Skocz do zawartości

Alarm motocyklowy

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem na polskim rynku są 2 alarmy dedykowane dla motocykli godne polecenia:

1. Fox 100 Thunder (m.in. z możliwością podłączenia modułu Fox Whisper czyli dialera GSM - czyli jak coś się dzieje, to dostajecie powiadomienie na komórkę)

2. Patrol Line HPS 544 (chociaż lepszy byłby HPS 548, bo cyfrowy)

Te modele są sprawdzone, o potwierdzonej jakości.

Badziewia z Allegro to bym nie kupił...

Np. takie czujniki przeciwstrząsowe i przechyłu potrafią czynić cuda... Jeżeli bym mi motór zaczynał wyć pod blokiem w środku nocy, to nie byłoby najlepiej...

Alarm motocyklowy musi działać w trudniejszych warunkach niż samochodowy (m.in. narażenie na zawilgocenie), więc lepiej żeby działał tak jak powinen.

Carlos, opisujac moj alarm, nie mialem na mysli "badziewia" jak napisales za pare pln z allegro.

Poza tym, np. Mat koledze zwariowal i w czasie jazdy wydaje dziwne piski.

Patrola mialem w poprzednim motocyklu. Stwierdzam ze jest dobry na rowni z tym co mam obecnie, za to za wyzsza cene. Kiedys kolega mial glebe i Patrol nie pozwolil uruchomic moto. Dziwne to bylo, dopiero po odlaczeniu zasilania i ponownym przylaczeniu, szanownie zechcial odblokowac sie.

PS.

Patrola mozna i na allegrio zanabyc, wiec............. hihi:P

Dex,

Pisząc "badziew z Allegro" miałem na myśli jakieś dziwne "super-alarmy" za niewielkie pieniądze :icon_mrgreen:

Oczywiście, że np. Patrol Line można kupić na Allegro za rozsądne pieniążki i tenże alarm oczywiście mimo, że z Allegro :lalag: nie mieści się w mojej definicji "badziewia" :icon_mrgreen:

Wiem, że pewnie i taki Patrol potrafi zwariować, chociaż trzeba też uwzględnić metodę podłączenia, bo przy nieodpowiednim podłączeniu "to i Herkules dupa" (jakoś tak to leciało :cool:)

Jednakże statystycznie wymienione przeze mnie alarmy wykazują się najlepszą jakością. Przynajmniej tak wynika z mojego "badania rynku" ;)

Ciekawe jak często trzeba w blokadzie baterie wymieniać

Dwa dni temu odebrałem przesyłkę z XN 15.

W instrukcji informują, że baterie starczają na sześć miesięcy, ale myślę, że jest to uzależnione od intensywności użytkowania.

a ile powinien kosztowac montaz takie poatrola ?

niestety jestem z innej branzy niz elektronika i te sprawy i sam nie dam rady :icon_twisted: a nie chcialbym, zeby mnie gdzies orzneli czy naciagneli przy montazu.

sa przy tym montazu jakies knify ?

• 3 tygodnie później...

hi hi ...mam ten alarm ale w wersji samochodowej

Bateryjka rzeczywiście starcza na 2 miesiące ,ale sposób na to inny troszku jest ,czyli wyjąć i włożyć z powrotem (ot jakiś feler)-i pokazuje ze jest już oki ,zasięg pieronski jakies 500m i funkcja powiadamiania ,uaktywnienia alarmu także działa ,ogólnie polecam

Czy zatem generalizując mozna powiedziez ze alarmy moto do kwoty 200 zl to hm badziew ? Nie prowokuję, ciekaw opinii jestem :)

Pozdrawiam

Kjujik

Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,
to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz:

czy ja wiem czy badziew ja tam taki mam od 2 miesięcy. jak na razie wszystko git. a czułość ma bardzo dużą jak jest ustawiona na max to np jak obok przejedzie samochód to potrafi się włączyć od drgań (zamontowałem go sztywno do ramy pod tylnym plastikiem) jedynie co to nie zamontowałem zdalnego odpalania miałem je tylko kilka dni i rozłączyłem jakoś tak głupio się czułem jak mogłem odpalać guzikiem. no i jak wszystkie posiada powiadomienie przypomnienie itp dałem za niego 150zł i jak na razie dobrze się spisuje

elementy elektroniczne rzadko się psują zazwyczaj ktoś je psuje przez nie właściwe użytkowanie ( fakt mój nie byl zbyt zabezpieczony przed np woda ale poprawiłem to i wilgoć czy coś nie zaszkodzą )

Dla mnie odpalanie moto z pilota jest deczko ... no sam nie wiem ... "nie baudzo" :/ Katamaran hm owszem .. i niech sie grzeje w garazu aż wsiade do cieplej fury ale moto ? Siakoś nie pasuje to dla mnie. Bezpieczeństwo to oczywiście inna sprawa. Czujnik drgań czy jak się to zwie może być, też mnie krew zalewa jak paniusia sadza synka na "moturze", coby się bachor pobawił. Wtedy jak nie wystarczy wycie alarmu to zazwyczaj pomaga moje brzuchate 186 cm wzrostu, w czerń odziane z mordem w oczach pokazujące się w ułamku sekundy :)

Pozdrawiam

Kjujik

Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,
to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz:

• 1 rok później...

Witam! Zamierzam kupic alarm do SUZI GS500. W necie znalazlem cos takiego jak alarm z powiadamianiem. Ktos uzywa cos takiego?? jak to sie sprawuje?? Jaki zasieg??

Bo koszt jest spory i sie zastanawiam czy warto??

Witam! Zamierzam kupic alarm do SUZI GS500. W necie znalazlem cos takiego jak alarm z powiadamianiem. Ktos uzywa cos takiego?? jak to sie sprawuje?? Jaki zasieg??

Bo koszt jest spory i sie zastanawiam czy warto??

taki sam problem miałem nie wiedziałem jaki założyc żeby nie było kłopotów z alarmem wiekszość alarmow na alegro to ???? lepiej dołożyć trochę grosza i założyć jakiś markowy który ma małe zapotrzebowanie na prąd ja założyłem PATROL LINE działa super dodam że ten alarm jest zakładany w nowych moto YAMAHA tak że zastanów się dobrze bo koszt założenia to 200 zł pozdro