DawidP Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Ja mam klucz dynamometryczny z zakresu 5-30Nm firmy Proxxon i żadnych wad nie stwierdzono. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k o b 22 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Część, pasuje coś kupić do garażu, bo aktualnie jak muszę coś zrobić przy moto to trzeba lecieć do sąsiada po klucze. Tak więc potrzebuję kupić klucze płaskie i oczkowe (chyba, że jedne z nich wystarczą), oraz imbusy. To chyba powinno mi wystarczy przy grzebaniu przy moto czy samochodzie. Możecie polecić jakiś zestaw, co kupić ? Mechanikiem żadnym nie jestem, ot co tydzień w sobotę trzeba coś pogrzebać przy czymś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 (edytowane) to zestaw nasadek jaki ja mam ale zaprawdę powiadam ci że wszystko nim sie rozkręci a tam gdzie nie dojdą to kupić najtańszy zestaw płaskich made in china i wystarczą http://allegro.pl/item1030763923_honiton_9...lka_gratis.html z autopsji powiem tak : Pokrętło typ T z kwadratem przesuwnym (przelotką') na 1/2" - 250mm odpuściło przy próbie odkręcenia piasty ukręciła sie ta końcówka do mocowania klucza zmieniłem na proxxona (tak sie pisze ?? ) i jest ok reszta sie trzyma cały czas pracują (kumpel nimi naprawia auta, ja grzebie non stop przy motocyklu ) w duża grzechotke można młotkiem walić ale bałbym sie eksperymentować z przedłużaniem metrową rurą w zestawie są imbusy, śrubokręt, klucz do świec niejeden łepek od sruby już został mi w nasadce także są naprawdę wytrzymałe :D szczególnie jak cz cross rozkręcałem gdzie masa śrub była klejona albo zapieczona... jedyna wada jaką zauważyłem to że w walizce wyrabiają sie uchwyty na bity jak sie je źle wkłada (wpycha na chama zamiast delikatnie wsunąc od góry )no i potem te bity wypadają i latają po skrzynce warte tych 250 zł :) mam je 0.5 roku i oprócz tego pokrętła nic sie nie rozwaliło Edytowane 4 Czerwca 2010 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k o b 22 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Co do płaskich, to uszkodziłem sobie już ten odpowietrznik przy hamulcach podczas wymiany płynu. Wina tego odpowietrznika i starości, czy też klucz słabej jakości ? No chyba, że ja na chama dokręciłem. Zastanowię się nad tymi nasadkami. Te imbusy są dobrej jakości ? Bo już kilka kompletów zepsułem podczas grzebania przy rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Co do płaskich, to uszkodziłem sobie już ten odpowietrznik przy hamulcach podczas wymiany płynu. 1. Używamy do tego klucza oczkowego. 2. Przynajmniej średniej jakości oczkowego. 3. Lekko zakręcamy. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass11 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 to zestaw nasadek jaki ja mam ale zaprawdę powiadam ci że wszystko nim sie rozkręci a tam gdzie nie dojdą to kupić najtańszy zestaw płaskich made in china i wystarczą http://allegro.pl/item1030763923_honiton_9...lka_gratis.html z autopsji powiem tak : Pokrętło typ T z kwadratem przesuwnym (przelotką') na 1/2" - 250mm odpuściło przy próbie odkręcenia piasty ukręciła sie ta końcówka do mocowania klucza zmieniłem na proxxona (tak sie pisze ?? ) i jest ok reszta sie trzyma cały czas pracują (kumpel nimi naprawia auta, ja grzebie non stop przy motocyklu ) w duża grzechotke można młotkiem walić ale bałbym sie eksperymentować z przedłużaniem metrową rurą w zestawie są imbusy, śrubokręt, klucz do świec niejeden łepek od sruby już został mi w nasadce także są naprawdę wytrzymałe :D szczególnie jak cz cross rozkręcałem gdzie masa śrub była klejona albo zapieczona... jedyna wada jaką zauważyłem to że w walizce wyrabiają sie uchwyty na bity jak sie je źle wkłada (wpycha na chama zamiast delikatnie wsunąc od góry )no i potem te bity wypadają i latają po skrzynce warte tych 250 zł :) mam je 0.5 roku i oprócz tego pokrętła nic sie nie rozwaliło Robimy tym Honiton'em przy ciężarówkach (TIR) i są nie do zajechania. Wiadomo, jakie są momenty dokręcania w dużych mobilach, rura 1 metrowa jest grzechotce niestraszna. Jeśli zaczyna się przycinać, to w olej i dalej pracuje, bez sentymentów. Klucze te mają ok. 2 lat. Mamy też narzędzia BETA (nasadowe, płasko oczkowe, torx'y itp.) i też dają radę, wg mnie nawet bardziej ergonomiczne, lepiej leżą w ręku, ale wytrzymałościowo jeszcze nie testowane ;) Prywatnie, mam wspomnianego wcześniej Honitona i płasko-oczkowe Proxxon'a, śmiało polecam. Lewa w góre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k o b 22 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 To już się wstępnie zdecydowałem na tego Honitona. Te imbusy z tego zestawu są dobrej jakości jak cały zestaw ? A klucze płasko-oczkowe, której firmy ? Bo te proxxona dosyć drogie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berbim Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 A coś takiego daje rade ? http://allegro.pl/item1053661238_zestaw_kl...ato_yt3887.html Dodam, że były by używane amatorsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Ja bym celował w Yato klucze ta sama jakość a Yato ma sporo lepsza walizkę(np. zapięcia są metalowe). U mnie po 2 latach użytkowania wymieniłem 3 nasadko-bity. Grzechotki pokrętki i inne tego typu sprawy trzymają się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Yo! Ja do domowego dlubania kupilem zestaw YATO 82 el. I jestem mega zadowolony. http://www.allegro.pl/item1053221074_yato_...269_gratis.html Maja klucze plaskie, oczkowe i wsrod nasadek sa imbusy. No i koncowki srubokretowe. Czyli 4 podstawy ktore chcialem miec w jednej walizce. Zajebisty zestaw. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 To już się wstępnie zdecydowałem na tego Honitona. Te imbusy z tego zestawu są dobrej jakości jak cały zestaw ? A klucze płasko-oczkowe, której firmy ? Bo te proxxona dosyć drogie są. Witam. Wszystkie elementy w zestawie są jednakowej jakości , Powinieneś być zadowolony na lata . Możesz podejść do jakiegoś sklepu i pomacać różne klucze będziesz widział jak to wygląda . A jak nasadki na początek nie wystarczą to za jakiś czas dokupić możesz płaski np: proxxona . Cytuj Junak dla każdego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Ja kupiłem płasko-oczkowe Corony i tez jestem zadowolony. Płasko-oczkowe tak ważne znowu nie są. Co do bitów w nasadce jak się złamią to kupujesz w sklepie king tony i spokój. Cały zestaw kosztuje krocie a tak jeden bit w nasadce 3-4zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k o b 22 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Trudny wybór czy kupić cały zestaw z tymi płasko-oczkowymi, czy osobno, np. aż 450 zł nie chce wydawać, zresztą sądzę, że większość w tym zestawie i tak nie wykorzystam. Ten zestaw podany przez zbyha jest ciekawy, ale brakuje mi paru kluczy. Będę się zastanawiał i szukał okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Kupuj bez płaskich, jak wueska wspominał one aż tak ważne nie są .4 i pół stówy to IMO przegięcie żeby wydać od tak aby w sobotę trochę pogrzebać :) Cytuj Junak dla każdego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 (edytowane) Mam walizkę marki Yato i nie jestem zadowolony: nasadki zardzewiały po dwóch latach używania na placu nauki jazdy, bity też zardzewiały, połowę końcówek połamałem, ino grzechotki są rewelacyjne. Kupiłem podobną walizkę marki Honiton i pewnie będzie lepiej... Używam wkętaka udarowego King Tony i jestem bardzo zadowolony, tak jak z kluczy dynamometrycznych marki Hans, oraz wkrętaków Neo posiadających rewelacyjne przeciwślizgowe rękojeści. Edytowane 5 Czerwca 2010 przez Tomek Kulik Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi