konrad1f Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 daj jeszcze coś z pudelka - fizyku Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 (edytowane) możesz mi podrzucić jeszcze 20 stron nie wiem po co bo one akurat nic do sprawy nie wnoszą . Wiem czym jest moc , czym moment , ale pokaż mi korelacje między mocą a momentem Dla ułatwienia 🙂 mogę Ci napisać że np Volvo robiło silniki o mocy 140 i 170 KM . były to dokładnie te same silniki zdławione WYŁĄCZNIE softem . Ale moment obrotowy miały identyczny 😉 Edytowane 28 Stycznia 2021 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 6 minut temu, kiler napisał: możesz mi podrzucić jeszcze 20 stron nie wiem po co bo one akurat nic do sprawy nie wnoszą . Wiem czym jest moc , czym moment , ale pokaż mi korelacje między mocą a momentem Dla ułatwienia 🙂 mogę Ci napisać że np Volvo robiło silniki o mocy 140 i 170 KM . były to dokładnie te same silniki zdławione WYŁĄCZNIE softem . Ale moment obrotowy miały identyczny 😉 Sprawdź dokładnie. A i nie zapominaj o obrotach bo to bardzo ważne, jakbyś nie wiedział 😄 Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 (edytowane) Ja mogę sprawdzać , pamiętać o obrotach i wielu innych sprawach Ale dyskusja zaczęła się od wyliczania max NM z KM(lub KW) kiedy ty napisałeś o korelacji tych dwóch parametrów Dlatego pytam - Pokaz mi korelacje lub sposób na wyliczenie jednego z drugiego Edytowane 28 Stycznia 2021 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Oponeo.pl ?! SerioWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 dobrze że nie facebook 😉 Zawsze oponeo ma większy związek z motoryzacją 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Dajcie spokój, przecież on się zna na wszystkim! 🙂 Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 (edytowane) 21 minut temu, kiler napisał: Ja mogę sprawdzać , pamiętać o obrotach i wielu innych sprawach Ale dyskusja zaczęła się od wyliczania max NM z KM(lub KW) kiedy ty napisałeś o korelacji tych dwóch parametrów Dlatego pytam - Pokaz mi korelacje lub sposób na wyliczenie jednego z drugiego Sam sobie podałeś przykład jednego silnika Volvo o różnych parametrach mocy i także momentu obrotowego (nie wnikam czy celowo zaklamywaleś że był identyczny). Producent w jednym zmniejszył doładowanie i oba parametry spadły. Zgadza się? A druga sprawa o której pewnie nie wiesz, zresztą wiele osób o niej zapomina że ważniejsze nawet od szczytowych wartości jest jak przebiega wartość obu funkcji w szerokim zakresie obrotów. Dlatego pisałem sprawdź obroty. Edytowane 28 Stycznia 2021 przez Tommo Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxStone Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Coby ukrócić spór o wyższości kuni nad momentem, czy tam odwrotnie... Producent mojej kobyły nie podaje ile ma kobyła kuni 😜🤣🤣. A momentu? Dużo. Tyle, że aż wystarczy😂😂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 10 minut temu, MaxStone napisał: Coby ukrócić spór o wyższości kuni nad momentem, czy tam odwrotnie... Producent mojej kobyły nie podaje ile ma kobyła kuni 😜🤣🤣. A momentu? Dużo. Tyle, że aż wystarczy😂😂. HD nie podaje mocy maks bo nie ma się czym pochwalić. Silniki wolnoobrotowe nigdy nie generują dużej mocy. Dlatego są dość wolne, za to świetnie przyspieszają. 42 minuty temu, KLAUDIUSZ napisał: Oponeo.pl ?! Serio A co nie pasuje? Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) 8 godzin temu, Tommo napisał: Producent w jednym zmniejszył doładowanie i oba parametry spadły. Zgadza się? silnik o jakim piszę jest wolnossący ;l) 8 godzin temu, Tommo napisał: A druga sprawa o której pewnie nie wiesz, zresztą wiele osób o niej zapomina że ważniejsze nawet od szczytowych wartości jest jak przebiega wartość obu funkcji w szerokim zakresie obrotów. Dlatego pisałem sprawdź obroty. Chcesz mi powiedzieć że silnik kamaza osiąga maksymalny moment obrotowy przy takich samych obrotach jak np R6 ?? 😉 Ja znam PEWNE zależności konstrukcji silnika , pojemności a pprzedewszystkim, założeń konstruktora do jakiego typu pojazdu produkuje silnik 😉 Ale powtórzę po raz kolejny - pokaż mi korelacje 8 godzin temu, Tommo napisał: Silniki wolnoobrotowe nigdy nie generują dużej mocy. Dlatego są dość wolne, za to świetnie przyspieszają. Taaak . np Warszawa z jej wolnoobrotowym silnikiem kapitalnie przyspieszała 😉 8 godzin temu, Tommo napisał: Silniki wolnoobrotowe nigdy nie generują dużej mocy. Dlatego są dość wolne, za to świetnie przyspieszają. a np wysokoobrotwe źle przyspieszają ?? Edytowane 29 Stycznia 2021 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) 13 godzin temu, kiler napisał: Że jak ?? Skąd wziąłeś tego newsa ?? To są różne wartości i bywają silniki stosunkowo słabe w KM a mocne pod względem NM . I odwrotnie też Killer ale dajesz popalić 😜 KM to zwyczajnie NM pomnożony razy obroty, więc te wartości jak najbardziej se sobą korelują. No bez jaj Panowie 😄http://wentec.com/unipower/calculators/power_torque.asp Tu jakby chciał sobie ktoś policzyć 😜 10 godzin temu, kiler napisał: Dla ułatwienia 🙂 mogę Ci napisać że np Volvo robiło silniki o mocy 140 i 170 KM . były to dokładnie te same silniki zdławione WYŁĄCZNIE softem . Ale moment obrotowy miały identyczny 😉 Nic dziwnego taka sytuacja. Ten 170 Koni jeśli ma ten sam moment, to musi go mieć na wyższych obrotach, dlatego wypluł więcej koni 😉 Edytowane 29 Stycznia 2021 przez IZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 że jak ?? według tego przelicznika wyszło mi że wspomniany wcześniej kamaz ma 1220.66 NM ale za to BMW s1000RR 166 KM 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 14 godzin temu, KLAUDIUSZ napisał: Moment ważniejszy, zapisz to 100 razy w zeszyciku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Na podstawie momentu wyliczasz moc, więc jak moment może być ważniejszy? : ) Moc i moment są powiązane, jak Jing i Yang. ; ) Moc tylko określa jaki jest moment na jakich obrotach - zapisz sobie to w zeszyciku, Klaudiuszu! ; P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 29 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Całą noc szperałeś w necie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi