - jeśli ktoś posiada to proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolenweider Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 siema poszukajcie sobie instrukcji tutaj http://bikechatforums.com/viewtopic.php?t=...der=asc&start=0 tam jest 40 stron linków i gatki o temacie a co do wydechu to na youtube jest pare filmików z dzwiękami sportowych wydechów. Ja osobiście mam leovince , brzmi ładnie :clap: . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Witam.Od 3 tygodni jestem szczesliwym posiadaczem Horneta 600 z 2002r.Zamierzam wstawic jakis sportowy wydech.I tu mam pytanie jak brzmia sportowe wydechy w Hornecie i gdzie najtaniej kupic i jaki Witam. Wpisz na youtube "hornet", "honda hornet", "hornet exhaust" i zobaczysz ile Ci filmikow wyskoczy(pomin te o samolotach, ktore sa na poczatku listy) Jest tego calkiem sporo i wiekszosc to pokaz horneciatka po zmianie wydechu na inny roznych firm. Mozna posluchac i cos sobie wybrac. Co do kupna, to szukaj na ebay. Czasami trafiaja sie rodzynki za 1/3 ceny. Ja w ten sposob kupilem Remus Titanium za 400zl (oczywiscie uzywka, ale sprzedawca zapewnial mnie ze tlumik ma 2tyg, co naszczescie pokrywalo sie ze stanem faktycznym). Niestety koszt wysylki z niektorych krajow (z anglii w moim przypadku, wynosil 200zl) jest wysoki. Z kontynentu jest znacznie taniej, ale i tak swoje to kosztuje, co sprawia ze ewentualna roznica w cenie jest niwelowana kosztami wysylki. Koszt nowego tlumika ze sredniej polki to okolo 2000. Najtansze sa tlumiki aluminiowe. Najdrozsze sa tytanowe. Jesli chodzi o firme, to najlepsze sa Devil, Akropovic, LeoVince, Arrow, Sebring, Ixil, Yoshimura.(kolejnosc dosc przypadkowa) Jesli myslisz na powaznie o takim tlumiku, to szukaj tylko owalnych (ze wzgledu na sposob poprowadzenia kolektora i reszty ukladu wydechowego, oraz ze wzgledu na nogi pasazera) Jedne tlumiki daja milusi bas, a inne przy schodzeniu z wysokich obrotow na niskie, wydaja fajny swist (jak turbo w rasowych rajdowkach). Kwestia gustu i osobistego wyboru. :) Edytowane 2 Października 2007 przez JERY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRIDGE Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Polecam tłumik firmy LEO VINCE (najlepiej tytanowy - można dotykać go gołą ręką nawet po długiej jeździe - nie nagrzewa się tak jak aluminiowy - nie poparzysz się).Miałem taki założony jak miałem jeszcze Horneta. Bardzo fajnie gada.Polecam zakup tłumika z możliwością wymontowania i zamontowania db killera - pomocne przy przeglądach rejestracyjnych. Witam.Od 3 tygodni jestem szczesliwym posiadaczem Horneta 600 z 2002r.Zamierzam wstawic jakis sportowy wydech.I tu mam pytanie jak brzmia sportowe wydechy w Hornecie i gdzie najtaniej kupic i jaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Ja poluje na ARROW bez DB KILLER Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 Ja poszukuje do Horneta 600 z 2001 roku - jeśli ktoś posiada to proszę o kontakt Mam dwie serwisowki do horneta '01. Jedna to typowa serwisowka. Druga to serwisowka + plany z kodami do czesci zamiennych (do najmniejszej srobki) . Z tego co widze, bywasz w Lodzi. Jak Ci zalezy to mozemy sie gdzies spotkac i Ci ja dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Jak napisal autor, Hornet nie sluzy tylko do jezdzenia po zakupy do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 linki nie działają :icon_razz: Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Nie dziala youtube. Jak wroci do zycia to i linki zadzialaja :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 nie spodziewalem sie ze moj szerszen potrafi takie rzeczy :icon_biggrin: szkoda ze jeszcze ja tak nie potrafie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Kumaty gość, nieźle objeżdża mocniejsze maszyny! :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 zgadza sie miesza nizle i dlatego mysle ze na litre kots dopiero zasluguje jesli w pelni opanowal 600 az poprostu jego umiejetnosci przekraczaja jej mozliwosci (ale rumuje:D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 W sumie to ja tam zadnego horneta nie widzialem. Filmik moglbyc krecony z kazdej innej maszyny, a ze ktos napisal, ze to hornet to inna bajka. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Pytanie tylko, po co mial by to robic?? Nie lubi hornetowcow i chce zeby sie pozabijali probujac go nasladowac?? Moze masz jakies inne pomysly, jakie mogl miec motywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bratek Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Fajne filmiki, na prawde miło popatrzeć. Kiedyś się wybierałem swoim na tor do Poznanie, ale ciągle cos mi na drodze stawało. Ale jak śmigałem po Wawie nocą to krzesałem iskry z podnóżków na winklach :PHornet daje rade :icon_razz: myślę, że kiedyś jeszcze wrócę do niego :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi