Skocz do zawarto艣ci

kurs - ostatnia jazda

shuy
 Udost臋pnij

Rekomendowane odpowiedzi

W sobot臋 29 pa藕d藕 mias艂em ostatni膮 jazd臋. Spotka艂o mnie niesamowite upokorzenie.

Pyrkam sobie zielony ze strachu - jak to pocz膮tkuj膮cy na mie艣cie - instruktor za mn膮 w samochodzie z kursantk膮 na B. Oczywi艣cie w艂adowali艣my si臋 w korek (jakie艣 5 kilometr贸w dalej musia艂 by膰 jaki艣 cmentarz). Postali艣my 10-15 minut i odwaga zacz臋艂a mi wraca膰. Dotar艂o do mnie ile tu miejsca, jak wiele mo偶liwo艣ci daje jedno艣lad. Gdyby nie ten instruktor ju偶 dawno bym przejecha艂 itd itd. W pewnym momencie z prawej strony ryk silnika, co艣 mnie tr膮ci艂o w stop臋, odwracam si臋 i widz臋... Volwo F12 z przyczep膮 wyprzedza prawym poboczem tr膮c opon膮 o m贸j but.

Przez 5 minut my艣la艂em tylko: "Jezu **** Chryste, o ****, o ja ****, co to **** by艂o"? Jakby tak przejecha艂 2 cm dalej to bym mia艂 p艂etw臋 jak wieloryb!"

Potem refleksja kto tu kogo powinien omija膰 ...

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Wiesz jak to w korku... Podziwianie ptaszk贸w, rozgl膮danie si臋 na boki, p贸艂 metra w prz贸d, p贸艂 metra w ty艂...

Swoj膮 drog膮 staram si臋 trzyma膰 prawej, bo ci膮gle nie dociera do mnie, 偶e obok nie ma pasa偶era :)

Odno艣nik do komentarza

na egaminie wymagaj膮 trzymania sie jak najbli偶ej prawej strony czyli tej gdzie s膮 studzienki, kraw臋zniki, li艣cie, ca艂y syf , ka艂u偶e itd :roll: ale najczesciej egzaminatorzy maja takie poj臋cie o jezdzie na motocylku, jak ja o balecie :-D mi zabronili uzywac przedniego hamulca bo "mo偶na wylecie膰 przez kierownice" :-D

SPRZEDAM CZ臉艢膯I HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected]

Odno艣nik do komentarza

A moze trzeba mu bylo urwac lusterko 聽8O

To trzeba mie膰 d艂ug膮 reke :)

Co do instruktora, to jest palantem. Kursant walczy samodzielnie na jedno艣ladzie, a ten idiota siedzi w aucie prowadzonym przez kursantk臋... 呕enada. Ciekawe co zrobi gdy kt贸ry艣 z kursant贸w odwali numer, nawet niechc膮cy, przeca kursanty robi膮 r贸偶ne dziwne rzeczy niecelowo :-D

kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKO

Uwaga!!! Nowa lokalizacja kurs贸w prawa jazdy:

• teoria: Mokot贸w-S艂u偶ew
  • praktyka: Ursus
Odno艣nik do komentarza

Co do instruktora => temat postu.

To moja ostatnia jazda. Facet wie, 偶e je偶d偶臋 ju偶 15 lat i jako艣 sobie radz臋.

Kursantka w samochodzie nie ma za wiele do gadania bez hamulca i sprz臋g艂a.

Do tej pory jednak ci膮gle nie mog臋 przesta膰 my艣le膰, 偶e tir przejecha艂 mi po nodze. Totalny odlot.

Odno艣nik do komentarza

Ciekawe co zrobi gdy kt贸ry艣 z kursant贸w odwali numer, nawet niechc膮cy, przeca kursanty robi膮 r贸偶ne dziwne rzeczy niecelowo :-D

Hehe. Przypomina mi si臋 moja pierwsza jazda po mie艣cie i Tomek Kulik staj膮cy nade mn膮 na motocyklu, 偶eby z艂apa膰 klamk臋 hamulca - wed艂ug mojej oceny da艂bym rad臋, wed艂ug jego - niekoniecznie. :-D

Odno艣nik do komentarza

Hehe. Przypomina mi si臋 moja pierwsza jazda po mie艣cie i Tomek Kulik staj膮cy nade mn膮 na motocyklu' date=' 偶eby z艂apa膰 klamk臋 hamulca - wed艂ug mojej oceny da艂bym rad臋, wed艂ug jego - niekoniecznie. :-D[/quote']

no to pi臋knie... jestem przerazona co to bedzie si臋 ze mn膮 dzia艂o 8O Byle przezyc pi膮tek i pierwsz膮 jazd臋 z rzeczonym tu TK :roll:

Pozdrowienia

Magda

Odno艣nik do komentarza

no to pi臋knie... jestem przerazona co to bedzie si臋 ze mn膮 dzia艂o 8O Byle przezyc pi膮tek i pierwsz膮 jazd臋 z rzeczonym tu TK :roll:

Dopisz臋 si臋 tym w膮tku, bo w sumie w tym temacie ;)

Jak膮艣 godzin臋 temu wr贸ci艂am z pierwszej lekcji z Tomkiem, po kilkunastu wcze艣niej 'zrobionych' u instruktora z jednej z wi臋kszych warszawskich szk贸艂. I powiem Wam, 偶e... tych poziom贸w nie mo偶na nawet por贸wnac, bo sie nie da. Do dnia dzisiejszego jezdzilam sobie spokojnie na placyku na jedynce (dwojke wrzucilam kilka razy odstawiajac moto na nocleg, nie lada przezycie to by艂o :twisted: ), krecac normalne osemki, slalomy i ruszajac pod pseudo-gorke. Nawet mi si臋 to jako艣 udawa艂o ostatnio :P

Po lekturze post贸w na forum (zw艂aszcza pami臋tnika LadyShadow) zapragn臋艂am czego艣 wi臋cej i uzna艂am, 偶e trzeba nauczyc si臋 je藕dzic, a tego na pewno nie jest w stanie zaoferowac mi moj dotychczasowy instruktor. W ten oto spos贸b wyladowalam dzisiaj na bemowie, na lekcji u Tomka K. Ku mojemu zdziwieniu okazalo sie, ze instruktor moze 'zajmowac' sie kursantem a nie puszczac go samopoas, ze lekcja wcale nie musi byc nudna, ze motocykl nie gryzie, a gaz tym bardziej nie ;) :P

Nie wiem czy uda mi sie nauczyc dobrze je藕dzic czy nie (chcialabym bardzo ;) ), nie mi to oceniac (Tomek do tablicy :twisted: ), ale niniejszym dolaczam do tych piejacych z zachwytu (ciekawe, bo myslalam Tomku 偶e艣 mocno przereklamowany :P a tymczasem wraca艂am do domu z u艣miechem na paszczy ;) ciekawe co sobie my艣la艂y ludki w s膮siednich autach widz膮c moj膮 'wniebowzi臋t膮' min臋 :rolleyes2: )

Dzi臋ki :) i do zobaczenia w poniedzia艂ek.

Odno艣nik do komentarza

Tomek jest por膮bany. Ca艂a Polska 膰wiczy w jeden spos贸b, a taki Kulik psuje standardy stosuj膮c jakie艣 fanaberie. :)

M贸j instruktor przynajmniej sam umia艂 je藕dzi膰, a mnie tych cyrk贸w egzaminacyjnych wyuczy艂. Z wyjatkiem jazdy po mie艣cie, bo nie dopasowa艂o sie do kursant贸w "B". Ale - poniewaz przyjecha艂em na lekcje w艂asnym GSem to uzna艂, 偶e na miescie sobie poradz臋. Nie robi艂 te偶 wstret贸w jak - naczytawszy sie pamietnik贸w Lady Shadow - kreci艂em te 贸semki jedna r臋ka, na stojaco i jak tam jeszcze by艂o.

Natomiast przed egzaminem wzi膮艂em 2 dodatkowe godziny na GNce, w innej gliwickiej szkole i tam, jak facet zobaczy艂, 偶e jad臋 贸semk臋 jedn膮 r臋k膮 to ma艂o n贸g nie po艂ama艂, tak zap***la艂 z kanciapy przez placyk z has艂em - CO TO ZA KASKADERKA!!!! OBIE RECE NA KIEROWNICY!!!!!

Nie ma co p艂aka膰 nad rozlanym szambem. Wsi膮knie i smr贸d minie [michoa]

Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

Udost臋pnij

• Dodaj now膮 pozycj臋...