Ivan Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Kłaniam,Wiadomo że "centralę" mamy tylko jedną i należy ją chronić i bez niej żyć nie da rady. Jednakze jaki "kasek" koledzy zarekomendowaliby najbardziej w widełkach 400-500PLN. Mam na myśli integrala.Gruss!I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Właśnie kupiłem SHARK'a S 500, co o tym sądzicie (cena 550 zł, 3 wloty powietrza, szybka nie rysująca się, szybkie i solidne zapięcie, kask z homologacją, lakierowany, system szebkiej wymiany wizjera- push one,wygląda solidnie i ok, ma nosek, wkładu nie można wyciągać do prania, nie jestem pewien czy ma antifoga ale raczej nie - jeszce nie sprawdziłem czy paruje na postoju) :?: Mam nadzieję, że nie był to tragiczny zakup :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Chyba 550 zł kosztuje w MotoStylu w Wawie kask Kiwi z wyjmowaną wkładką, możliwością uchylania szybki w kilku położeniach, z fajnym systemem nawiewów, z nierysującą i nieparującą szybką. Mi bardzo się spodobał. Barwiony w masie jest chyba tańszy, niż 500 zeta. Niestety nie testowałem nigdy produktów KIWi, więc nie potrafię powiedzieć o jakości, trwałości.Jednak jakość wyściółki jest w tym kasku o wiele lepsza, niż np. w Nolanie N60, który też podobnie kosztuje, a ma parującą szybkę, niewyjmowaną wkładkę, kiepskie nawiewy. Pozdrówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2003 tylko i zawsze SHOEI.Najlepsze kaskiciekawa wypowiedźDlaczego tak twierdzisz :?: Wiadomo każdy żyd swój towar chwali :!: :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2003 kurcze czytam i czytam - nikt nic nie napisał o firmie UVEXnie wiem jak teraz ale kilka lat temu to ona robiła najlepsze kaskimodel daytona był topowy przez połowę lat osiemdziesiątych :) Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2003 a sam jeżdżę w stary otwartym Nolanie (chyba n01) Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Ja pisałem o Uvexie 2000BOSS. Moja Kobitka ma takiego od niedawna. Kask jest zajeeeebisty. Ma super szybę, w ogóle nie parującą, jest bardzo, ale to bardzo ładnie i starannie wykonany i kosztował (lakierowany na srebrno/czarno/szaro) 580 zeta, czyli w normie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siecki Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Witam.Obecnie jeżdzę w kasku HJC (chyba włoski) Całkiem przyzwoity kask za niewielkie pieniądze. Ładnie wykończony, cichy. Niestety dałem kumplowi do łapy i od tego czasu mam piękne rysy na szybie :) Jeździłem jeszcze w Nolanie N60; faktycznie szyba paruje ( hamowanie na bezdechu :D ) jak założy się kominiarkę jeszcze bardziej paruje. Po dłuższej jeżdzie w N60 uszy bolą. Ogólnie porównanie HJC vs N60 wygrywa HJC. Jeżdziłem jeszcze w starym modelu SHOIA TF 280 super kask !!! bardzo cichy i wygodny szyba nie parowała, jak by niebył tak zniszczony to nadal bym w nim śmigał. Wkrótce będę kupowal kask dla kobitki, więc jak ktoś ma info o jakiś promocjach to będę wdzięczny.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Wkrótce będę kupowal kask dla kobitki, więc jak ktoś ma info o jakiś promocjach to będę wdzięczny.PozdrawiamNapewno oglądałeś w Poznaniu na bazarze Sharki bardzo fajne i w dobrej cenie bo za 350zł chciałem taki kupić mojej kobiecie nawet jej się bardzo podobał ale oczywiście nie mieli rozmiarów :) Myślałem że mnie szlak trafi jak już się zdecydowałe widomo jak kobieta to znowu pech :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2003 znalazłem coś takiegohttp://www.uhma-bike.pl/nowe modele kasków Airoh nawet ciekawe no i przyzwoite ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Penek Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Ja jeżdże w kasku Lazera i jest naprawdę przyjemnie. Są to kaski dość przystępne cenowo i dobrze wykonane, niestety paruje szybka ,w chłodne dni to przekleńswo.Na głowie leży znakomicie,a i zapinanie nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Ja jeżdże w kasku Lazera i jest naprawdę przyjemnie. Są to kaski dość przystępne cenowo i dobrze wykonane, niestety paruje szybka ,w chłodne dni to przekleńswo.Na głowie leży znakomicie,a i zapinanie nie przeszkadza.No ja też kożystam z takowego i niestety to parowanie denerwuje . . .ale kask jest cichy, nawet lekki i "dobrze leży" (mój model to LZ6 Spirit LX - niestety kupoiny przed obniżką i do tego w ciemno :) , ale nie załuje 8) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2003 WitamJeżdże w Cabergu Michel, mam go od 3 lat i zdążyłem poznać jego zalety i wady 8) Ogulnie można powiedzieć, że jest to Nolan N60 by Caberg (jak wziołem te dwa kaski do ręki to były praktycznie takie same z prawie tymi samymi "bajerkami"). Zalety:Cena ( gdy kupowałem ) 450zł. Całkiem wygodny ( przynajmniej dla mnie :D ). Masa ok. 1350g. Łatwo można wyciągnąć wkład ( by wyprać brudasa :D ). Wygodne ( w porównaniu do Nolana i bez dopłaty) wywietrzniki na głowe oraz na twarz, są na tyle duże, że nawet w grubej rękawiczce nie ma problemu z ich przestawianiem. Bardzo fajny sposób zapinania - na zatrzask, z przyciskiem którzym łatwo można poluzować zapięcie i dźwigienką, którą można szybko i łatwo naciągnąć zbytni poluzowane zapięcie pod szyją. Szybka, która faktycznie przeciwdziała zaparowaniu ( zapawowała w lecie podczas nagłego oberwania chmury, gdy stałem w korku, a temperatura była ok 35-40'C - musiałem ją poprostu otworzyć, choć i tak nic nie widziałem bo tak napierd**** desz :D . Druga sytuacja w której paruje to temperatura w okolicach 0'C i niżej). Faktycznie prawie nie rysująca sie szyba - sprawdziłem podczas szpifowania na odcinku kilku metrów po asfalcie :D :D :D Wady:Powyżej 100 zaczyna wiać od spodu, a powyżej 120 szczeliną od góry szybki :) Słaba jakość "poskładania elementów do kupy" oraz średnia jakość niektórych materiałow ( w drugim dniu wypad mi nosek, na niektórych [czarnych] częściach widać ślady białego kleju, mojej dziwczynie pękł -sam z siebie - dekielek zabezpieczający maskujący mocowanie szyby). Długość samego paska którym opina sie szyje można regulować ale nie ma czym przypiąć do kupy tego " nadmiaru" paska - w efakcie napierdala on o skorupe powodująć bardzo denerwujące stukanie - można to conajwyrzej obciąć. Za mały nosek. Spora powieżchnia czołowa kasku - teraz mam nieżle spakowany kark :D :D ... no to więcej grzechów nie pamiętam :roll: PozdrawiamWiktorPSMyśle, że stosunek ceny do jakości i funkcjonalności kasku jest dobry i gdybym kupował kask ( w sklepie anie nagiełdzie) w tej cenie to też bym go wybrał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbek Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Ja posiadam Airoh SE 500 szczękowy - polecam okularnikom - za ok. 700 - 800 PLN całkowicie demontowalny, da się wytrzymać jadąc 140 - 160. W czasie jazdy nie paruje, nawet gdy pada, gorzej jest w czasie postoju na światłach - ale to przy jeżdzie w okularach i tak nie ma znaczenia, bo nawet najlepsza szybka i najlepszy system wentylacyjny nie zapobiegają zaparowaniu okularów w czasie postaoju (przy dużej wilgotności powietrza oczywiście.Przejeżdżałem w tym kasku odcinki po 300 km relatywnie szybko i nie umarłem po jego zdjęciu z powodu bólu karku.Co ciekawe przymierzałem również Uvexa i Nolana i okazały się w porównaniu z Airoh Trzeszczącymi plastikami - takie subiektywne odczucie - a kosztowały powyżej 1000 PLN.Aha, szybka jest średnio twarda, ale kosztuje ok. 60 PLN, a do Nolana czy Uvexa ok. 100 - 120. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgadza się: Nolanowa szybka kosztuje od 100 do 120 złotych. Nolan N100 (szczękowiec) kosztuje od około 950 zeta i wygląda gorzej, niż Airoh.Jednak temat kasków szczękowych, a kasków integralnych trzeba rozgraniczyć, bo różnie bywa z różnymi modelami.Słyszałem z ust autorytatywnej osoby, że Airoh jest w tej chwili jedynym konkurentem Shoei'a w segmencie najlepszych kompozytowych kasków szczękowych. Airoh jeszcze dwa lata temu był ... taki sobie, teraz są to garnki na prawdę warte uwagi. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi