KLAUDIUSZ Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Utrapienie to jest jak jedna powrdola padnie a za tym cały szereg innych rzeczy, tak to wyglada niestetyWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 34 minuty temu, Tommo napisał: Podobnie jak pilot bez radaru czy autopilota. Co złego jest w korzystaniu ze zdobyczy cywilizacji? Ktoś ma piekarnik w domu, też mu zarzucisz że nie gotuje na ognisku? Bzdura jakaś Tu się nie zgodzę, w Grodzisku Mazowieckim jest tunel pod torami o wysokości 2,5m, wiesz ile osób dziennie tam zawraca? Są znaki na każdym skrzyżowaniu, a i tak jadą, co gorsza kierowcy zawodowi... Ostatnio dostawczak urwał sobie sypialnie, mimo że 2 znaki wiszą przed tunelem. Ludzie z nawigacją stają się głupsi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Nawigacja to nie raz potrafi wyprowadzić w pole ….. i to dosłownieWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 27 minut temu, przemek96 napisał: Tu się nie zgodzę, w Grodzisku Mazowieckim jest tunel pod torami o wysokości 2,5m, wiesz ile osób dziennie tam zawraca? Są znaki na każdym skrzyżowaniu, a i tak jadą, co gorsza kierowcy zawodowi... Ostatnio dostawczak urwał sobie sypialnie, mimo że 2 znaki wiszą przed tunelem. Ludzie z nawigacją stają się głupsi... Serio wierzysz w to, że jakby gość miał papierową mapę w łapie to by bardziej zwracał uwagę na znaki? Kiedyś tego nie było bo nie było kamperow. Teraz idziesz do wypożyczalni płacisz i każdy debil tym może jechać. Navi jak każda rzecz ma też swoje wady ale ile ludziom ułatwia życia to nieporównywalnie z niczym. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Nie chodziło mi o campery, tylko o dostawczaka który ma łóżko nad głową. Fakt, nawigacja pomaga, ale nie wyręcza z myślenia. Sam się na tym raz złapałem, teraz jej nie ufam w mieście, tak jak kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Tommo napisał: Serio wierzysz w to, że jakby gość miał papierową mapę w łapie to by bardziej zwracał uwagę na znaki? Kiedyś tego nie było bo nie było kamperow. Teraz idziesz do wypożyczalni płacisz i każdy debil tym może jechać. Navi jak każda rzecz ma też swoje wady ale ile ludziom ułatwia życia to nieporównywalnie z niczym. Nawi ogłupia. Pokazuje prędkość niekoniecznie właściwą na danym odcinku, ludzie z telefonami w ręku błądzą na szlakach w górach i wpierdzielają się w miejsca, gdzie z papierową nawet nie przyszło by mi do głowy patrząc na warstwice. Kiedyś wspominałeś, że wschodnie rubieże chcesz odwiedzić. I zacząłeś szukać maszyny sprzed wszechobecnych czujników. Dlaczego? Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Mapa, trasa …. I jedziesz …… nic w tym trudnego ….. Nawigacja dla durniówWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Pamiętam jak jechaliśmy z Rumunii i zanim załadowała się mapa Słowacji to ją przejechaliśmy 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Nie przesadzaj. Korzystam jak najbardziej. Ale lubię wiedzieć gdzie jadę. Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Nawigacja wprowadza zamieszanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Godzinę temu, lysy76 napisał: Nawi ogłupia. I wszyscy ją używamy 🙂 Taka prawda Godzinę temu, lysy76 napisał: Kiedyś wspominałeś, że wschodnie rubieże chcesz odwiedzić. I zacząłeś szukać maszyny sprzed wszechobecnych czujników. Dlaczego? Już się z tego wyleczyłem. Stary motocykl nawet w pełni sprawny zepsuje się szybciej, do tego słabo jeździ. Brał bym nowy, markowy z nie za duzą pojemnością Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Życzę powodzenia. Mam nadzieję że zdąży powiadomić przez aplikację o nadchodzącym fakapie. Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 15 godzin temu, Tommo napisał: Lepsze to niż miałaby się wpakować komuś w inny samochód bo analogowe auto nie uruchomi alarmu że jest niebezpiecznie Tacy ludzie po prostu powinni się doszkolić ale jak mają to zrobić jak za nich "myślą" systemy pokładowe samochodu A że analogowe auto nie uruchomi samochodu to nie jest żaden argument bo to tylko zle świadczy o tych "cyfrowych" 15 godzin temu, Tommo napisał: Co złego jest w korzystaniu ze zdobyczy cywilizacji? Ktoś ma piekarnik w domu, też mu zarzucisz że nie gotuje na ognisku? Bzdura jakaś. albo udajesz . albo naprawde nie rozumiesz co pisze ja ci pisze to co obserwuję że ludzie jeżdżą bezmyślnie na nawigacje a ty do mnie o piekarniku Co ma kur.......cze jedno do drugiego ?? Jeśli wrzucasz te same składniki do pieczenia w ognisku , mikrofali czy piekarniku i przy tym myślisz to jest to to samo . Ale jeśli jesteś blondynką która bezmyślnie do mikrofalówki wrzuca jajko bo tak samo wrzucała do ogniska to właśnie zostałeś ogłupiony "cywilizacją" 15 godzin temu, Tommo napisał: Sam producent się przyznał, że zaliczył wtopę za Laguną ll. Ale to nie jest regułą tylko wyjątkiem. To jest przykład koronny który jest jaskrawy .A reszta ?? Myślisz ze rozwiązania , sterowniki itp sa tylko w Lagunie ?? Bardzo dużo tej samej elektroniki (CZASAMI z inną naklejką ) jeździ w milionach innych aut A że producent sam coś przyznał ?? A co miał powiedzieć ?? że wszystko tam się sypie przez użytkowników i pękniętą szybę ?? 😉 16 godzin temu, Tommo napisał: Sterowniki najczęściej padają z winy błędnej eksploatacji lub naprawy a bardzo rzadko z błędów fabrycznych. Taaaa . chyba twoim audi 😉 16 godzin temu, Tommo napisał: Jest utrapieniem bo ludzie nie potrafią tego naprawić. Tu się zgodzę, że nowoczesne auto wymaga więcej od mechanika/ serwisanta. To jak ?? psuje się czy wymaga napraw których się nie da przeprowadzić ?? 14 godzin temu, Tommo napisał: Navi jak każda rzecz ma też swoje wady ale ile ludziom ułatwia życia to nieporównywalnie z niczym. 13 godzin temu, przemek96 napisał: Fakt, nawigacja pomaga, ale nie wyręcza z myślenia. Sam się na tym raz złapałem, teraz jej nie ufam w mieście, tak jak kiedyś. Owszem . Wszyscy z niej korzystamy . Ale kiedy musisz dojechać do miasta 200 km dalej na ulicę polna 237 . To owszem mozna ją włączyć bo skąd miałbym wiedzieć gdzie w rzeszotarach jest takla ulica i taki numer . Ale ja mam na myśli ludzi którzy mieszkają od urodzenia i jeżdżą np 20 lat po poznaniu . znają miasto ale nie mają ochoty na myślenie jak dojechać z punktu a do punktu b i włączają nawigacje jest takich ludzi coraz więcej i to właśnie są bezmózgowcy których niestety przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Sorry nie przyjmuję tych argumentów. Navi jest tylko jednym z tysięcy wynalazków, które ułatwiają ludziom życie. Począwszy od wynalazienia koła, poprzez wszelkiego rodzaju zmaszynowania tysięcy czynności, kalkulatora, komputera PC, smartfona, wszystko to ma na celu odciążyć zaangażowanie fizyczne i umysłowe człowieka. Jeśli navi ogłupia człowieka jak twierdzicie, to nigdy byśmy nie doszli do takiego poziomu rozwoju jaki mamy. Zaraz będą w pełni autonomiczne samochody gdzie człowiek będzie całkowicie zbędny przy czynnościach związanych z jazdą. Zamiast tego może poczytać książkę, skończyć swoją pracę czy zwyczajnie odpocząć. Zmieniają się jedynie priorytety zaangażowania umysłowego. Nic więcej. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2021 (edytowane) I kamerki. Duuużo kamerek. zostać królem wyświetleń... Oglądałem parę filmów z popularnego kanału. I taka myśl się nasuwa. Niektórych sytuacji można było uniknąć. Wystarczy zdjąć nogę z gazu, nie dopuszczać do podbramkowych sytuacji byle zaistnieć w internetach. edyta Tommo Ułatwiać, nie zastępować. Dla mnie prowadzenie pojazdu to frajda. I autonomiczne pojazdy nie są dla mnie. Jak chcę książkę poczytać, to hamak lub fotel. Autobus, pociąg tam sobie możesz dospać, doczytać czy napić się piwa. Edytowane 29 Sierpnia 2021 przez lysy76 1 Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi