Skocz do zawartości

RANKING NARZĘDZI

Vlaad
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Część, pasuje coś kupić do garażu, bo aktualnie jak muszę coś zrobić przy moto to trzeba lecieć do sąsiada po klucze.

Tak więc potrzebuję kupić klucze płaskie i oczkowe (chyba, że jedne z nich wystarczą), oraz imbusy.

To chyba powinno mi wystarczy przy grzebaniu przy moto czy samochodzie.

Możecie polecić jakiś zestaw, co kupić ? Mechanikiem żadnym nie jestem, ot co tydzień w sobotę trzeba coś pogrzebać przy czymś.

to zestaw nasadek jaki ja mam ale zaprawdę powiadam ci że wszystko nim sie rozkręci a tam gdzie nie dojdą to kupić najtańszy zestaw płaskich made in china i wystarczą

http://allegro.pl/item1030763923_honiton_9...lka_gratis.html

z autopsji powiem tak : Pokrętło typ T z kwadratem przesuwnym (przelotką') na 1/2" - 250mm odpuściło przy próbie odkręcenia piasty ukręciła sie ta końcówka do mocowania klucza zmieniłem na proxxona (tak sie pisze ?? ) i jest ok

reszta sie trzyma cały czas pracują (kumpel nimi naprawia auta, ja grzebie non stop przy motocyklu ) w duża grzechotke można młotkiem walić ale bałbym sie eksperymentować z przedłużaniem metrową rurą

w zestawie są imbusy, śrubokręt, klucz do świec

niejeden łepek od sruby już został mi w nasadce także są naprawdę wytrzymałe :D szczególnie jak cz cross rozkręcałem gdzie masa śrub była klejona albo zapieczona...

jedyna wada jaką zauważyłem to że w walizce wyrabiają sie uchwyty na bity jak sie je źle wkłada (wpycha na chama zamiast delikatnie wsunąc od góry )no i potem te bity wypadają i latają po skrzynce

warte tych 250 zł :) mam je 0.5 roku i oprócz tego pokrętła nic sie nie rozwaliło

Edytowane przez michoa

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Co do płaskich, to uszkodziłem sobie już ten odpowietrznik przy hamulcach podczas wymiany płynu. Wina tego odpowietrznika i starości, czy też klucz słabej jakości ? No chyba, że ja na chama dokręciłem.

Zastanowię się nad tymi nasadkami. Te imbusy są dobrej jakości ? Bo już kilka kompletów zepsułem podczas grzebania przy rowerze.

k o b 22 napisał:

Co do płaskich, to uszkodziłem sobie już ten odpowietrznik przy hamulcach podczas wymiany płynu.

1. Używamy do tego klucza oczkowego.

2. Przynajmniej średniej jakości oczkowego.

3. Lekko zakręcamy.

michoa napisał:

to zestaw nasadek jaki ja mam ale zaprawdę powiadam ci że wszystko nim sie rozkręci a tam gdzie nie dojdą to kupić najtańszy zestaw płaskich made in china i wystarczą

http://allegro.pl/item1030763923_honiton_9...lka_gratis.html

z autopsji powiem tak : Pokrętło typ T z kwadratem przesuwnym (przelotką') na 1/2" - 250mm odpuściło przy próbie odkręcenia piasty ukręciła sie ta końcówka do mocowania klucza zmieniłem na proxxona (tak sie pisze ?? ) i jest ok

reszta sie trzyma cały czas pracują (kumpel nimi naprawia auta, ja grzebie non stop przy motocyklu ) w duża grzechotke można młotkiem walić ale bałbym sie eksperymentować z przedłużaniem metrową rurą

w zestawie są imbusy, śrubokręt, klucz do świec

niejeden łepek od sruby już został mi w nasadce także są naprawdę wytrzymałe :D szczególnie jak cz cross rozkręcałem gdzie masa śrub była klejona albo zapieczona...

jedyna wada jaką zauważyłem to że w walizce wyrabiają sie uchwyty na bity jak sie je źle wkłada (wpycha na chama zamiast delikatnie wsunąc od góry )no i potem te bity wypadają i latają po skrzynce

warte tych 250 zł :) mam je 0.5 roku i oprócz tego pokrętła nic sie nie rozwaliło

Robimy tym Honiton'em przy ciężarówkach (TIR) i są nie do zajechania. Wiadomo, jakie są momenty dokręcania w dużych mobilach, rura 1 metrowa jest grzechotce niestraszna. Jeśli zaczyna się przycinać, to w olej i dalej pracuje, bez sentymentów. Klucze te mają ok. 2 lat. Mamy też narzędzia BETA (nasadowe, płasko oczkowe, torx'y itp.) i też dają radę, wg mnie nawet bardziej ergonomiczne, lepiej leżą w ręku, ale wytrzymałościowo jeszcze nie testowane ;)

Prywatnie, mam wspomnianego wcześniej Honitona i płasko-oczkowe Proxxon'a, śmiało polecam.

Lewa w góre

Yo!

Ja do domowego dlubania kupilem zestaw YATO 82 el. I jestem mega zadowolony.

http://www.allegro.pl/item1053221074_yato_...269_gratis.html

Maja klucze plaskie, oczkowe i wsrod nasadek sa imbusy. No i koncowki srubokretowe. Czyli 4 podstawy ktore chcialem miec w jednej walizce.

Zajebisty zestaw.

Pozdro

k o b 22 napisał:

To już się wstępnie zdecydowałem na tego Honitona. Te imbusy z tego zestawu są dobrej jakości jak cały zestaw ?

A klucze płasko-oczkowe, której firmy ? Bo te proxxona dosyć drogie są.

Witam.

Wszystkie elementy w zestawie są jednakowej jakości , Powinieneś być zadowolony na lata . Możesz podejść do jakiegoś sklepu i pomacać różne klucze będziesz widział jak to wygląda .

A jak nasadki na początek nie wystarczą to za jakiś czas dokupić możesz płaski np: proxxona .

Trudny wybór czy kupić cały zestaw z tymi płasko-oczkowymi, czy osobno, np. aż 450 zł nie chce wydawać, zresztą sądzę, że większość w tym zestawie i tak nie wykorzystam. Ten zestaw podany przez zbyha jest ciekawy, ale brakuje mi paru kluczy.

Będę się zastanawiał i szukał okazji.

Mam walizkę marki Yato i nie jestem zadowolony: nasadki zardzewiały po dwóch latach używania na placu nauki jazdy, bity też zardzewiały, połowę końcówek połamałem, ino grzechotki są rewelacyjne.

Kupiłem podobną walizkę marki Honiton i pewnie będzie lepiej...

Używam wkętaka udarowego King Tony i jestem bardzo zadowolony, tak jak z kluczy dynamometrycznych marki Hans, oraz wkrętaków Neo posiadających rewelacyjne przeciwślizgowe rękojeści.

Edytowane przez Tomek Kulik

kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKO

Uwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy:

• teoria: Mokotów-Służew
  • praktyka: Ursus