piotreks Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Witam wszytskich.Czy ktos z szacownych użytkowników forum jest posiadaczem Bulldoga lub ktoś jeździł na nim i może przekazać jakieś pozytywne lub negatywne opinie o tej Yamaszce?Czy nie ma problemów z zamontowaniem bocznych kufrów?Czy taki motocykl nadaje się na podróż dwutygodniową na zachód Europy? Z góry serdecznie dziękuje za odpowiedź ;) . POZDRAWIAM :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irass Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2004 za "świeże" moto jak na nasz ryneka swoją drogą też bym cosik ciekawego o nim poczytałpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Dominik kiedyś podobno miał okazję pośmigać takim cackiem - z tego co móił pozycja trochę jak na enduraku czyli wysoko. Mi to moto się bardzo podoba, mam tylko wątpliwość, czy nie ma za mało mocy, bo momentu obrotowego z pewnością nie brakuje (wszak to V2 o słusznej pojamności). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pete Linde Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Hehe, też mi się podoba ten model i czekam aż pojawią się używki w słusznej cenie Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Tak jeździłem. Kolega z Sokoła kupił nawet. To co można powiedziec o tym motocyklu to to, że jest esktrawagancki i niepowtarzalny, ale jednocześnie za mało esktrawaqancki i niepowtarzalny jak na tę cenę. O co chodzi. Chodzi o to, że aby cena była na takim poziomie jak jest, powinna być włoska stylistyka i oryginalność. Niestety, jak dla mnie brakuje w Bulldopu południowoeurpejskiej krwi a całość zalatuje japońskim sposobem na zrobienie motocykla a'la południowoeurpejski. Co do właściwości moto:1063 ccm w układzie widlastym, duży moment obrotowy od samego dołu. Świetnie wyważona jest pozycja. Stalowa podwójna rama. Napęd wałem Kardana. Dwie tarcze hamulcowe z przodu wzięte wprost z wyścigowej serii R. Silnik 2-cylindrowy, 4-suwowy, 4-zaworowy, SOHC, chłodzony powietrzem, elektryczny starter, moc 65 KM, skrzynia 5 biegów, pojemność zbiornika 20 litrów, waga 229,5 kg.Czyli - cos w stylu mieszanki cruisera i nakeda. Niekonwencjonalne połącznie. Mi tym motocyklem jeździło się fajnie jakieś 2-3 godziny. Potem zaczynało mnie męczyć brak mocy i ciągłe redukcje żeby złapać moc. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djSW Opublikowano 3 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2004 Yamaha Bulldog to mój pomysł na drugie moto (nie finalny, aczkolwiek jeden z faworytów): V-twin (lubię twiny, jeżdzę twinem, ładnie grają i jakieś takie przyjazne dla ludzi są), niezła ekonomika, spory moment, piękna stylistyka, kardan i niezgorsza żwawość. Może trochę ciężkawy... jeszcze myślę. Ale zapytać chciałbym umnych i rozumnych, czy na Bulldogu da się powiesić jakoś normalnie boczne kufry gabarytu ok 30-40l każdy i zabrać do kompletu pasażera(kę :D) -dziwny kształt zadupka sprawia, że można sprawę uznać za dyskusyjną, a nigdzie nie widziałem Bulldoga z bocznymi kuframi. Proszę o pomoc!pozdrawiam i dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 3 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2004 czy na Bulldogu da się powiesić jakoś normalnie boczne kufry gabarytu ok 30-40l każdy i zabrać do kompletu pasażera(kę :D) -dziwny kształt zadupka sprawia' date=' że można sprawę uznać za dyskusyjną, a nigdzie nie widziałem Bulldoga z bocznymi kuframi.[/quote']Ja też nie widziałem, ale według mnie cały urok Bulldoga polega na jego "czystej sylwetce". Zamontowanie na takim sprzęcie "Toy-Toy" jest dla mnie nieporozumieniem, ale oczywiście mozna to zrobić - to tylko kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djSW Opublikowano 3 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2004 Sylwetka sylwetką, ale chodzi mi o aspekt turystyczno-podróżniczo-przygodowy -stelaże i kufry montowane były by w momencie dalszej wyprawy z bagażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 3 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2004 Oczywiście, że da się zamontować kufry. Są zestawy akcesoryjne stelaży i kufrów. Możliwości pociągnięcia dwóch osób + bagaż w przypadku BT 1100 są bezproblemowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falko Opublikowano 5 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 Jeżdżę taką yamahą . niedawno czytałem gdzieś że yamaha po sukcesie sprzedaży bulldoga, w tym roku wprowadza drugi moto w tym stylu czyli Yamahe MT-01. Zastanawiam się jaki sukces w sprzedaży Bulldogów osiągneła w Polsce , bo nie wydaje mi się że u nas jest wielu posiadaczy tego moto? Osobiście widziałem na ulicy jeszcze tylko jednego. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2005 Jeżdżę taką yamahą . niedawno czytałem gdzieś że yamaha po sukcesie sprzedaży bulldoga, w tym roku wprowadza drugi moto w tym stylu czyli Yamahe MT-01. Zastanawiam się jaki sukces w sprzedaży Bulldogów osiągneła w Polsce , bo nie wydaje mi się że u nas jest wielu posiadaczy tego moto? Osobiście widziałem na ulicy jeszcze tylko jednego. :?: ooo-widze ze na allegro jest bulldog na sprzedaz :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytryna Opublikowano 6 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2005 Jagdtiger: jak dla mnie ten motocykl był zdecydowanie za słaby jak na taką wagę i takąpojemność silnika. Zaletą jest bardzo wygodna jazda, prawie nie czuje się dziur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alf007 Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 Witam! mam okazje kupić takiu motocykl po okazyjnej cenie i przydałoby mi sie troche wiecej informacji.z gory dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzuki123 Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 mialem okazje pojechac krotka trase tym motocyklem. dla mnie jest bardzo ladny - ksztalt zbiornika, kanapa - tworza linie niezlego drapieznika. kardan - czyli czystosc felgi i swiety spokoj. moto z sylwetki bardzo ladne, a do ceny sie nie odnosze. Tak jak napisal Pawel - pozycja wygodna. Wygodna, wyprostowana pozycja (pomimo ze jestem wysoki, podnozki nie byly dla mnie zbyt wysoko) i wygodna kanapa. Kierownica na odpowiedniej wysokosci. Dobrze sie siedzi i kieruje. Tak jak napisal Dominik - niestety frustrujaca jest koniecznosc ciaglego redukowania w celu poszukiwania mocy, ktorej brak. Z wygladu muskularny drapieznik - w rzeczywistosci walach - kastrat. Niestety nie polecalbym jako moto podroznego na dalsza trase z powodu takiego, ze w 2 osoby i jeszcze z bagazem - nie ma mowy o szybszej, plynnej jezdzie. To moto raczej paradne, do jazdy powoli lub po okolicy. Nawet moja pasazerka, ktora nizbyt znala sie na motocyklach dostrzegla i poczula brak mocy, koniecznosc krecenia na obroty (wibracje) i ciagle redukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 Da się założyć kuferki (top, boki, tankbag) bez problemu - kilka dni temu widziałem dość solidnie objuczonego bulldoga, właściciel sprawiał wrażenie zadowolonego z siebie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi