raheem Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Siemanko! ostatnio wpadł mi w ręce przerywacz kierunkowskazów od mojej dt 125...: moje pytanko Jakie parametry ma oryginalny przerywacz? bo mam wstawiony od jakiejś SKODY 96W i po jednym dniu jazdy po mieście akumulator rozładowany<wow> ładowanie prądu jest dobre... Co sądzicie o tym?http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M593599 Czekam na szybką odp pozdro wszystko spoko tylko dt 125 nie będizie miała 37 KM hehe pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchomorek Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 No tyle jestem w stanie sie domyslec:DOka dzieki , koels ma ma spory sklep z czesciami takze wydaje mis ie ze zadbana :)pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Moc na pewno też oryginalna :icon_mrgreen: Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 wg. mnie za duża cena jak za 96 rok i do tego do rejestracji.Popytaj w dziale co kupić!1 co wybrać!!Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) czy przerejestrowanie dt 125 czy dt 80 jeśli przyjdzie z niemiec kosztuje w granicach 1000 zł ??????!!!!!! chodzi mi kiedy motorek kupujemy na samych niemieckich papierach(nic nie przetłumaczone itd) przerejestrowywał ktoś dt 80 lub dt 125 osobiście i może mi opisać ile go to kosztowało?masakra tzn że kupując dt 80 za 2tys złotych trzeba sie liczyć z 1000 na rejestracje tzn trzeba mieć 3000 :) z tego co wyczytałem to jeśli bede rejestrował jako motorower nie musze mieć karty pojazdu ?? znaczy jeśli sprowadzam moto w briefie jest 80ccm ale zarejestruje na motorower np po wymianie silnika to musze robić karte pojazdu czy nie Edytowane 18 Lutego 2008 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 czy przerejestrowanie dt 125 czy dt 80 jeśli przyjdzie z niemiec kosztuje w granicach 1000 zł ??? Myślę, że z rejestracją na motorower powinieneś zejść poniżej 1000 zł. masakra tzn że kupując dt 80 za 2tys złotych trzeba sie liczyć z 1000 na rejestracje tzn trzeba mieć 3000 Proponuje poczekać do wiosny i na Allegro zaroi się od DT. Zawsze tak jest w sezonie... :icon_biggrin: z tego co wyczytałem to jeśli bede rejestrował jako motorower nie musze mieć karty pojazdu ?? znaczy jeśli sprowadzam moto w briefie jest 80ccm ale zarejestruje na motorower np po wymianie silnika to musze robić karte pojazdu czy nie Tutaj powinieneś coś znaleźć...: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...&hl=Rejestracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 witam, mam problem z wyborem łańcucha do dt :/ wedłog was który lepszy Kod : 2113060Nazwa : łańcuch IRIS 428 XRE/126 X-ringowyCena brutto : 210,69 złCena netto : 172,70 zł czy ten : Kod : 2150105Nazwa : łańcuch DID 420 V/126 oringowyCena brutto : 206,59 złCena netto : 169,34 zł z gory thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 michoa jak by co to ja będę sprzedawał niedługo dt 80 lc2 po kapitalnym remoncie i z cylindrem polini 110, po malowaniu za 3300 do negocjacji zarejestrowana i opłacona w polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raheem Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Ponawaim pytanko: wie ktoś z Was jakie są parametry przerywacza kierunkowsakzów w dt 125 z 96 r? Z góry Wlk. dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) :smile: raheem znaczy potrzebujesz koniecznie mieć przerywacz taki jak w orginale czy chodzi po prostu o mniejsze zużycie akumulatora ?? najpierw proponowałbym sprawdzić aku np żarówke 21wat 12v podpiąc pod aku (12v) i zmierzyć czas do momentu kiedy napięcie aku spadnie poniżej 11v no i potem prosta zasada 21wat to jest jakieś 2A prądu więc jeśli po godzinie masz 10.8v to aku ma pojemność rzeczywistą 2Ah a zapewne wininen mieć 5Ah :D prąd ładowania też wypadałoby zmierzyć i napięcie na aku przy odpalonym moto natomiast przerywacz idzie zrobić samemu albo podobno za grosze kupić .... od niego mało zależy pobór prądu bardziej od zastosowanych żarówek w kierunkach ........ :biggrin: patryk3860 jakbym wtedy miał kase jak będziesz chciał sprzedać to możemy pogadać nie mówie nie :smile: ale 3 tys to szybko nie bede miał Edytowane 18 Lutego 2008 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Kupuj puki złotowka wzrosla i euro nisko stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raheem Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 mochoa dzięki za odp ale co do ładowania i sprawności akumulatorka to jest wszystko spoko...Poprostu poprzedni właściciel wstawił przerywacz samochodowy który pobiera bardzo duzo prądu(czyli stawia bardzo duży opór) Ja chcę znać arametry oryginalnego przerywacza aby podpasowac od innego motocykla - wtedy kupie to za nieduze pieniądze;) która z nichto uczelniacz Mam kolenje pytanko...dziś wziąłem się za zmiane uszczelniaczy w przednich amortyzatorach:biorę do rąk jedną lagę; zdejmuje zabezmieczenie, następnie czarną gumę , pod nią następna czarna guma..która z nich to uszczelniacz ? czy ta pierwsza ma za zadanie chronić od kurzu(porównał bym z nowymi zimeryngami ale dojdą dopiero pojutrze? nie wiem co i jak... dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Pierwszy uszczelniacz który jest widoczny na zewnatrz to przeciwkurzowy a ten drugi w środku który jest zabezpieczony takim drutem to olejowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki23 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 witam mam takie pytanie czy moge wlac olej silnikowy motul 5000 do skrzyni biegow do dt 80 ,ten olej ja leje do mojej tt a w dt pasuje mi wymienic i teraz niewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3860 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 jeżeli to 10w40 to jak najbardziej a jeszcze lepiej jak by to było 10w30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi