Administrator Dominik Szymański Opublikowano 23 Stycznia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Nie ma sensu, w tych warunkach pękają plastiki. Jakiś czas temu jeździłem dawną 400-tką w minus 15 i po oparciu motocykla o drzewo pękł błotnik przedni, niby delikatnie, nic wielkiego. Ale jak go puknąłem mocniej, to się posypał, jakby był ze szkła zrobiony :roll: Pól błotnika spadło na ziemię, dziwny widok... Ten plastik ma chyba taki skład chemiczny, że fatalnie reaguje na niskie temperatury. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Kolega Dec w piatek smignol na moto do miasta bo stwierdzil ze nie bedzie jechal katamaranem jak ma motor. Sniegu po pas, kolo -10 a on na moto walczy :P Dziwnie to musialo wygladac i chyba byl jedynym "czynnym" motocyklista w ten dzien w lesznie.Pozdro i sorry za maly OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_RK Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 wlasnie jestem w trakcie robienia takiego kompletu opon do WR, tylna juz zrobilem robie ja na wkretach 6x40mm do stali utwardzane, nawiercam opone w kazda kostke i wkrecam od spodu, na tylna opone model C-10 Mitasa wyszlo mi okolo 240szt, widzialem taki komplet u znajomego z Bielska podobniesz zdaje egzamin , co wy nato jak to bedzie sie spisywalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 snieg spadl, wiec zabralem sie za kolcowanie opony (w kostke od enduraka powrecalem sruby).wszystko byloby ok, gdybym uzyl srub z plaskim lebkiem (do drewna).nie doczytalem i kupilem 3kg zwyklych srubek z lebkiem na klucz 10mm. niezbyt mam czas i ochote rozkrecac te 200 srub, tracic kase zeby kupic te prawidlowe i znowu wszystko skrecac..czy da sie jakos zabezpieczyc opone od wewnatrz? mysle ze podklejenie zwyklą, starą dętką moze nie zdac egzaminu i podziurawic mi właściwą dętkę.. najlepsza bylaby chyba jakas guma, ktora po prostu zalalbym od wewnatrz łebki śrub... a moze lepiej dorwac stara opone i zrobic z niej taka wkładkę jak do buta? w jaki sposob radzicie to zrobic? Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 zasmaruj łby sylikonem + stara rozcięta dętka Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 jaki najlepszy sylikon? taki łazienkowy do kibelka i prysznica?bo silnikowego nie dosc ze szkoda, to jeszcze nie zastyga tak porzadnie :icon_razz: a np klej w paleczkach P-tex? to cudo, ktore sie rozgrzewa takim pistoletem... Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Witam.Robiłem coś takiego ze śrub do drewna a z drugiej strony duża płaska podkładka i nakrętka.Działało zajebiście w moto z koszem. Kolce w kole napędowym i przednim.Patenty z silikonem i wkładkami mogą się nie udać bo opona wbrew pozorom w czasie jazdy mocno pracuje.Na dodatek na śniegu lepsza przyczepność jest przy lekko obniżonym ciśnieniu.Pozdrawiam i dobrej zabawy, a najlepsza to moto z koszem + kolce + lodowisko + 10m linki + ochotnik na sankach. :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 A nie lepiej byłoby kupić jakąś starą fabrycną kolczata opone.Na giełdach tego trochę jest i ceny sa OK!Kiedyś z kumplem 21 cali dorwalismy do Aprilki. Takie domowe patenty mogą Ci niespodziankę zrobić gdzies daleko od domu! :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 jaki najlepszy sylikon? taki łazienkowy do kibelka i prysznica?bo silnikowego nie dosc ze szkoda, to jeszcze nie zastyga tak porzadnie :wink: a np klej w paleczkach P-tex? to cudo, ktore sie rozgrzewa takim pistoletem... użyj byle jakiego sylikonu, ważne żeby dobrze kleił i był elastyczny co do kleju z pistoletu to nie mam pojęcia.P.S.szkoda że za późno się skapnąłeś że złych śrub użyłeś Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 no widzisz Enduromaster.. taki lajf..na szczescie zrypalem robote tylko z przednim kolem, tyl juz zrobie wg prawidlowego przepisu... a jak bedzie mi dziurawilo z przodu detke, to powymeniam.mysle jednak ze sylikon + stara detka to dobre polaczenie i da rade pozdro :wink: Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 tak z ciekawosci ile dales za sruby? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) 10 kg za kilogram za praktycznie wszystko w tym sklepie... zaplacilem 20 zl i nie starczylo na uzbrojenie przedniego lacza, zabraklo mi 60 srub (a do nich oczywiscie 2 podkladki i 1 nakretka) aha - na przod dalem sruby 30mm M6 (jednak zaleca sie M5, zobaczymy jak to bedzie chodzilo) o wytrzymalosci 5.8na tyle wyladuja podobne, jednak mocniejsze (8.8) fotki mojej oponki:http://img153.imageshack.us/my.php?image=k...dscf5753cs0.jpghttp://img153.imageshack.us/my.php?image=k...dscf5752jd1.jpghttp://img89.imageshack.us/my.php?image=kopiadscf5751kn6.jpg Edytowane 6 Listopada 2006 przez thefex Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mkorwas Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 O ku*wa chłopie żeś sie pożądnie umęczył . Ja zrobiłem identycznie ale mam plaskie łebki - stolarskie sie chyba tak nazywają :bigrazz: ja polecał bym gumą wyłożyć i ją na klej montazowy przytwierdzic . Pozdrawiam :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 wcale sie tak nie meczylem...najgorzej bylo rozwiercic dziury pod sruby... wiercilem wiertlem 8mm powkrecanie poszlo raz dwa - podpielismy nasadowa koncowke 10 mm do mocnej wiertarki i hajda.. wkrecaly sie jak w masełko.. czasami zamiast pojsc otworem, to potrafilo przewiercic sie inna droga i wyjsc poza kolcem, trzeba bylo ponownie odkrecac i wwiercac - prosta robota..potem w ten sam sposob nakrecilismy nakretki wiercenie to ok 1h roboty, wkrecanie srub we 2 osoby to 2h. tak jak radzil Enduromaster - uzylem sylikonu kibelkowego (nie wiem jak to sie nazywa.. uniwersalny jakis, przezroczysty, nie zastygl jeszcze po ok 3h, zobaczymy co bedzie jutro).na to wysciolka z detki przyklejona na butapren Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtcross Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 jak na moje to sruby sa za dlugie :icon_mrgreen: My w tym roku przetestujemy jak takie oponki sprawuja sie w motocyklach sportowych :clap: na zamarznietym jeziorze :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi