guziq Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 W Jawach TS są dwa rodzaje wydechów: poziomo i zadarte do góry. Czym rózni sie mocowanie? Czy w tej z wydechami poziomo (moja) moge jest jakos zadrzec do góry? Mile wiedziane jeakis zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Najczęściej jest to złudzenie optyczne gdy ktoś podniesie tył motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Na pewno ni jest to złudzenie optyczne. Dla ułatwienia: - moja (wydechy poziomo): http://www.bikepics.com/pictures/396605/ (Nie zwracajcie uwagi na spręzyny, musze je pomalowac)- jakaś inna (wydechy do góry): http://www.bikepics.com/pictures/298555/ U mnie wydechy są ponizej mocowania amortyzatorów do wachacza, a w tej innej sa powyzej. Chciałbym aby u mnie wydechy też były zadarte. Jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 - jakaś inna (wydechy do góry): http://www.bikepics.com/pictures/298555/ to nie jest orginalne, ktos zadarł mocno do góry.w orginale srodek tłumika jest na wysokosci oski koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2005 jakaś inna (wydechy do góry):http://www.bikepics.com/pictures/298555/Zaaaaaaaaajefajne ma tarcze hamulcowe :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zaaaaaaaaajefajne ma tarcze hamulcowe Ale efekt wyszedł nawet ciekawy.To jak zrobić zebym miał wydechy jak w orginale a nie tak jak teraz (poziomo)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 musisz podgiac delikatnie rury wydechowe badz skombinowac takowe....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Na pewno są dwa rodzaje fabrycznych tłumików do Jawy: gładkie i z wgłębieniem na oś w połowie długości. Moim zdaniem nie są zamienne tzn. tych bez zagłębienia nie da się zamocować wyżej. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaburas Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 widzaiałem juz kilka jawek 350 z tłumikami własnoręcznie zadzieranymi do góry, ale jeden z wydechów był pogieęty przy początku, bo jak sie kopie to kopka własnie o ten tłumik drze i gnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazda82 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Chłopy kuwa mac. Sa 2 rodzaje jaw ts350 i ts350lux ta wersja lux ma tłumiki do góry w orginale to kolanka sa podgirte inaczej sa fabrycznie zrobione. nie patrzyłem na zdjecia. Odnosnie wygietych tłumikow do góry, moze to i ladnie wyglada ale ku**ewsko nie praktyczne- przynajmniej w mojej cz350 zminiłem pozniej na orginały-proste. Gdy byly podgiete do gory to plecaczek był brudny od spalin.... woda (deszcz) ciekła do tłumików na postoju... rzecz jasnaPanie Guziq milo ze interesuja Cie przeróbki, tez tak mam :mrgreen: ale czasami trzeba sobie odpuscic bo pozniej sie zaluje i liczy ile to niepotrzebnie sie kasy wydalo :evil: na cos co jest do du..... wtajemniczeni wiedza. Jesli chcesz przysle Ci zdjecia mojej czeski z 1 przerobki i z 2 przerobki koszty bezsensownej roboty ok 700zł koszt calosci to ok 2900zł Zanim cos zrobisz zawsze sie pytaj innych czy aby to bedzie dobre bo wyglad to jedno ale działenie i efekty to 2 wiec 5 razy przemyslec zanim sie popsuje.. Pozdrawiam i rzycze udanych przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 CZ 350 i Jawa 350 maja tłumiki proste , a Jawa TS 350 ma lekko podniesione do góry w oryginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 ale tylko nowsze modele, pierwsze TS mialy tlumiki nie podginane...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Były to przejsciówki z 350 na TS 350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Były to przejsciówki z 350 na TS 350 miały ładne metalowe napisy "jawa" na baku i "350" na pokrywach bocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Zaaaaaaaaajefajne ma tarcze hamulcowe To są kołpaki od mercedesa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi