zsakul1978 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 A ma ktoś z Was może manuala/instrukcję w naszym ojczystym języku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 instrukcje obsługi mam po Polsku , ale jest tam nie wiele . Znaczy się jak olej wymienić jakie śrubki , gdzie bezpieczniki , jakie żarówki , kiedy przeglądy , w sumie takie najbardziej potrzebne rzeczy , Nawet nie jest opisane jak wymienić filtr powietrza , jest tylko napisane ,ze trzeba się udać do autoryzowanego serwisu :D :D . A jeśli chodzi o manula czyli książkę serwisową to mam w PDFie , ale po angielsku i nie ma mowy abyś znalazł takiego manuala w naszym języku ojczystym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eda Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 nurek-kolega trufel wprowadził Ciebie w błąd-instrukcja obsługi zaleca ( str.80 ) olej SAE 20 W 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Dzięki. Właśnie zciągnąłem instrukcję i tam też stoi, że 20W40 i najlepiej castrol. I stąd moje kolejne pytanie: Po co tu koledzy kombinują z połsyntetykami, syntetykami skoro fabryka mówi, że olej ma być najlepiej castrol i 20W40. Rozumiem, że silnik skonsruowano do tego typu oleju i już. Jeśli się mylę to chętnie posłucham co sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkarB12 Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Gdzie pisze ze najlepiej Castrol? Mało jest polsyntetykow 20w40, więc 20w50 częściej są używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 28 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 sorki za pomyłkę jakoś dziwnie wyszło :banghead:ale tak jak pisze jkarB12 gdzie jest napisane ,że ma być CASTROL ?? czy jednemu psu Burek ?? ja leje BELREYA 20W50 bo taki olej zalecają inni użytkownicy nawet na zachodnich forach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) a propo spotkania , znalazłem cosik takiego http://www.mt-series.cz/sraz/ jedziemy ?? znalazłem to na francuskim forum MT Edytowane 30 Marca 2013 przez trufel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eda Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 kurde-szkoda,że w tym samym czasie będę swoim kodo objeżdżał Krym,ale zachęcam-powinna tam się znależć mocna grupa z Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 nie znam czeskiego cholera może ktos przetłumaczy ??puki co wiem , że z Poznania mam ponad 500km. i ,że wejściówka to 100 euro , ale jak płacimy ?? rezrwujemy ?? a tam wole namiot bo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eda Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 trufel-coś mi sie zdaje,że rejestracja była do 30 marca :sad: :sad: :sad: :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkarB12 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 a propo spotkania , znalazłem cosik takiego http://www.mt-series.cz/sraz/ jedziemy ?? znalazłem to na francuskim forum MT Było, jeszcze kiedy można było się zapisać ;) http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/34282-yamaha-mt-01-mt01-mt-01/page__st__860__p__2025237#entry2025237 A swoją drogą, mimo ograniczeń rejestracji na pewno można pojechać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKu Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) Cześć MT-kowcy. Mam 3 pytania:1. na jakich oponach jeździcie?2. czy macie jakieś doświadczenia związane z oponami Continentala ContiRoadAttack 2?3. czy macie jakieś doświadczenia związane z oponami Pirelli Diablo Rosso II? Do tej pory jeździłem na Metzelerach Roadtec Z8 Interact. Są naprawdę zarypiste. Idealnie trzymają, wspaniale się prowadzą. Tyle, że przyszła pora na nowe kapcie, więc zacząłem się zastanawiać czy może nie nabyć czegoś nowego. Mam dość kiepskie doświadczenia z Dunlopami i Bridgestonami. Śmiało mogę polecić Metzelery, ale kusi mnie jakaś odmiana. Stąd moje pytanie. Dodam, że lubię dynamiczną jazdę, sporo jeżdżę po krętych trasach i w różnej pogodzie. Potrzebuję więc opon, które dobrze trzymają w zakrętach i na mokrym. Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez RaKu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Było, jeszcze kiedy można było się zapisać ;) http://forum.motocyk...37#entry2025237 A swoją drogą, mimo ograniczeń rejestracji na pewno można pojechać ;) myślę, że jak pojedziemy w ciemno to i taniej będzie bo się zapłaci tylko na bene żarcie w proszku i pole namiotowe i pare euro trza by szarpnąć z budżetu domowego na piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRIFF Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 śmigam na castrolu 20/40 i jest gitarra weszło 5 litrów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexiunio Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 śmigam na castrolu 20/40 i jest gitarra weszło 5 litrów .Weszło Ci 5 litrów oleju? W instrukcji (jęz. ANG.) napisano co innego. Może lepiej sprawdź. Ja zakupiłem BEL RAY 20W50 półsyntetyk. Taki wleję do swego KODO. Pozdrawiam.Recommended engine oil:See page 8-1.Oil quantity:Without oil filter cartridge replacement:3.70 L (3.91 US qt, 3.26 Imp.qt)With oil filter cartridge replacement:4.10 L (4.33 US qt, 3.61 Imp.qt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi