Pawel Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Witam, od dzisiaj wszystkie pytania odnośnie Simsonów piszcie tutaj, uniknie się wielu tematów z pytaniem o drobne szczegóły - a to podkłądka, zapłon. Tak wszystko będzie na jednym miejscu, dodatkowo tworząc BAZĘ wiedzy dla innych. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cycu Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 Jestem właśnie w trakcie wymiany łożyski i skrzyni w Simsonie, rozłożyłem już silnik. Niestety jednak nie jestem pewien czy pomiędzy zębatke kopnika, a krater silnika przychodzi jakaś podkładka Prosze o jak najszybszą odpowiedź, i z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek :) Opublikowano 14 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 to na pewno się przyda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacher Opublikowano 16 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2006 SIMSON - Skrzynia biegów (regulacja skrzynii) http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=39416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_smart Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Witam, mam w swoim simsonie włoski tłumik LeoVince z Kemotu... opinie na temat "wybebeszania" dyfuzorów są mocno podzielone. Zgadzam się z tymi co mówią, że orginalny tłumik w dwusówie musi trzymać określone parametry pracy, ale ostanio jeden użytkownik tego forum powiedział, że ten włoski tuningowy tłumik jest seryjnie zblokowany i trzeba wybebeszyć dyfuzor. Zresztą teraz się zoriętowałem, że na stronie Kemotu jest napisa coś takiego: "Tłumik fabryczny włoski typowy tuning (...) ekstramalny przyrost mocy gdy odtłumiony"- więc chyba nalezy go odtłumić, dla tego przyrostu mocy ? Co o tym myślicie? Zrobił już to ktoś przy swoim simsonie? Jakie były efekty tego odtłumienia ? Jak umiejetnie wybebeszyć taki dyfuzor ? Pytam, bo nie chce "skiepścić" dobrego tłumika, a troche kosztował... sami rozumiecie. Z góry dzięki za odpowiedzi !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 wg mnie to leo vince nie dławi tuningowanych tłumików, bo po co, skoro to ma być do tuningu.a jeśli jest dławiony na dyfuzorze, to bedzie tak jak w skuterach zwykłych,dokładny opis tej czynności jest na stronce, www.skutery.siedlce.net czy coś takiego. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 17 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2006 Akurat Leo Vince dławi swoje tłumiki przynajmniej te do skuterów. Blokada to zwężka w kolenku, którą można wydłubać śrubokrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 A ktoś już może pisał maila do Kemotu jak to wygląda naprawdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_smart Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 A ktoś już może pisał maila do Kemotu jak to wygląda naprawdę? Dobry pomysł... zaraz napisze maila ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Dzwoniłem do nich, ale jak zwykle mają wyłączony telefon :/ Miałem okazje być w okolicach ich sklepu, ale zamknięte mieli :/ ehhhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 olek89 nic dziwnego dziś niedziela:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 20 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2006 A czy ja napisałem że byłem w niedziele ? :) byłem w środe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_smart Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Mnie też nie odpisują na maila :) :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drops Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 k_smart, a jak teraz się sprawuje na tym tłumiku (niby przytłumionym) :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_smart Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 jedynie fajny dźwięk i super wygląd... poza tym to na mocy nie zyskał chyba za dużo. [ Dopisane: 26-02-2006, 22:14 ]Zlokalizowałem blokadę !!!!!! :twisted: Po odkręceniu dyfozora widać w tłumiku rurkę złapaną punktowo w trzech miejscach... należy odłamać śrubokrętem (tak jak w moim przypadku) lub diaksem/pilnikiem przypiłować w tych trzech miejscach i wyjąć rurkę. PROSTE !! 8) :buttrock: [ Dopisane: 27-02-2006, 20:53 ]Druga rzecz to odkręcenie dwóch śrubek na klucz imbusowy w dyfuzorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi