stanley1111111111 Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 (edytowane) witam mam problem dzisiaj wymieniałem sprzęgło w cebulce czyli honda cb 500 v r 97 po zdieciu pokrywy okazało sie ze na pokrywie jest biała mazia Edytowane 19 Lutego 2020 przez stanley1111111111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Przepalasz zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Trzymasz motocykl w wilgotnym pomieszczeniu. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Białe "masło" to typowy objaw przepalania motocykla zimą,czy tez jazdy na krótkich odcinkach.Powinno zniknąć, jak pojedziesz w dalszą traskę i trochę "dasz mu po garach" W samochodach dzieje się podobnie,ale pod korkiem wlewu oleju można czasami to zobaczyć. Jeśli to "masło" ma brunatny kolor, to może oznaczać ,że masz walniętą uszczelkę pod głowicą,a do oleju dostaje się płyn chłodzący. Można kupić specjalne testery,żeby mieć pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Żeby nie zakładać nowego tematu. Muszę ściągnąć pokrywę zaworów. W tamtym sezonie zakładałem nową uszczelkę pokrywy zaworów. Kupować nową mimo wszystko czy wyczyścić i składać na tej która jest obecnie? Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 1 godzinę temu, ernestZL napisał: Żeby nie zakładać nowego tematu. Muszę ściągnąć pokrywę zaworów. W tamtym sezonie zakładałem nową uszczelkę pokrywy zaworów. Kupować nową mimo wszystko czy wyczyścić i składać na tej która jest obecnie? Tam jest gumowa uszczelka pokrywy, jeśli nie cieknie i nie uszkodzi się przy zdejmowaniu (a nie powinna, chyba że ktoś potraktował silikonem albo innym klejem albo dokręcił pokrywę na chama) to spokojnie możesz jej użyć ponownie, robiłem tak wiele razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Dzięki. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 3 hours ago, Qadrat said: Tam jest gumowa uszczelka pokrywy, jeśli nie cieknie i nie uszkodzi się przy zdejmowaniu (a nie powinna, chyba że ktoś potraktował silikonem albo innym klejem albo dokręcił pokrywę na chama) to spokojnie możesz jej użyć ponownie, robiłem tak wiele razy. Jeśli dobrze kojarzę to powyższe nie ma zastosowania w kawach, bo tam te uszczelki są jakieś bardzo cienkie i często przy zdjęciu pokrywy ulegają uszkodzeniu. Ale jeśli się uda nie zniszczyć to tak, można zakładać starą. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Teraz wypiłem 2 driny i aż się sam dziwię że napisałem ten post 🙂 kilkilka lat wstecz nawet bym nie wpadł na pomysł by szukać nowej uszczelki gdy "stara" ma rok. Człowiek się starzeje. Uszczelkę zakładałem sam. Min ilość silikonu tam gdzie każe manual. Tylko złożyłem na stare gumki pod śrubami które dociskają pokrywę zaworów i teraz widzę że cieknie na rogu. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Godzinę temu, Limo napisał: Jeśli dobrze kojarzę to powyższe nie ma zastosowania w kawach, bo tam te uszczelki są jakieś bardzo cienkie i często przy zdjęciu pokrywy ulegają uszkodzeniu. Ale jeśli się uda nie zniszczyć to tak, można zakładać starą. Nie strasz, jadę jutro oglądać GPZ 500, bo podobno dość dobre są, siostra A2 zdała i wybrała to na pierwszy sprzęt 🙂 Niestety ale w granicach 4500 zł nie ma co się rozglądać za CB 500 w łódzkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 1 hour ago, Qadrat said: Nie strasz, jadę jutro oglądać GPZ 500, bo podobno dość dobre są, siostra A2 zdała i wybrała to na pierwszy sprzęt 🙂 Niestety ale w granicach 4500 zł nie ma co się rozglądać za CB 500 w łódzkim. Bez przesady, ja bladego kupiłem za 4500. Za cebulę więcej jak 3k bym nie dał 🙂 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Ja 4 tyś dałem za 636 06r w naprawdę niezłym stanie. Plastiki jedynie połamane. Na tor idealny. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Z tymi uszczelkami pokryw zaworów, to jest tak, że nieważne jak są stare, ale w jakim są stanie. Jeśli są miękkie i niepopękane, to spokojnie można zakładać. Ale np w olejakach przez temperaturę bardzo szybko tracą swoją elastyczność i zazwyczaj są praktycznie jednorazowe. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi