m07m10 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Ja mam kilka radzieckich, twarde jak szatany, wożę niektóre w junaku, mogę im zaufac gdy będę w potrzebie, wiem, że mnie nie zawiodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zarzyk Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 lubie majsterkować i używam bety i stanley'a, zupełnie mi to wystarcza jeszcze sie na nich nie zawiodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Ja ostatnimi czasy rozwodzę się nad kombinerkami takimi duzymi ok. 200mm, chodzą mi po głowie np facomy za 100pln, ale cóż... Myślę też o innych firmach np beta czy stanley, pytanie, czy ktoś kupił kiedyś kombinerki KUŹNI?? I co sądzi o tym zakupie. Czy wydać te 25-30 zł za polski produkt, czy lepiej dorzucić więcej na np stanleya a nie wywalać kasę na coś co posłuży pół roku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 kup facoma będziesz miał spokój kupisz co innego będzie cie tylko drażnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 No ja dzisiaj dostałem zestawik Proxxon'a wraz z kluczem dynamometrycznym tej samej firmy. :) Zobaczymy jak się będą sprawować, ale sprawiają wrażenie porządnie wykonanych z porządnej stali. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondodajny Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 chrome vanadium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopelblue Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Witam, kilka dni temu zakupiłem zestaw Honiton 94 elementowy - polecam. W tej cenie na prawdę wysoka jakość i można już coś nimi podziałać. Szukałem niestety bezowocnie zestawu firmy Kraftwerk (mniejszego od tego) z grzechotnikiem oczywiście, miałem przyjemność nim kiedyś pracować - sprytne i mocne. W moim zestawie zamieniłbym dużą i małą grzechotkę na pośrednią :biggrin: ale mogę z czasem dokupić. Mam pytanie dot manometrów do pomiaru ciśnienia w cylindrach. Co polecacie i dlaczego. No i zastanawiam się jak się wypina elastyczny przewód z szybkozłączki, która jest wkręcona w miejsce świecy. Chodzi mi o rozwiązanie techniczne jak to działa. Tam jest ciasno przecież, co się wciska że szybkozłączka "puszcza" przewód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Ostatnio mój warsztat wzbogacił się o śrubokręt wiha, i dwa klucze płaskie gedore 13/14 i 17/19. Muszę powiedzieć, że sprzety tych marek sa nie do zarypania, jak zapłaciłem to az zabolało- ale warto. W sumie 22 zł za śrubokręt na resztę zycia to nie tak dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz wloch Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Wlasnie zakupilem klucze plaskie z Lidla :D Zobaczymy. Co do Stanley'a wydawaly mi sie porzadne, ale w warsztacie ostala sie jedynie przedluzka. Nasadki pekaja. Dają rade i to na 100 % Mam 3 zestawy i na razie wszystko ok żaden klucz nie pękł i nic nie obrobiłem.Tutaj kosztowały 15 euro zestaw od 6 do chyba 24 ! :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan12345 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Ja polecam firmę NEO, jeżeli chodzi o imbusy to jest nie do zdarcia, mam też małą grzechotkę tego producenta i jeszcze mnie nie zawiodła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Jaki polecacie z doświadczenia klucz dynamometryczny od 5-35Nm :icon_question: . Taki, co nie zrujnuje do końca kieszeni(do 200zł) :wink: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWIT Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 jonnesway :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawela Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 ojciec handluje od lat narzędziami, więc zaopatruje się u niego, i z naszego doświadczenia: FACOM, BETA, STANLEY, JOHNSWAY, KRAFTWERK, CONEX. Nie do zajechania, nieraz nakrętki z piast czy całe wahacze samochodowe zrywam grzechotkami 36 zębów i po latach działają doskonale, cenię też klucze płasko-oczkowe z grzechotką 72 zęby i zakresem pracy 5' - odkręci śruby w najtrudniej dostępnych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Hmm, a do czego konkretnie będzie Tobie ten dynamometryczny służył? Ja osobiście kilka motórów już rozkładałem, ale zawsze jakoś radzę sobie na wyczucie, czasami jak jest zużyta śruba to trzeba trochę odpuścić przy dokrecaniu, żeby nie zużyc jej do końca. Pare śrubek się zerwało, aż się nauczyłem. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Dokręć głowice w japońskiej 4 na rączkę.... Daj spokój stary;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi