streetstorm Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 ...pijak i zlodziej... :roll: :roll: ...bo kazdy pijak to zlodziej... :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 ...pijak i zlodziej... zapomniałeś dodać dresiarz :-D a tak na poważnie widzę, że kolega ze stolicy - polatalibyśmy trochę :?: :) http://www.forum.motocyklistow.pl/viewtopi...pic.php?t=31956 pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetstorm Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 z lataniem nie zaprzeczam ani nie potwierdzam... :-D wstepnie sie pisze - zobaczymy jak z terminami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 z tego co dowiedziałem się o instalacjach gazowych to: 30% zwiększone zużycie silnika, mniesza moc(z wyjątkiem instalacji na wtrysku wielopunktowym- tu są mapy wtrysku). Co do przeskoczenia przełącznika to jest tak ze ręcznie sie przełącza. Kupowanie Drogich aut i przerubka na gaz to kretyństwo, stytacja podobana jest gdy kupisz merca SLK i niemasz na ubezpieczenie :| Tata ma silnik 1.6 palący 8l (100KM) w mieście, co dziennie do pracy pomyka autem i stać go na bęzyne wcale zamożnością nie grzeszymy. DRODZY KOLEDZY I KOLEŻANKI GAZ NISZCZY SILNIK!! A gość który montuje gaz nigdy nie powie ci ze gaz niszczy silnik! dlaczego? Dlatego ze nie ma grabi co grabią od siebie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blankaP Opublikowano 1 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 wracajac do tematu - nie taka to dobra instalacja - powinno sie przelaczyc automatycznie po spadku cisnienia w ukladzie zasilania gazem... Awaria elektroniki-już w serwisie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetstorm Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 ...no i cale szczescie :) naprawisz i bedzie ok ;) i teraz prosze o wypowiedzi tych ktorzy napisali ze instalacje gazowe po spadku cisnienia nie przelaczajasie automatycznie na benzyne...oczywiscie ze sie przelaczaja i nie tylko wtryskowe ale i dobre proste instalacje tez...pozdr... (ja i tak nie mam gazu... glupota :?: , w sumie pewnie tak :P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polokokt Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 30% zwiększone zużycie silnika jakies konkretne zrodlo tej informacji? Bo z moich obserwacji wynika' date=' że wcale tak źle nie jest. Ze znajomych wiekszość ma auto na gaz i praktycznie tylko jeden miał problemy, ale to dlatego że przyoszczedził na instalacji, założył najtańszą i się po kilku latach rozleciała, ale rozleciala sie instalacja, nie silnik.... I to tyle usterek. Moge pokazać samochod który ma nakrecone już jakieś 500 tys km (około, bo przy 400 tyś km. wysiadł licznik a właścicielowi nie chce się tego naprawiać) jeździ i ma się świetnie. A takich samochodów co nakręciły po 100 - 150 tys km na gazie jest sporo i zaden z nich nie ma zamiaru nawet sie popsuc. A kluczem do sukcesu jest regularny serwis i wszystko bedzie OK. A niektorzy nie dosc ze oszczedzaja na benzynie i zakladaja gaz to jeszcze oszczedzaja pozniej na serwisie instalacji i potem rodza sie mity ze silnik zuzywa sie o 30% szybciej... Tata ma silnik 1.6 palący 8l (100KM) w mieście' date=' co dziennie do pracy pomyka autem i stać go na bęzyne wcale zamożnością nie grzeszymy[/quote'] A ja np zaoszczedzone 300 - 400 PLN miesiecznie wole wydac na fajna wycieczke z dziewczyna w wakacje, zaprosic do teatru a potem na extra kolacje, albo w niedziele rano zadzwonic do Niej i powiedziec "pakuj sie Niunia, jedziemy do Mikolajek na rybke". Ale co kto lubi, jeden woli oddac te 300 pln wiecej na benzyne zeby inni dostali wieksze premie i miec poczucie stojac na swiatlach i patrzac na samochod z gazem ze jest lepszy, ze samochod zuzywa mu sie podobno 30% wolniej itd. tylko ze ja akurat bede wracal z wycieczki z Hiszpanii, w sumie darmową, bo wlasnie na taka zaoszczedzilem przez rok jezdzac na gazie. Dla mnie samochod ma sie przemieszczac bezawaryjnie z punktu A do punktu B, w miare dynamicznie i jak najtaniej. A zupelnie mnie nie obchodzi czym on jest zasilany: benzyna, gazem, wodorem czy stadem kangurów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 mam pytanie do właścicieli polonezów na gaz: jaki jest mniej więcej spalanie gazu w mieście a jakie na trasie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 DRODZY KOLEDZY I KOLEŻANKI GAZ NISZCZY SILNIK!! a motorzysci to szalency i jerzdzom z linkom na szyiale nie martw sie, jak masz auto na gas to mozesz przy lewarku trzymac gromnice - oszczedzi silnik przed złowrogim działaniem gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetstorm Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 na szyi z linka jezdza... gazu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 JA nie mówie ze gaz jest do d.. i wogule ale stwierdzam fakty :) Zresztą samochody sa po to zeby jeździć;) Tylko trzeba zawsze znac obie strony medalu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 JA nie mówie ze gaz jest do d.. i wogule ale stwierdzam fakty :) Zresztą samochody sa po to zeby jeździć;) Tylko trzeba zawsze znac obie strony medalu ! A poczytaj jaką ksiązkę z chistori motoryzacji,pierwsze silniki zasilano gazem ale w tamtych czasach były problemy technologiczne nie do przeskoczenia i zrezygnowano na rzecz benzyny :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 A teraz jeden link : http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=662105 Ostatnie zdanie, hehe... Pzdr :) Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 wiecie zachowujecie sie jak dzieci :/ wszystko ma swoje wady i zalety !! musi sie znaleść osoba która powie o wadach :/ inaczej wszystko było by doskonałe!! dostałem zjebe za to ze mówie o złych stronach używania gazu :/ A co to jakaś cenzura:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Kochani, wczoraj padł rekord!!! Na dystrybutorze zobaczyłem cenę 4,69zł!!!! Właśnie zacząłem poszukiwania niedrogiego (nie pazernego) warsztatu aby zgazować Nexię. Mam to w dupie!! Zapowiadają kolejne podwyżki, nie będę złodziejom i burakom pakował do kieszeni. Gaz od roku kosztuje tyle samo 1,75zł - 1,8zł. Wobec powyższego nie widzę innego rozwiązania na dręczące mnie problemy jak zaciśnięcie pasa i wydanie kasy na instalację LPG. Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi