mahor Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 witam Koledzy hornetowcy, czy silnik w 900 z bladego był jakoś modyfikowany przez lata sprzedaży? Z tego, co się orientuję, to jest cały czas ten sam silnik, bez modyfikacji. W nowszych modelach jedynie malowali na czarno niektóre jego części (pokrywa zaworów, kapy boczne). Cytuj 654 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voti Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Dzięki za infoPodoba mi się bardzo to moto no i ten silnik :>Myslę że to by był dobry wybór na nastepne moto po B6 ! - czy się myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahor Opublikowano 11 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Mam go od listopada zeszłego roku. Niewiele przjeździłem (ok 1kkm) już nie mówiąc o warunkach, w jakich to się odbywało, ale wrażenia są niesamowite. Moment ma taki, że bez różnicy na którym biegu przyspieszasz (3-ka czy 6-tka tak samo idzie) i to od ok 2-3 tysięcy bez żadnego zająknięcia. Myślałem raczej o 600-tce, ze wzgledów finansowych, ale teraz nie żałuje. Krechę się spłąci. Jedyny problem, to znaleźć coś, co jako tako wygląda. Ja szukałem cały zeszły sezon. Cytuj 654 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martus Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Tez mam horneta 900 od listopada. Jest po prostu niesamowity. Dokladnie tak jak pisze mahor- on przyspiesza jak szalony na kazdym biegu. Nie jest tak agresywny jak meza SV1000 wiec ja jestem szczesliwa. Nic mi nie siada, wszystko jest w jak najwiekszym pozadku, i strasznie podoba mi sie wtrysk paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielp1986 Opublikowano 20 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 witam w oststmia niedziele kupilem horneta 600 '98 . piekny jest zrobilem nim 2 km bo deszcz byl i nie zarejestrowalem jeszcze. normalnie mala rakieta, ale troche oleju w glowie mam ( tak mysle...) i mysle ze bedzie spoooko. ktos pytal o klatke . kilka dni temu widzialem w internecie gmole givi 300 zl ale nie wiem gdzie,poszukam i dam znac. jedno pytanko jescze : jaki lejecie olej i jakie swieczki potrzebne z gory dzieki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lit Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 ile zębów jest w orginalnych zębatka w Hornecie?może ktoś testował inne kombinacje ilości zębów i napisze jak to wpływa na prędkość, dynamikę? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SARGON Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 przod 15...tyl nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 hej kumpel kupił Horneta 2000 rok i chce załozyć amor skretu.Ma dostepny jakis amorek od gsxr1000 K3 seryjny, dało by sie jakoś to zgrać , czy szkoda zachodu i lepiej kupić cos konkretnie pod Horneta. Macie jakies fotki zamontowanych amorów. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Czy mogę się dowiedzieć co to w ogóle jest shimma? O co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Czy mogę się dowiedzieć co to w ogóle jest shimma? O co tu chodzi? jak ci tak trzepota kiera z duza częstotliwością - raczej nie do opanowania przez kierującego - tylko czesto shimmy sie samo opanowuje pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 zamontuj kolo 17'' od horeta 2000 - 2002. niweluje te trzepanie kiera (shimmy) . wiem bo to sam zrobilem. te 16 calowe przednie kola to najwieksza mina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragip Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Witajcie, interesuje mnie roznica w spalaniu Hornecika 600tki a 900tkiwtdy da mi do myslenia czy warto zacząć główkować nad 900tką :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 (edytowane) Witajcie, interesuje mnie roznica w spalaniu Hornecika 600tki a 900tkiwtdy da mi do myslenia czy warto zacząć główkować nad 900tką ;) jesli to twoje główne kryterium to nie mam pytań :icon_question: :banghead: wez sie zastanów czy wogole Hornet, simson mniej pali i bezpieczniejszy jest. pozdrawiam Edytowane 23 Czerwca 2007 przez MYCIOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZammeR_Poz Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Dokladnie jak masz wybierac moto pod wzgledem spalania to hmmm... kup se skuter alebo Deaewoo Tico na gaz. Ale z doswiadczen wiem ze Hornet 600 pali od 6 litrow przy spokojnej jezdzie do 9 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolenweider Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Ale z doswiadczen wiem ze Hornet 600 pali od 6 litrow przy spokojnej jezdzie do 9 . chyba przesadziłeś z tym doświadczeniem :notworthy: Faktycznie spalanie jest DUŻO mniejsze. Ale mój hornet i tak spali wszystko, niezależnie ile naleje :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi