Radziey Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Witam. Mam zamiar zmienic niebawem opone na tyle poczatkowo chcialem zalozyc PIRELLI Sport Demon, ale znalazlem tanie opony firmy HEIDENAU. Co sadzicie o tych drugich? Czy warto je kupowac i jak sie spisuja na suchym i zarazem na mokrym? Moze ktos ma juz doswiadczenie z tymi oponkami i podzielil by sie spostrzezeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Witam!kumpel śmigał na takich i nie narzekał więc Ty też nie powinieneś. Najważniejsze że są nówki więc guma będzie miekka przez co będzie się dobrze lepić do asfaltu.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ogólnie opony są OK...kolega ma w skuterze na suchym miodzio się trzymają na mokrym to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 zalezy który model i do czego, czyli kwestia doboru pod sprzęt i warunkimoje właśnie tej firmy sprawują się nieźle, chociaż na mokrym mogłyby lepiej trzymaćjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Mam obuty skuter w HEIDENAU-y K58 - nie najgorzej spisują się na mokrej/zasyfionej nawierzchni, używam też zimówek (SNOWTEX) tejże firmy i jestem z nich zadowolony już kolejny sezon, ale nie wiem, jak sprawują się opony tej marki w przypadku większych motocykli. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arto Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Moto xj750seca na suchym spoko, na mokrym sliskie.Bieznik k64(chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 duzo ludzi ma heidenau przeciwdeszczowki w motocyklach klasy supermoto, i w tej klasie z tego co slyszalem spisuja sie calkiem dobrze, natomiast ja osobiscie do szosowego bym wybral te pirelki, tym bardziej ze sport demon nie jest jakis strasznie drogi, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziey Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Mi tez zdrowy rozsadek podpowiada aby zalozyc pirelki, ale duzo wlasnie dobrego slyszalem o HEIDENAU a sa tansze o 120 zlociszy. Poczekam jeszcze moze temat sie rozwinie i bedzie wiecej opini na temat tych gum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Powiem krótko - jezdziłem na heidenauku na tyle i moja opinia to tanie i dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Heidenau nie sa zle opony, jezdzilem na nich w GS500 swego czasu ale w mojej opnii sa na jeden sezon , przynajmniej mi po roku na oponach pojawialy sie pekniecia takie jak na starzejacej sie gumie. U mnie to w sumie nie byl problem bo i tak na tyle duzo jezdze ze co sezon musze zakladac nowe gumki. Chociaz gdyby mnie bylo stac to dolozylbym do lepszych oponek, na oponach, hamulcach i olejach nie ma co oszczedzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Witam!!!Smigam a Heidenauach juz drugi sezon, kupilem je normalnie w sklepie nowki i tak:Na suchym jak sa rozgrzane to dobrze trzymaja, na mokrym nie sa dobre ale nie spotkalem dobrych opon na deszcz. Z przodu mam K53 z tylu K51.Polecam, stosunek jakosci do ceny :D Nie mam zadnych pekniec i sladow starzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umberto Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ja tydzien temu załozyłem 2 nówki Heidenau. model K63 i K64, jak narazie jest OK. wiadomo ze szału sie nie mozna spodziewac ale za 450zł masz nowiutkie opony i to sie liczy. Nie wiem ile kosztowałby komplet Pirelli czy Michelin ale pewnie conajmniej 200-300zł trzeba byłoby jeszcze dołożyc.Ja moge je jedynie polecić................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziey Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Chyba sie zdecyduje na te Heidenau, polatam sezon i zobacze jak bedzie sie spisywac. Mam zamiar jezdzic turystycznie wiec powinna dac rade, jezeli sie nie spisze to w nastepnym sezonie zaloze Pirellki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 zgadzam się że lepsza gorsza nowa, niż super marka używka. ale nie chuka nie załorzę więcej haidenau. na suchym opona niezła, chociaż też jakoś tak nie bardzo, ale na mokrym - lipa do kwadratu.ktoś powiedział że nie ma dobrych opon na deszcz. jasna sprawa, że jak jezdnia mokra to śliska, ale na haidenauach powyżej 60km/h walczysz na każdym zakręcie o życie. a różnica między Sportmaxem a haidenauem jest. i to duża. cenowa może też, ale moim zdaniem warto załorzyć dunlopa albo metzelera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Dochodzi kwestia jaki model opony miałeś że narzekasz.Do XJ pasują K63 i 64 na tył.Niekoniecznie musi oznaczać że wszystkie Heidenau są niezbyt dobre. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Domel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi