yamahadt80lc2 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 u mnie w moto dość mocno w karterach trzymają sie łożyska wału korbowego i nie wiem czy je sie wybija czy jak? prosze o krótką, szybka odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Wybija się je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anarch Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Jak sie boisz wybijać to znajdź jakiś zakład gdzie mają prase i będa umieli to wycisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 (edytowane) Jeśli silnik jest już rozpolowiony to unieruchamiasz karter, bierzesz przecinak i dużym młotkiem walisz równomiernie po obrzeżach łożyska, napewno wyjdzie. Gorzej jak by się zaklinowały na wale . Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez Lucass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 przed wybijaniem proponuje podgrzac a wybijesz bez wiekszego oporu :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 ja wybijalem przy uzyciu klucza nasadkowego, rozmiaru takiego aby pokryl lozysko :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 przed wybijaniem proponuje podgrzac a wybijesz bez wiekszego oporu :icon_razz:Karter, nie łożyska :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Jeśli silnik jest już rozpolowiony to unieruchamiasz karter, bierzesz przecinak i dużym młotkiem walisz równomiernie po obrzeżach łożyska, napewno wyjdzie. Gorzej jak by się zaklinowały na wale . przed wybijaniem proponuje podgrzac a wybijesz bez wiekszego oporu :icon_razz: ja wybijalem przy uzyciu klucza nasadkowego, rozmiaru takiego aby pokryl lozysko :icon_razz:Pierwsze dwie odpowidzi nie sa zbyt prawidlowe.Wybijajac lozyska przecinakiem mozna zniszczyc powierzchnie w karterze kiedy lozysko sie zukosuje, zas podgrzewanie do wybijanie nie ma najmniejszego sensu :przy podgrzewaniu rozszerza sie i karter i lozysko. Prawidlowa jest podpowiedz trzecia. Nalezy uzyc wibijaka o srednicy troche mniejszej niz zewnetrzna lozyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Niewiedziałem że to był qiuz :icon_razz: "prawidłowa jest odpowiedz trzecia.." Ile $$ wygrał MiND? :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Przeciez wystarczy podgrzać karter. Wybijając rozjebiesz bieżnie Edytowane 1 Maja 2006 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 No sorry ja miałem taki sam problem z SXem i jak mi koleś w zakładzie niby motocyklowym przyszedł z młotkiem i przecinakiem to zabrałem karter ze stołu i wyszedłem, to się robi na prasie, ewentualnie podgrzać i lekko stukać czymś drewnianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 Tak sie zastanawialem czy nie daloby rady do tego sciagac taki zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 1 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 spoko. już troche wiem. a czym podgrzewacie kartery? jakimś palnikiem??? nie uszkodzi sie w ten sposób karterów?z wibijaniem łożyska czymś o wymiarach zewnętrznej średnicy łożyska to troche nie bardzo bo w moim sprzęcie nie ma tam na to miajsca:/ jest zagłębienie w które wchodzi łożysko i z drugiej strony zewnętrzna część jest na równi z karterem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 spoko. już troche wiem. a czym podgrzewacie kartery? jakimś palnikiem??? nie uszkodzi sie w ten sposób karterów? Palnik to lekka przesada, kartery mogą sie trwale odkształcić jak je za mocno podgrzejesz,no chyba ze ufasz swojemu wyczuciu. Idealna jest do tego opalarka - do kupienia w każdym sklepie budowlanym za ok. 40 zl. Nagrzewasz ze 4 min i potem łożyska same wychodzą/wchodza, żadnych młotków, łomów, przecinaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 masz na myśli taką opalarke co sie podłącza do butli gazowej?? bo taką to wiem ze mam, ale boje sie nie uszkodzić karterów od zbyt wysokiej temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi