wolekFJ1100 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 FJ 1100 i 1200 ma napewno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 a jesli chodzi o ta kontrolke to przypuszczam ze jest juz to jakiś standart w motocyklach od 600 w zwysz ??nie zupelnie, jest cale mnostwo motocykli <600 ktore nie posiadaja takiego bajera. ja w NTV rowniez nie posiadam, i w sumie szkoda - pzydalaby sie chociaz dioda informujaca o rezerwie.czasem przechodza mnie mysli co by bylo gdybym wyprzedzal i moto w polowie powiedzmy ciezarowki zaczelo sie dlawic... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 w vn 1600 jest wskaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAREK66 Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Kawie GPZ 600 R jest takowy ale mało dokładny ,lepiej patrzeć na przebieg dzieny i można zajrzeć do kotła to wtedy jest wiadomo ile nafty zostało. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the-one Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Chociażby FZS 600 posiada wskaźnik. Tylko, że jest on g... wart bo pokazuje niezbyt dokładnie. Po zatankowaniu pod korek pokazuje przez długi okres czasu Full a potem nagle spada na dół w tempie podejrzanie szybkim :buttrock: Zdarza mu się także znacznie podnosić. Jak dla mnie wystarczyłaby jakaś dioda czy coś. podobnie jest w GSX 600 F - czyli od razu pisze ze ten sprzet rowniez ma wskaznik poziomu paliwa =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 [...] pzydalaby sie chociaz dioda informujaca o rezerwie.czasem przechodza mnie mysli co by bylo gdybym wyprzedzal i moto w polowie powiedzmy ciezarowki zaczelo sie dlawic... :/ no, potrzebne są ku...sko szybkie paluszki i obycie - przyzwyczajenie - co do miejsca znajdowania się kranika :biggrin: ja mam tylko kranik rezerwy... heh, był taki, czas, że miałem cały czas rezerwę - takie małe rureczki powypadały były w śroku zbiornika metoda jazdy? licznik przebiegu dziennego, żeby mieć orientację z grubsza. jak ktoś bojaźliwy, to tankować przy wyliczonym z zapasem przebiegu. jak mniej, to czekać na rezerwę. ale tak czy tak, jak się przebieg ze skasowanego przy tankowaniu licznia dziennego zbliża do wyliczonego na "zaraz koniec" - lepiej zjechać na najbliższą stację i nie czekać :buttrock: a ze sprzętów ze wskaźnikiem paliwa, to jest np moja wymarzona r1100rs :buttrock: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 XJ 550 posiada taki wskaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroGS Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 W większości turystycznych motocykli jest wskaznik poziomu paliwa.W moim GSie jest bardzo dokładny,na dodatek jest kontrolka rezerwy wielkosci paczki zapałek... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Jak widać sporo motocykli posiada wskaźnik poziomu paliwa...i jest to chyba faktycznie wskaźnik POZIOMU, a nie ILOŚCI pozostałej w baku. W XJcie zachowywał się nieliniowo opadając szybciej w znacznym zakresie, by później tuż przed rezerwą zatrzymać się na następne 150km.Nie ma chyba sensu kupować motocykla tylko z powodu tego przyrządu. Są wg. mnie ciekawsze parametry, które wpływają na frajdę z jazdy :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Ja np. mam paliwomierz w skuterku i bardzo go sobie chwalę, natomiast nie wiedzieć czemu nie zamontowali tego jakże przydatnego urządzenia w Bandicie. :bigrazz: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 duzy Bandit posiada takowe ustrojstwo, dziala to raczej orientacyjnie ale skutecznie - wg mnie bardzo przydatne urzadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 duzy Bandit posiada takowe ustrojstwo, dziala to raczej orientacyjnie ale skutecznie - wg mnie bardzo przydatne urzadzenie.Wiem, tym bardziej nie mogę zrozumieć, dlaczego zrezygnowano zeń w małym Bandicie. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Moja XJ '90 posiada takie cus :icon_mrgreen: Jest osobny ogromny cyferblat z wskaznikiem i po jaka ..... nie wiem :icon_twisted: . Dziala toto, ale raczej bardzo nie dokladne. Wolalbym jeden budzik mniej i zwykla kontrolke rezerwy :biggrin: Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 Varadero nie ma wskaźnika tylko kontrolkę rezerwy. A bak ma tak dziwolągiczny kształt że wskaźnik poziomu to o d.. potłuc. A nowa wersja ma duży wyświetlacz więc jest chyba opcja wskaźnika zapasu paliwa.Korzystam z licznika przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 ja tez mam, dziala dobrze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi