grizzli Opublikowano 31 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2020 1 minutę temu, HunterM napisał: Fajna historia. Aż się poryczałem. 👍 Ja też. Co se przypomnę, to ryczę. Z żoną. Tyle, że ona ze śmiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 To miał być wyjątkowy topic. Nie spierdolcie tego. 🤣 Błagam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 7 godzin temu, HunterM napisał: To miał być wyjątkowy topic. Nie spierdolcie tego. 🤣 Błagam. Dobra, nie będę kutasem, wypierdalam stąd. To już nie mogę nic tu pisać? Żadnych motocyklowych historii z młodości? Bo trochę ich jeszcze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 to musisz je spisać . Bo wiesz - w tym wieku z pamięcią coraz gorzej 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Grizzly, chcemy więcej. Zdecydowanie. Na ożywienie wspomnień: https://youtu.be/WtGy7ZiB-b4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik1340 Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Junak Zie omschrijvinghttp://link.marktplaats.nl/m1509759292?utm_source=android_social&utm_content=vip&utm_medium=android_social&utm_campaign=socialbuttons W Holandzie pierwszy raz widze Janka na sprzedaż. Fakt że w stanie nie zbyt ciekawym ale jest. Edytowane 1 Lutego 2020 przez Kazik1340 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Kurwa, w końcu jakiś normalny temat na forum. Witam po przerwie tym niezbyt eleganckim "kurwa" , no ale takie mamy czasy na forum, że nic innego z powodu lekkiego zniechęcenia obecnym poziomem wpisów nie chce mi spod klawiatury wyjść. Hunter - szczere gratulacje, po prostu motocykl-marzenie! Miałem w "szczenięcych" latach epizod z Junakiem M10 ojca (czarny, piękny), jeździłem jako pasażer siedząc na baku na tym bagażniku (moje najwcześniejsze wspomnienia związane z motocyklem). Potem po latach zakupiłem własnego (gdzieś między wueską z silnikiem "wiatra" a EMW "osiołkiem", z koszem, nawet nawet był niezły tylko ojciec ciągle regulował mi zawory no i ten kapryśny prąd... ale jeździł nad jezioro do Otomina w trzy osoby i dawał radę na "Kowalskiej" górze zostawiając w pobitym polu "fumy" (czyli wszelkiej maści wueski 125, wuefemki i pochodne). A ojciec za młodu w klubie jeździł jakimś Junakiem crossowym (tego egzemplarza nie pamiętam, bo musiałem w tym czasie być mały albo jeszcze mnie nie było 🙂 ), pokazywał mi miejsca w oruńskim parku gdzie czasami trenował, naprawdę strome podjazdy, które udało mi się pokonać dopiero na typowej crossowej cezetce. Przerobione na crossy wueski 125, nawet z ogromną zębatką nie dawały tam rady. Reasumując: piękny ten Twój motocykl i bardzo chciałbym takiego posiadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Witaj Staszek. Piękny coming out. Junaki crossowe, mega rzadka sprawa to było chyba M07C. To macie materiał exclusive. Tak brzmi 56 letni POLSKI motocykl Junak. A jak odpala to widać. Edytowane 1 Lutego 2020 przez HunterM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 10 godzin temu, kiler napisał: to musisz je spisać . Bo wiesz - w tym wieku z pamięcią coraz gorzej 😀 zazwyczaj historie niespisane są duuuużooo ciekawsze 😄 a dla tych w temacie śmieszniejsze 😛 Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 A tu dłubnięty Junak w sprincie z KTMem Duke 690. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Co on ma rozwiert zrobiony? Szkoda że ori tak nie jeździl, a pierwotnie miał być 500. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 silnik fajnie dłubnięty ale patrząc na przedni bęben to zatrzymanie musi trwać dłuuuugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) Jakby ich zostawić w spokoju, ZNACZY SFM, to byśmy mieli dziś Junaka Duke z mocą po 70 kuni, albo lepiej. Kiler, mamy takich rzemieślników co wstawiają przednie bębny wentylowane i robią z tymi maszynami niezłe cuda. Jakoś to hamuje, właściciele żyją. W tym Janku jest grubsza rzeźba, i średnica i skok tłoka zwiększone. Dłubnięte krzywki, chyba ma też filtr oleju taki jaki znamy obecnie i kilka jeszcze usprawnień. To są generalnie psychofani Junaka. Podziwiam ich. Ale fundamenty jak widać marnej jakości z PRLu. Znafcy. Hehe. Podziwiać, że to takie moce znosi. Edytowane 1 Lutego 2020 przez HunterM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Nie popadajmy w paranoję. Super, że są ludzie, którzy Junaki odrestaurowują i dłubią z nich fajne rzeczy. Natomiast co byśmy mieli gdyby fabryka dalej funkcjonowała to raczej opowieść na zasadzie gdyby babcia miała wąsy... To był PRL głęboki. Zadecydowano, że „przyrządy optyczne” dla wojska mają priorytet i nic się nie dało zrobić. Podobnie w Świdniku, a przecież zamknięcie produkcji w tych zakładach dzieliło od siebie 20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Największą tragedią tego kraju był katastrofalny ustrój w jakim tkwił z konsekwencjami na dziesiątki lat do przodu. Niestety. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi